Ένα δώρο για τον πατέρα σου, το «Κάπταιν» του Στέφανου Ξενάκη

«Κάπταιν» του Στέφανου Ξενάκη
© Public Blog

Αυτή την Κυριακή 16 Ιουνίου, είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα, είναι η Ημέρα του Πατέρα ή όπως έχουμε συνηθίσει να την αποκαλούμε «Γιορτή του Πατέρα». Μια παγκόσμια γιορτή για να τιμήσουμε τους μπαμπάδες όλου του κόσμου, μια αφορμή για να τους πούμε πόσο τους αγαπάμε, αλλά και να τους δώσουμε μια τεράστια αγκαλιά εάν δεν τον κάνουμε κάθε μέρα.

Κι εάν ακόμη ψάχνεις ένα δώρο για τον δικό σου μπαμπά, τότε έχουμε να σου προτείνουμε μόνο ένα κι αυτό είναι το βιβλίο «Κάπταιν» του Στέφανου Ξενάκη, τον οποίο όλοι γνωρίσαμε μέσα απ’ το εξίσου υπέροχο βιβλίο «Το Δώρο».

Το «Κάπταιν» είναι το ιδανικό δώρο για τον πατέρα σου ή ακόμη και για εσένα τον ίδιο. Είναι το βιβλίο που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τους δικούς σου γονείς, είτε ζουν είτε όχι, σίγουρα όμως θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τον γονιό που έχεις μέσα σου.

«Ο μπαμπάς είναι αυτός που κάνει τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα. Μπαμπάς είναι αυτός που όταν τον χάσεις, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου», ένα ιδανικό δώρο για όλους τους υπέροχους μπαμπάδες στη ζωή σου!

Περίληψη

Μπαμπάς είναι αυτός που ξυπνάει στις τρεις το πρωί να σου φέρει νερό όταν διψάς.

Μπαμπάς είναι αυτός που κάνει ατέλειωτες κωλοτούμπες σε σένα και τους κολλητούς σου.

Μπαμπάς είναι αυτός που περιμένει τα νέα σου σαν τρελός, αλλά ποτέ δεν θα σ’ το πει.

Μπαμπάς είναι αυτός που η μυρωδιά του είναι η πιο μαγική, αλλά κι η πιο διακριτική στον κόσμο ολόκληρο.

Μπαμπάς είναι αυτός που κόβει τη βασιλόπιτα την πρώτη μέρα του χρόνου.

Μπαμπάς είναι αυτός που κάνει τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα.

Μπαμπάς είναι αυτός που όταν τον χάσεις, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου.

Διαβάζοντας τον ΚΑΠΤΑΙΝ θα νιώσεις ένα σεισμό μέσα σου. Ένα σεισμό που ίσως σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τους δικούς σου γονείς, είτε ζουν είτε όχι. Σίγουρα όμως θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τον γονιό που έχεις μέσα σου.

Βλέπεις, όταν έρθει η ώρα να την κάνεις, μόνο θύμησες, μυρωδιές κι αγκαλιές θα αφήσεις πίσω. Κι αγάπη. Μπόλικη αγάπη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Στέφανος Ξενάκης ζει στην Αθήνα, είναι επιχειρηματίας και συγγραφέας. Το πρώτο του βιβλίο, Το Δώρο, κυκλοφόρησε το 2018 και έγινε #1 Bestseller. Δίνει ομιλίες με τίτλο 13 ιστορίες που μπορεί και να σου αλλάξουν τη ζωή. Παράλληλα, εργάζεται εντατικά για το όνειρό του, το μάθημα «ΝΑΙ, ΜΠΟΡΩ», ένα μάθημα αξιών κι αυτογνωσίας, το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από την πρώτη κιόλας δημοτικού.

Είναι περήφανος πατέρας δύο κοριτσιών ηλικίας 7 και 10, της Αίνειας και της Αύρας.

0 replies on “Ένα δώρο για τον πατέρα σου, το «Κάπταιν» του Στέφανου Ξενάκη”