Πολύτιμο σαν ράβδος χρυσού

ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ MIDLAND BANK(ΤΩΡΙΝΗΣHSBC) ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΕΝΝΕΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ 252 ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ του Nick Jones (ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων Soho House & Co) είδε το ανεκμετάλλευτο κτίριο στο City του Λονδίνου, το ερωτεύτηκε αμέσως. Κάλεσε τον συνεργάτη του Ron Burkle, ο οποίος είναι μέτοχος στην εταιρεία Sydell Group και όλοι μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το πέντε αστέρων ξενοδοχείο The Ned.

Το κτίριο σχεδιάστηκε το 1924 από τον αρχιτέκτονα Sir Edwin “Ned” Lutyens και ως φόρο τιμής πήρε το όνομά του. Εκτός από τα εννέα εστιατόρια συνολι- κής έκτασης 3.000 τετραγωνικών μέτρων, που περιλαμβάνουν τα Cecconi’s City of London, Cafe Sou, Zobler’s, Millie’s Lounge, Malibu Kitchen, The Nickel Bar, κ.ά., διαθέτει το Ned’s Club για fitness και έντονο socializing. Το Club είναι για μέλη και επισκέπτες και διαθέτει υπηρεσίες όπως το γυμναστήριο 620 τ.μ. με μαρμάρινα αποδυτήρια, σπα, πισίνα είκοσι μέτρων, μαροκινό χαμάμ, θερμαινόμενη πισίνα στην ταράτσα του κτιρίου, μπαρ με θέα τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και υπηρεσίες ομορφιάς. Η διακόσμηση είναι παντού επηρεασμένη από τιςδεκαετίες του 1920 και 1930. Μοναδικής αισθητικής λόγω της ιστορίας του είναι το The Vault bar & lounge.

Πρόκειται για το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας με τις 3800 θυρίδες, στο οποίο ο επισκέπτης μπαίνει μέσω της βαριάς σιδερέ- νιας πόρτας εισόδου που ζυγίζει είκοσι τόνους και έχει πλάτος δύο μέτρα. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με επιλεγμένα αντικείμενα vintage αισθητικής, αντίκες, χειροποίητα χαλιά, έπιπλα από μπρούτζο και μαόνι, κρυστάλλινους πολυελαίους και υφάσματα σε βαριά σχέδια που σε κάποιες περιπτώσεις κά- νουν το αποτέλεσμα υπερβολικό. Ξεκινούν από 17 τ.μ. με την Lutyens Suite του έβδομου ορόφου να φτάνει τα 100 τ.μ., έχουν όλα king size κρεβάτια, μπάνια από μάρμαρο και μωσαϊκό, ενώ η διακόσμηση βαραίνει όσο ανεβαίνει η κατη- γορία. Έτσι, υπάρχουν και τα πιο «απλά» δωμάτια που διαθέτουν κρεβάτια με ουρανό, περσικά χαλιά, ιταλικά φωτιστικά, μπανιέρα, και ντουλάπες επενδυμένες με μετάξι. Η terrace suite διαθέτει τα- ράτσα 35 τ.μ., ενώ η duplex suite είναι διόροφη με εσωτερική σκάλα .

INFO
The Ned
27 Poultry, EC2R 8AJ City, London

Tags from the story
,
0 replies on “THE NED / LONDON”