Ένα μαγευτικό ταξίδι στο Βόρειο Σέλας μέσω live streaming

Βόρειο Σέλας μέσω live streaming
© Unsplash/Jonatan Pie

Κι όμως, ενώ τα αεροδρόμια είναι κλειστά και οι αεροπορικές το ίδιο, εσύ μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι και να απολαύσεις το μαγευτικό υπερθέαμα της φύσης απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Το Βόρειο Σέλας μέσω live streaming είναι ένα θέαμα που δεν θες να χάσεις αυτές τις μέρες. 

Το τελευταίο διάστημα, μέσα στον πανικό, την αβεβαιότητα και την ανησυχία που επικρατεί ένα φαινόμενο αρκετά θετικό είναι τα αμέτρητα livestreams που προσφέρουν μουσεία, όπερες, θέατρα και μνημεία μεταξύ άλλων. Αυτά τα livestreams προσφέρουν στον κόσμο αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες, μια διέξοδο από όλες τις σκέψεις και τους φόβους που έχουν να κάνουν με τον κορονοϊό.

Και τώρα, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη μοναδικό livestream που μπορούμε να παρακολουθήσουμε όσο μένουμε σπίτι. Πρόκειται για το Βόρειο Σέλας το οποίο «έρχεται» στο σαλόνι μας απευθείας από μια web κάμερα στο Churchill, Manitoba, στον Καναδά.

© Unsplash/Vincent Guth

«Καλωσήρθατε στο πιο εντυπωσιακό show με φώτα της φύσης», αναφέρει η περιγραφή του livestream. Η κάμερα είναι τοποθετημένη στο Churchill Northern Studies Center στην Manitoba του Καναδά, ακριβώς κάτω από τη ζώνη του φαινομένου.

Παράλληλα, στην περιγραφή αναφέρεται ότι στα τέλη του Χειμώνα και στις αρχές της Άνοιξης -δηλαδή τώρα- είναι η καλύτερα ώρα για να δει κανείς το Βόρειο Σέλας. Η ιστοσελίδα ακόμη εξηγεί τι είναι το Βόρειο Σέλας ή aurora borealis, αναφέροντας ότι είναι ένα εντυπωσιακό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που παρατηρείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και είναι ορατό κυρίως στους πόλους, γι’ αυτό και ονομάζεται επίσης Πολικό Σέλας. Όταν το φαινόμενο συμβαίνει στο Βόρειο Πόλο αποκαλείται Βόρειο Σέλας, ενώ αντίστοιχα όταν παρατηρείται στο Νότιο Πόλο αποκαλείται Νότιο Σέλας.

Προς το παρόν λοιπόν μπορείς να απολαύσεις αυτό το μοναδικό υπερθέαμα μέσω live streaming στην ιστοσελίδα explore.org, αλλά αυτό μόνο και μόνο για να κάνεις όνειρα και να υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι μια μέρα θα το δεις και από κοντά.

Tags from the story
0 replies on “Ένα μαγευτικό ταξίδι στο Βόρειο Σέλας μέσω live streaming”