Αυστρία: Γιατί είναι ο νούμερο 1 προορισμός για σκι;


Οι χιονοπτώσεις έχουν γίνει διαβόητα απρόβλεπτες τα τελευταία χρόνια, όμως μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και πιο περίεργα χιονοδρομικά κέντρα της ηπείρου είναι ήδη ανοιχτά και μας περιμένουν. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:

St. Anton

Το θέρετρο του St. Anton, για όποιον έχει πάει, φημίζεται ίσως περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στην Αυστρία για την ποιότητα και τη φασαρία του après-ski του.

Zurs

Αν ψάχνετε για κάτι λίγο πιο εκλεπτυσμένο, μην ψάξετε περισσότερο από το Zurs, το οποίο θέτει ένα όριο στον αριθμό των επισκεπτών που επιβαρύνουν το θέρετρο ανά πάσα στιγμή. Τα φύλα είναι πολύ καλύτερα ισορροπημένα και θα δείτε σαφώς λιγότερα μεθυσμένα τσάμπουλα να κάνουν ζιγκ-ζαγκ στους δρόμους.

St. Christoph and Oberlech

Δύο γαστρονομικές λιχουδιές που πρέπει να αναφέρουμε στην ευρύτερη χώρα του Arlberg: το Hospiz Alm στο St. Christoph, το οποίο έχει ακόμη και τη δική του τσουλήθρα στο εστιατόριο – αξίζει μια βόλτα και πιθανώς το πιο έξυπνο τέτοιο που κάποιος από εμάς είναι πιθανό να δει. το Mürmeli στο Oberlech, κρυμμένο στα αριστερά του σκιέρ από τις νότιες πλαγιές. Αυτό το ξενοδοχείο δεν βρίσκεται ακανόνιστα στην κορυφή των τσαρτ εστιατορίων του Arlberg (αλλά φροντίστε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων – ένα μυστικό που δεν είναι πλέον).

Lech

Θα ήταν παράλειψη, όσο βρισκόμαστε εδώ, να μην δώσουμε ένα νεύμα στο Ice Bar στο Λεχ που βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ του κεντρικού δρόμου και της κορυφής του πιο ψηλού αναβατήρα. Μπορείτε να κάνετε σκι στη θέση σας και να σας σερβίρουν εξαιρετικά υπερτιμημένη σαμπάνια από νεαρές κυρίες με κενά μάτια, όλα υπό τον μονότονο χτύπο της συνειδητά-ειρωνικής minimal house μουσικής.

Tags from the story
, , ,
0 replies on “Αυστρία: Γιατί είναι ο νούμερο 1 προορισμός για σκι;”