Σύντομα θα μπορείς να μείνεις στο ξενοδοχείο που είχε συλληφθεί ο Oscar Wilde στο Λονδίνο!

Belmond Cadogan
Photo: Courtesy of Belmond

Το πρώην pied-a-terre του Oscar Wilde ανοιγεί ξανά στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο ως ξενοδοχείο Belmond Cadogan, μετά από μία ανακαίνιση που κράτησε τέσσερα χρόνια και κόστισε 48 εκατομμύρια δολάρια.

Για να πάρουμε, όμως τα πράγματα απ’ την αρχή, γιατί αυτό το ξενοδοχείο δεν είναι ακόμη ένα τυχαίο σαν κι όλα τα αλλά. Είναι το ξενοδοχείο που επέλεγε ο Oscar Wilde για τη διαμονή του και το ξενοδοχείο όπου συνελήφθη στις 6 Απριλίου 1895, όταν έχασε τη δικαστική μάχη κατά του Μαρκήσιου του Κουίνσμπερι, John Douglas, τον οποίο είχε μηνύσει για συκοφαντία. Η κατηγορία αφορούσε την ομοφυλοφιλία του Wilde, που θεωρούνταν ποινικό αδίκημα στην Αγγλία εκείνη την εποχή.

Photo: Courtesy of Belmond

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συγγραφέας επέλεγε συχνά για τη διαμονή του, το δωμάτιο 118, σε περίπτωση που θέλεις να επιλέξεις κι εσύ το ίδιο, ενώ έχει γραφτεί και ένα ποιήμα για το χρονικό της σύλληψής του, που φέρει τον τίτλο “The Arrest of Oscar Wilde at the Cadogan Hotel”.

Photo: Courtesy of Belmond

Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο έχει διατηρήσει πολλά αυθεντικά στοιχεία από το 1800, όπως το ξύλο, τα παράθυρα και τα τζάκια. Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμα 54 δωμάτια και η διακόσμηση του είναι αρκετά οικεία και φιλόξενη. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν τον ιδιωτικό κήπο κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού και της Άνοιξης, ενώ τον Χειμώνα μπορούν να προτιμήσουν τη ζεστασιά απ’ τα τζάκια σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου.

Photo: Courtesy of Belmond
Photo: Courtesy of Belmond

Παράλληλα, στο ανακαινισμένο Belmond Cadogan υπάρχουν και πολλά νέα εστιατόρια, μεταξύ των οποίων και του The Frog Hoxton, το οποίο διευθύνει ο σεφ Adam Handling.

Photo: Courtesy of Belmond
Photo: Courtesy of Belmond
Photo: Courtesy of Belmond

info


Belmond Cadogan Hotel
75 Sloane St, Chelsea, London SW1X 9SG
T.: +44 (0) 20 3117 1505
E.[email protected]
www.belmond.com

Σημείωση: Ευχαριστούμε την Anastasia Aya Aroukatos για τις πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό για το Belmond Cadogan Hotel.

Tags from the story
,
0 replies on “Σύντομα θα μπορείς να μείνεις στο ξενοδοχείο που είχε συλληφθεί ο Oscar Wilde στο Λονδίνο!”