Τόσες ώρες οι υπάλληλοι της Amazon, της Google και του Facebook δουλεύουν από το σπίτι

δουλεύουν από το σπίτι
© Pexels/olia danilevich

Η τηλεργασία μπήκε στις ζωές μας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει καθώς όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι προτιμούν την εργασία από το σπίτι. Κι ενώ κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι καθιερώνουν την τηλεργασία για πάντα, νέα έρευνα αποκαλύπτει πόσες ώρες πραγματικά δουλεύουν από το σπίτι οι υπάλληλοι της Amazon, της Google και του Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια μικρή δημοσκόπηση του Blind, το 42% των εργαζομένων από 42 εταιρείες τεχνολογίας δήλωσε ότι εργάζεται από 1 έως 4 ώρες καθημερινά, ο οποίος είναι ο χρόνος που απαιτεί η «πραγματική δουλειά» που έχουν να κάνουν.

Ωστόσο, δεν είναι για όλους τόσο “ειδυλλιακές” οι συνθήκες εργασίας, καθώς το 30% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι, δηλαδή ότι εργάζεται από 7 έως 10 ώρες ημερησίως, ενώ αναλυτικά το 27% των εργαζομένων δήλωσε ότι δουλεύει 5-6 ώρες ημερησίως, το 31% ότι εργάζεται 3-4 ώρες καθημερινά και το τυχερό 11% που δουλεύει μόλις 1-2 ώρες ημερησίως.

Η δημοσκόπηση ξεκίνησε από έναν χρήστη του Blind -μια πλατφόρμα όπου επικοινωνούν καθημερινά τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι παγκοσμίως από διάφορους επαγγελματικούς τομείς-, ο οποίος ρώτησε: «Πόσες ώρες δουλεύεις πραγματικά κάθε μέρα;».

Αρκετοί υπάλληλοι της Amazon, της Google, του Facebook, της Microsoft και της Apple συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, ενώ αρκετοί από αυτούς δεν δίστασαν να αφήσουν και τα σχόλια τους.

Για παράδειγμα, ένας υπάλληλος της Amazon ανέφερε ότι εργάζεται τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα, «με εξαιρέσεις και ίσως λιγότερη δουλειά τις Παρασκευές ή περισσότερη τα Σαββατοκύριακα», ενώ πρόσθεσε ότι δουλεύει πολύ περισσότερο από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Αντίθετα, ένας υπάλληλος του Facebook σχολίασε χαρακτηριστικά: «Εάν τα meetings μετράνε τότε (δουλεύω) 9-10 ώρες ημερησίως. Εάν δεν, τότε λιγότερο από 1 ώρα».

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας μικρής δημοσκόπησης και για να έχουμε καλύτερη εικόνα για τα πραγματικά αποτελέσματα, θα πρέπει να περιμένουμε αυτά μιας διεξοδικής έρευνας. Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε ότι μελέτη της Gallup τον περασμένο Οκτώβριο έδειξε ότι ο κορονοϊός και η τηλεργασία οδήγησε μεταξύ άλλων στην αύξηση της επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout).

Tags from the story
,
0 replies on “Τόσες ώρες οι υπάλληλοι της Amazon, της Google και του Facebook δουλεύουν από το σπίτι”