Όσα πρέπει να κάνεις και να δεις στη μαγική Στοκχόλμη

πρέπει να κάνεις στη Στοκχόλμη
Photo: Ola Ericson/www.stockholmsfoto.se

Η Στοκχόλμη είναι παγωμένη, αλλά υπέροχα όμορφη, επιβλητική, μαγική και θα τολμούσαμε να πούμε ότι είναι μία από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Είναι σίγουρα μια πόλη που θέλει χρόνο για να την επισκεφτεί κανείς κι είναι ίσως ο ιδανικός προορισμός για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα.

Εμείς σου προτείνουμε μια λίστα πραγμάτων με όσα πρέπει να κάνεις και να δεις στη σουηδική πρωτεύουσα, τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και μπορεί να σκέφτεσαι ένα ταξίδι μέχρι τη Σουηδία.

Gamla Stan

Gamla Stan είναι το όνομα για την παλιά πόλη της Στοκχόλμης, η οποία είναι μοναδική, σου δίνει την αίσθηση ότι ο χρόνος έχει σταματήσει σε μια άλλη δεκαετία. Ζεστά καφέ και εστιατόρια, μικρά δρομάκια κι εντυπωσιακή αρχιτεκτονική που είναι αδύνατον να μην προσέξει κανείς.

Photo: Hand Luggage Only

The Abba Museum

To Μουσείο των Abba το προτείνουμε γιατί είτε είσαι fan του συγκροτήματος είτε όχι, αποκλείεται να μην τους γνωρίζεις, αποκλείεται να μην έχεις ακούσει κι αγαπήσει έστω κι ένα τραγούδι τους. Στο Μουσείο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια έκθεση από τα φανταχτερά κοστούμια των Abba, μουσικά όργανα, αλλά και να εξασκήσουν το χορευτικό τους ταλέντο στην ειδικά διαμορφωμένη ντισκοτέκ του 1970.

Fotografiska Museet

Εάν πρέπει να διαλέξεις μόνο ένα μουσείο να επισκεφτείς κατά τη διάρκεια της διαμονής σου στη Στοκχόλμη, τότε αυτό θα πρέπει να είναι το Μουσείο Φωτογραφίας. Είναι το must-see αυτού του ταξιδιού και είναι το μουσείο που διαθέτει εκπληκτικές συλλογές μοντέρνας φωτογραφίας, ενώ συχνά αναφέρεται κι ως ένα από τα καλύτερα μουσεία φωτογραφίας στον κόσμο.

Stadsbiblioteket

Η χαρά όσων αγαπούν τα βιβλία! Η δημόσια βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει στη Σουηδία και διαθέτει πάνω από μισό εκατομμύριο βιβλία, σε περισσότερες από 100 γλώσσες. Το ίδιο το κτίριο είναι εντυπωσιακό κι είναι ένα παράδειγμα του σκανδιναβικού κλασικισμού, τόσο μέσα όσο κι έξω.

Photo: Mitti

Χριστούγεννα στη Στοκχόλμη

Όσοι επισκεφτούν τη Στοκχόλμη τα Χριστούγεννα, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ένα από τα ψηλότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα στον κόσμο, ύψους 36 μέτρων και διακοσμημένο με περισσότερα από 5,000 φωτάκια. Είναι μόνο ένα από τα πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα βρεις στην πόλη και είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό, αφού βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της παλιάς πόλης. Την ίδια στιγμή, θα συναντήσεις σχεδόν παντού χριστουγεννιάτικες αγορές και παγοδρόμια, για να κάνεις τις βόλτες σου στο mood των γιορτών.

Photo: ©Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

Για τη διαμονή σου προτείνουμε το ξενοδοχείο Sheraton Stockholm, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Στοκχόλμης, διαθέτει ένα εκπληκτικό lobby και περισσότερα από 465 δωμάτια για να διαλέξεις. Είναι αρκετά κοντά με τη Gamla Stan και τόσο τα δωμάτια όσο και οι υπόλοιποι χώροι προσφέρουν μοναδική θέα στην πόλη.

Tags from the story
0 replies on “Όσα πρέπει να κάνεις και να δεις στη μαγική Στοκχόλμη”