5 κορυφαία projects στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων από τον Tom Dixon

Tom Dixon

Όποιος ασχολείται είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων αποκλείεται να μην έχει ακούσει το όνομα Tom Dixon. Οι πιο πρόσφατες δουλειές του αποτελούν πηγή έμπνευσης και αποδεικνύουν για πολλοστή φορά πως η τέχνη δεν έχει όρια, αρκεί να την έχεις μέσα σου και να την αποτυπώνεις όσο πιο απλά μπορείς στον πραγματικό κόσμο.

Ο βραβευμένος, αυτοδίδακτος Βρετανός σχεδιαστής εξερευνά την τέχνη του design συνδυάζοντας ποιοτικά υλικά με μια ασυνήθιστη αισθητική, με αποτέλεσμα να δίνει στην έννοια της λειτουργικότητας μια νέα ερμηνεία. Πίσω από το brand Tom Dixon υπάρχει μια δυνατή ομάδα που δουλεύει τα τελευταία 12 χρόνια πάνω σε ένα ευρύ φάσμα πρωτοποριακών projects και προϊόντων που έχουν σχέση με το design. H ιδέα του Dixon ήταν να αναπτύξει μια τεράστια γκάμα έργων πιάνοντας όλους τους χώρους του design. Από κατοικίες και έργα για εμπορικούς σκοπούς μέχρι ανάπτυξη προϊόντων και εσωτερική διακόσμηση, ο Dixon αποφάσισε ότι θέλει να κυριαρχήσει παντού και τα κατάφερε. Σήμερα είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους διακοσμητές εσωτερικών χώρων στον κόσμο και χτίζει συνεχώς ένα εντυπωσιακό portfolio, το οποίο αποτυπώνει σε κάθε έργο του δυνατές περιγραφές, καλή αισθητική, οξυμένη αντίληψη και έναν πρωτοποριακό χαρακτήρα.

BRONTE
Λονδίνο

Σε αυτό το έργο, η ομάδα του Design Research Studio συμπεριέλαβε ισχυρές αντιθέσεις: Κρεμαστές λάμπες σε εκτυφλωτικό χρυσό, μαύρα ψηλά σκαμπό γύρω από το μπαρ, ένα καλογυαλισμένο πάτωμα από σκούρο ξύλο που, αν και εκλεπτυσμένο, δε θέλει να κλέψει την παράσταση και ένα πετρόχτιστο πατάρι στο βάθος.

INTERCHANGE CO-WORKING SPACE CAMDEN
Λονδίνο

Σε αυτόν τον αμιγώς εργασιακό χώρο, μια χρωματική παλέτα σε μαύρο-γκρι χρησιμεύει απλώς στο να δώσει έμφαση στο τολμηρό και μυστηριώδες σχέδιο των γραφείων και των καθισμάτων. Επιπλέον, πολύχρωμες επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν σε μία από τις προσόψεις με σκοπό να φωτίσουν τον εσωτερικό διάκοσμο και να ισορροπήσουν τους ουδέτερους χρωματισμούς.

METROPOLITAN WHARF
Λονδίνο

Ένα project βασισμένο στο παιχνίδι του άσπρου με το μαύρο στην επένδυση του μπάνιου. Τα λευκά πλακάκια με τις μαύρες λεπτομέρειες προσδίδουν μια πολύ ξεχωριστή πινελιά στο πάτωμα. Με τη σειρά τους, τα είδη υγιεινής εξισορροπούν το μινιμαλιστικό design. Οι χρυσές λεπτομέρειες χρησιμοποιήθηκαν για να «ανεβάσουν» τον χώρο με αποκορύφωμα τον κομψό, στρογγυλό καθρέφτη στον τοίχο.

MONDRIAN HOTEL
Λονδίνο

Η ομάδα του Design Research Studio επέλεξε χρυσό για τους τοίχους και τις πόρτες, ώστε να καθορίσει τον χώρο με έναν πολυτελή τρόπο. Το ανοιχτόχρωμο ξύλο μαζί με το μάρμαρο εξασφαλίζουν μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση που συμπληρώνουν τέλεια τα πολύ ξεχωριστά κρεμαστά φωτιστικά και διάφορα διακοσμητικά μικροαντικείμενα.

BARBECOA
Λονδίνο

Για το πολυτέλες λονδρέζικο εστιατόριο, οι συνεργάτες του Dixon επέλεξαν τεράστια παράθυρα για να επιτρέψουν στο άπλετο φυσικό φως να μπαίνει στον χώρο. Οι μαύρες γραμμές προσδιορίζουν την μοναδική αρχιτεκτονική του κτιρίου, ενώ το πράσινο, το μαύρο και το καφέ καταλαμβάνουν τον διάκοσμο του εσωτερικού χώρου.

Tags from the story
,
0 replies on “5 κορυφαία projects στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων από τον Tom Dixon”