Θυμόμαστε τον David Bowie μέσα από 10 αγαπημένα τραγούδια!

David Bowie

Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1947 και έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου 2016. Να τον περιγράψουμε μόνο ως “μουσικό” θα ήταν λίγο, γιατί ο David Bowie ήταν ένα rock και pop είδωλο, ήταν «ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη» για να την κάνει καλύτερη!

Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον θάνατό του. Πέθανε δύο μέρες μετά τα 69α γενέθλια του και την κυκλοφορία την ίδια μέρα του τελευταίου άλμπουμ του, Blackstar. Ο Bowie σε μια καριέρα 50 ετών κατάφερε να μεταμορφωθεί μέσα από τα έργα του, να μεταμφιεστεί σε δεκάδες προσωπικότητες που επηρέασαν και θα επηρεάζουν για αρκετό καιρό ακόμη δεκάδες καλλιτέχνες. Πέρα από τη μουσική, που η επιρροή του είναι αδιαμφισβήτητη, σημαντική είναι η συμβολή του τόσο στη μόδα, όσο και στη ζωγραφική και την υποκριτική με τον ίδιο να έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες.

Με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του, εμείς θυμόμαστε τον David Bowie μέσα από οκτώ δικά του τραγούδια που έγραψαν ιστορία και δύο αγαπημένες συνεργασίες με τον Mick Jagger και τον Freddie Mercury.

Space Oddity

Το Space Oddity ήταν το τραγούδι με το οποίο τον Ιούλιο του 1969, ουσιαστικά ξεκίνησε η πορεία του David Bowie στη μουσική.

Ziggy Stardust

Το glam alter ego του David Bowie στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Starman

Ένα από τα πιο iconic τραγούδια απ’ το άλμπουμ Ziggy Stardust, το Starman μετατράπηκε στο μεγαλύτερο hit του Bowie μετά το Space Oddity.

Rebel Rebel

Κυκλοφόρησε το 1974 και συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ Diamond Dogs. Ήταν το τραγούδι με το οποίο ο Bowie, αποχαιρέτησε το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust και πέρασε στην επόμενη φάση της καριέρας του!

Life On Mars?

Heroes

Ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του Bowie, το Heroes μιλάει για την αγάπη δύο συντρόφων, ένας εκ των οποίων ζει στο Ανατολικό Βερολίνο και ο άλλος στο Δυτικό.

Where Are We Now?

Blackstar

David Bowie & Mick Jagger – Dancing In The Street

Queen & David Bowie – Under Pressure

Κεντρική Φωτογραφία: Duffy ©Duffy Archive & The David Bowie Archive ™/Christie’s

Tags from the story
0 replies on “Θυμόμαστε τον David Bowie μέσα από 10 αγαπημένα τραγούδια!”