Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2020, σύμφωνα με το Airbnb

© irishexaminer.com

Συνήθως όταν διαβάζουμε για δημοφιλείς προορισμούς, όλοι λίγο-πολύ έχουμε στο μυαλό μας το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Ρώμη κτλ. Παρόλα αυτά, το Airbnb έχει αντίθετη άποψη και γι’ αυτό μας παρουσιάζει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το 2020, οι οποίοι αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη!

Πιο συγκεκριμένα, η αγαπημένη πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb δημοσίευσε πρόσφατα τη λίστα της με τους πιο must προορισμούς για το 2020, με βάση έρευνα που έκανε στις κρατήσεις της για το 2018 και το 2019.

Ποιο είναι το συμπέρασμα που βγάζουμε απ’ τις πρώτες 20 θέσεις σε αυτή τη λίστα; Ότι το 2020 θα αφήσουμε για λίγο στην άκρη τους παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς και θα στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε νέα μέρη, άλλα για τους διαγωνισμούς surf και άλλα για τα χιόνια και τα βουνά τους.

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2020, σύμφωνα με το Airbnb:

 1. Μιλγουόκι, ΗΠΑ: To Μιλγουόκι παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση στο ενδιαφέρον των χρηστών για κρατήσεις το 2020 κατά 729%.
 2. Μπιλμπάο, Ισπανία: Η όμορφη πόλη των Βάσκων ακολουθεί με 402%, ενώ μεταξύ άλλων είναι και μια πόλη που ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της.
  © Airbnb
 3. Μπουριράμ, Ταϊλάνδη: Η πόλη Μπουρίραμ, στην Ταϊλάνδη ακολουθεί με 383% στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς και σε αυτή αναμένεται να δούμε το 2020 και το Chang International Circuit της MotoGP.
 4. Σανμπέρι, Αυστραλία
 5. Ρουμανία
 6. Ξι’αν, Κίνα

  © Airbnb
 7. Γιουτζίν, ΗΠΑ
 8. Λουξεμβούργο
 9. Γκουανταλαχάρα, Μεξικό

  © ULISES RUIZ/Getty Images
 10. Βανουάτου
 11. Κάλι, Κολομβία
 12. Κέιπ Κανάβεραλ, ΗΠΑ

  © Airbnb
 13. Αμπερντίν, Σκωτία
 14. Κόρτενεϊ, Καναδάς
 15. Ουμπατούμπα, Βραζιλία

  © Paulo Fridman/Getty Images
 16. Λε Κονταμιν, Γαλλία
 17. Τόκιο, Ιαπωνία

  © Unsplash/Yu Kato
 18. Κεράλα, Ινδία
 19. Μαλίντι, Κένυα
 20. Μάαστριχτ, Ολλανδία

Ρίχνοντας μια ματιά στη συγκεκριμένη λίστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Airbnb, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ρουμανία σημείωσε αύξηση 298% σε ετήσια βάση στις κρατήσεις της, ενώ στις πρώτες θέσεις με τους ανερχόμενους προορισμούς συναντάμε μεταξύ άλλων το Μιλγουόκι των ΗΠΑ και την Γουανταλαχάρα στο Μεξικό, εξαιτίας εν μέρει και της αύξησης του βιώσιμου τουρισμού.

Την ίδια στιγμή, στη λίστα της Airbnb, βλέπουμε και το Τόκιο που το 2020 θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Κέιπ Κανάβεραλ από όπου την επόμενη χρόνια ξεκινάει το Πρόγραμμα Εξερεύνησης του Άρη 2020.

Τέλος, αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η Airbnb παρουσίασε και μια λίστα με τους πιο ανερχόμενους (trending) προορισμούς, στην οποία η Μύκονος καταλαμβάνει τη 19η θέση παγκοσμίως, με το ενδιαφέρον των χρηστών να εμφανίζεται αυξημένο κατά 173%. Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκουμε το Κανγκούνγκ της Κορέας, το Μπόρνμουθ στη Βρετανία, και το Έντμοντον στον Καναδά.

Tags from the story
0 replies on “Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2020, σύμφωνα με το Airbnb”