Γιατί χρειαζόμαστε χειμερινές διακοπές; Τα οφέλη που μας προσφέρουν!

Δεν χρειάζεται να περιμένετε πότε θα ανέβει ο υδράργυρος για να οργανώσετε το επόμενο ταξιδάκι σας. Άλλωστε ένα ταξίδι στην καρδιά του χειμώνα είναι από μόνο του μια ξεχωριστή εμπειρία. Αψηφήστε το κρύο κι εξερευνήστε νέους προορισμούς, που αξίζει να δείτε ειδικά στην καρδιά του χειμώνα!  Είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό σχεδιάστε άμεσα μία απόδραση, γιατί μία ευχάριστη διακοπή από τα τετριμμένα και καθημερινά, μόνο καλό μπορεί να μας κάνει, τελικά! Για την ακρίβεια, πολλά καλά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Υπάρχουν απίστευτοι χειμερινοί προορισμοί στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα που σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε! Από city breaks της τελευταίας στιγμής, αλλά και περιπετειώδεις αποδράσεις στα χιόνια – με μπόνους συχνά τις τιμές εκτός σεζόν σε αεροπορικά και διαμονή.

Φορέστε ζεστά ρούχα, γάντια, σκούφους και κατάλληλα παπούτσια κι αναχωρήστε για τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς, που αξίζει να δείτε ακόμα περισσότερο αυτήν την εποχή του χρόνου. Και όπως ήδη σας είπαμε έχετε… πολλά οφέλη να κερδίσετε!

Τι μας προσφέρουν ειδικά οι χειμερινές διακοπές

  • Γνωρίζοντας νέα μέρη, βλέποντας καινούργιες εικόνες και απολαμβάνοντας τις στιγμές οξύνεται η περιέργεια μας και ξυπνάει η δίψα μας για νέες εμπειρίες, με αποτέλεσμα όλο το ταξίδι να μας κάνει πιο δημιουργικές!
  • Η αύξηση της σωματικής μας δραστηριότητας πάλι, ενισχύει και αυξάνει τις εκκρίσεις ενδορφινών, που λειτουργούν ως φυσικά αντικαταθλιπτικά. Οπότε, οι ορμόνες της χαράς μας φτιάχνουν τη διάθεση, χωρίς καμιά προσπάθεια!
  • Έρευνες αποδεικνύουν επίσης, πως η επαφή με τη φύση λειτουργεί θεραπευτικά, μειώνοντας το άγχος και το στρες. Σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των αρνητικών μας σκέψεων λοιπόν, μπορούμε να προσφέρουμε την καλύτερη «αποτοξίνωση» εκ των έσω!

  • Οι διακοπές, όμως, βελτιώνουν και την ποιότητα του ύπνου μας! Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες συμπεριλαμβάνουν στο ερωτηματολόγιο τους αρκετά σημεία με κέντρο αναφοράς τον ύπνο.
  • Μας ανεβάζουν τη λίμπιντο! Οι ποσότητες της σεροτονίνης, της ντοπαμίνης αλλά και της τεστοστερόνης αυξάνονται κατά τη διάρκεια των διακοπών, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η σεξουαλική επιθυμία και στα δύο φύλα! Νέος μήνας του μέλιτος; Φυσικά!
  • Διαμέσου της χαλάρωσης θα αποκτήσουμε έξτρα δύναμη, ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις μας που θα μας περιμένουν με την επιστροφή μας.
  • Και όσο εμείς απολαμβάνουμε, τόσο ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό μας σύστημα! Τι καλύτερο, για να αντιμετωπίσουμε τις ιώσεις και τα κρυολογήματα του χειμώνα;

Τελικά, δεν είναι διόλου τυχαίο που εάν κάνουμε συστηματικά διακοπές αυξάνεται ακόμα και το προσδόκιμο της ζωής μας, είμαστε πιο «ανοιχτές», αντιμετωπίζουμε ευκολότερα τις δυσκολίες  και γινόμαστε και πιο παραγωγικές!

0 replies on “Γιατί χρειαζόμαστε χειμερινές διακοπές; Τα οφέλη που μας προσφέρουν!”