Αυτός είναι ο νέος Χρονογράφος OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup

OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup

Για να γιορτάσει το ρόλο της ως Επίσημος Χρονομέτρης, η OMEGA παρουσιάζει ένα ετοιμοπόλεμο ρολόι που αποδίδει με εξαιρετική ακρίβεια υπό πίεση. Με το νέο σύστημα κλειδώματος χρονογράφου, τη γρήγορη αλλαγή λουριού και τα μπουτόν ελέγχου για το νερό, ο νέος Χρονογράφος OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup αποτελεί τον ιδανικό φόρο τιμής στο 36ο America’s Cup που παρουσιάζει η PRADA.

Φτιαγμένος από ανοξείδωτο ατσάλι, αυτός ο χρονογράφος στα 44 mm έχει μπλε κεραμικό καντράν και στεφάνη με την καταδυτική κλίμακα από εμαγιέ υλικό σε λευκό χρώμα. Για καλύτερη αίσθηση του ρολογιού στις υψηλές πιέσεις, η OMEGA τοποθέτησε μπουτόν από μαλακό καουτσούκ, εργονομικά σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικά κάτω από το νερό και σε κομψές αποχρώσεις του μπλε και του κόκκινου.

Το καντράν του, με το κυματιστό μοτίβο χαραγμένο με laser, διαθέτει ένδειξη αντίστροφης μέτρησης για λεμβοδρομίες σε κόκκινο χρώμα από ανοδιωμένο αλουμίνιο, με ένα δίσκο ένδειξης ωρών κάτω από το υποκαντράν κι έναν κόκκινο δείκτη από ανοδιωμένο αλουμίνιο κι επίστρωση ροδίου με σχήμα εμπνευσμένο από το σκαρί των σκαφών. Ο κεντρικός δείκτης δευτερολέπτων του καντράν, επίσης σε κόκκινο χρώμα από ανοδιωμένο αλουμίνιο, έχει στην άκρη του ένα κύπελλο που συμβολίζει το America’s Cup.

Το ρολόι διαθέτει το αποκλειστικό σύστημα CHRONO LOCK της OMEGA για να διασφαλίζονται οι λειτουργίες των χρονογράφων όταν χρειάζεται. Κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για τη μέτρηση του χρόνου στο νερό, καθώς όταν αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες κατά τη πλεύση δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους.

OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup

OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup

Όπως με όλα τα αναμνηστικά ρολόγια, η εκδήλωση και η χρονιά αναγράφονται με έντονη χάραξη. Στην πίσω όψη με τις περιμετρικά κυψελοειδείς οπές, υπάρχουν οι χαράξεις «36th America’s Cup» και «Auckland 2021» γεμισμένες με μπλε βερνίκι.

Ο χρονογράφος OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup, έχει μεταλλικό μπρασελέ κι επιπλέον λουράκι από καουτσούκ, και τα δύο εξοπλισμένα με το νέο σύστημα Γρήγορης Αλλαγής (Quick Change). Με το πάτημα ενός κουμπιού, απελευθερώνονται οι πίροι από το σώμα του ρολογιού, επιτρέποντας έτσι τη γρήγορη εναλλαγή μεταξύ μπρασελέ και λουριού χωρίς τη χρήση εργαλείων.

OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup

OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup

Σε αντίθεση με τα σκάφη, ο χρονογράφος America’s Cup δεν έχει ανάγκη τον άνεμο για να λειτουργεί! Ο μηχανισμός OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 9900 είναι το μόνο που χρειάζεται για αυτό το σκοπό.

Ένα ειδικό κουτί παρουσίασης στα χρώματα του America’s Cup, το κρατά ασφαλή και προσθέτει χωρίς
αμφιβολία, κύρος στη συλλεκτική του αξία.

Tags from the story
0 replies on “Αυτός είναι ο νέος Χρονογράφος OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup”