Η λίστα με τις 10 πιο πλούσιες πόλεις στον κόσμο!

10 πιο πλούσιες πόλεις στον κόσμο
© Unsplash/Colton Duke

Πολλοί θα σκέφτονται ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει το σκηνικό στις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου, καθώς οι περισσότεροι πλέον εργάζονται από το σπίτι τους, που σημαίνει ότι μπορούν να δουλέψουν κυριολεκτικά από οπουδήποτε και πιθανώς γι’ αυτό τον λόγο να επέλεγαν πιο οικονομικές περιοχές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόσφατη λίστα του Forbes με τις 10 πιο πλούσιες πόλεις στον κόσμο, παρατηρούμε ότι αυτές δεν έχουν επηρεαστεί και παραμένουν σχεδόν οι ίδιες με τα προηγούμενα χρόνια, τουλάχιστον όσον αφορά τους κατοίκους που μετρούν πολλά εκατομμύρια στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Το 2020 αρκετοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, προκειμένου να αναζητήσουν φθηνότερες πόλεις για να ζήσουν. Παρόλα αυτά, το Σαν Φρανσίσκο παραμένει στη λίστα με τις πλουσιότερες πόλεις, ενώ τόσο αυτό όσο και οι άλλες πόλεις, οφείλουν την παραμονή τους σε αυτή τη λίστα του Forbes, χάρη σε μια μικρή ομάδα δισεκατομμυριούχων που επιλέγουν να ζήσουν σε αυτές.

Φυσικά, η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, καθώς εξακολουθεί να είναι η αγαπημένη πόλη των δισεκατομμυριούχων. Συγκεκριμένα, από τους συνολικά 2.092 δισεκατομμυριούχους, οι 552 από αυτούς ζουν σε κάποια από τις παρακάτω 10 πόλεις, ενώ η πλειοψηφία αυτών των 552 κατοικούν στη Νέα Υόρκη. Έτσι, η πόλη συγκεντρώνει 424 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο από αυτούς.

Στη δεύτερη θέση, συναντάμε το Χονγκ Κονγκ, ενώ η λίστα περιλαμβάνει ακόμη τρεις πόλεις της Κίνας, η οποία κάθε χρόνο σημειώνει ανοδική πορεία. Όσον αφορά την Ευρώπη, αυτή εκπροσωπείται μόνο από το Λονδίνο και τη Μόσχα, η οποία κατακτά για φέτος την τρίτη θέση.

Αναλυτικά, αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο πλούσιες πόλεις στον κόσμο:

  1. Νέα Υόρκη: 92 δισεκατομμυριούχοι/424 δισεκατομμύρια δολάρια
  2. Χονγκ Κονγκ: 71 δισεκατομμυριούχοι/321 δισεκατομμύρια δολάρια
  3. Μόσχα: 70 δισεκατομμυριούχοι/301 δισεκατομμύρια δολάρια
  4. Πεκίνο: 67 δισεκατομμυριούχοι/218 δισεκατομμύρια δολάρια
  5. Λονδίνο: 56 δισεκατομμυριούχοι/212 δισεκατομμύρια δολάρια
  6. Σαγκάη: 46 δισεκατομμυριούχοι/130 δισεκατομμύρια δολάρια
  7. Σεντσέν: 44 δισεκατομμυριούχοι/220 δισεκατομμύρια δολάρια
  8. Βομβάη: 38 δισεκατομμυριούχοι/149 δισεκατομμύρια δολάρια
  9. Σαν Φρανσίσκο: 37 δισεκατομμυριούχοι/90 δισεκατομμύρια δολάρια
  10. Σιγκαπούρη: 31 δισεκατομμυριούχοι/95 δισεκατομμύρια δολάρια

Tags from the story
0 replies on “Η λίστα με τις 10 πιο πλούσιες πόλεις στον κόσμο!”