ΣΟΦΙΝΑ ΛΑΖΑΡΑΚΗ

Όταν ήμουν μικρή ό,τι όνομα άκουγα και μου άρεσε έλεγα στη μαμά μου να με φωνάζει έτσι. Οπότε κάποια στιγμή πήγα στις κούνιες και ρώτησα ένα κοριτσάκι πώς το λένε και μου λέει Ιωσηφίνα, εγώ άκουσα το Σοφίνα και πήγα στη μητέρα μου και απαίτησα να με λέει Σοφίνα. Από τότε έμεινε!

Εκανε μακροβούτι στα βαθιά και όχι απλά τα κατάφερε αλλά πέτυχε ακόμα περισσότερα από όσα ονειρευόταν. Η Σοφίνα Λαζαράκη «κρατάει» τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή σειρά του ANT1 «Παρθένα Ζωή» και πίστεψέ με μπορεί να σου κλέψει την καρδιά μ’ ένα μόνο της χαμόγελο –το οποίο σε κάνει να νιώθεις ότι συναντήθηκες με την
κολλητή σου και ας την ξέρεις εδώ και λίγα λεπτά.
Η αέρινη παρουσία της σε τίποτα δεν μαρτυρά την δυναμική της προσωπικότητα, το αθώο της χαμόγελο κρύβει την αποφασιστικότητα της και το χιούμορ της την σοβαρότητα της. Όλα όμως τα παραπάνω συνθέτουν την μόλις 21 ετών Σοφίνα Λαζαράκη, η οποία «έκλεψε» το όνομα της από ένα κοριτσάκι σε μία παιδική χαρά.

«Όταν ήμουν μικρή ό,τι όνομα άκουγα και μου άρεσε έλεγα στη μαμά μου να με φωνάζει έτσι. Οπότε κάποια στιγμή πήγα στις κούνιες και ρώτησα ένα κοριτσάκι πως το λένε και μου λέει Ιωσηφίνα, εγώ άκουσα το Σοφίνα και πήγα στη μητέρα μου και απαίτησα να με λέει Σοφίνα. Από τότε έμεινε». Και εγένετο η Σοφίνα, η οποία σήμερα μπορεί να σου κρατάει συντροφιά καθημερινά με τις υποκριτικές της ικανότητες αλλά δεν ξέρεις ότι η μεγάλη της αγάπη είναι ο χορός…

Μπορεί από τότε που ήταν μόλις 5 χρονών να είχε αντιληφθεί τον ισχυρό δεσμό της με τον χορό αλλά η συνειδητοποίηση του πάθους της ήρθε όταν «συστήθηκε» με τον Michael Jackson μέσω της ταινίας του «Moonwalker» ενώ πήγαινε τρίτη δημοτικού, και από τότε μέχρι και σήμερα, όπως εξηγεί η ίδια στο Men’ s Arena, δεν σταμάτησε να χορεύει. Σήμερα, η αγάπη της για τον χορό έχει ενδυναμωθεί και έχει εμπλουτιστεί με την υποκριτική και το τραγούδι, άλλωστε το ευρύ κοινό την γνώρισε από την συμμετοχή της στο The Voice, η ίδια όμως δυσκολεύεται να ιεραρχήσει αυτά τα τρία και προσπαθεί να κρατάει τις ισορροπίες, όπως κάνει σε όλους τους τομείς της ζωής της.
Μία μέρα στην παραλία ήταν εκείνη που της άλλαξε την ζωή και την έφερε μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες, δίπλα σε αναγνωρισμένους ηθοποιούς και την έβαλε μέσα στην αγκαλιά του τηλεοπτικού κοινού. Ένα τηλεφώνημα από την μητέρα της ενώ απολάμβανε τον καλοκαιρινό ήλιο, την χρυσή αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά την έστειλε σε μία σειρά από απαιτούμενες auditions για την σειρά του ΑΝΤ1 όπου «εξολόθρευσε» τις υπόλοιπες κοπέλες και κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο… μπορεί η ίδια να μην παρακολουθεί σχεδόν καθόλου τηλεόραση αλλά πλέον βρίσκεται μέσα σ’ αυτή και κρίνει πολύ αυστηρά τον εαυτό της!

«Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με τον εαυτό μου. Όσον αφορά την υποκριτική, βέβαια, το θεωρώ λογικό από τη στιγμή που δεν έχω σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι προσπαθώ πολύ να βελτιώνομαι βλέποντας τα λάθη μου στα επεισόδια». Όπως εξομολογείται, χαμογελώντας παιχνιδιάρικα, έχει περάσει αρκετές ώρες παρακολουθώντας τα επεισόδια της αμερικανικής σειράς «Jane the Virgin» -της Αμεικανικής εκδοχής του σήριαλ στο οποίο πρωταγωνιστεί-. Η ίδια εξηγεί πως επέλεξε να παρακολουθήσει την συγκεκριμένη σειρά «και για να πάρω μια ιδέα του πως χειρίζεται τον ρόλο της η Gina Rodriguez, αλλά και επειδή μου κίνησε το ενδιαφέρον να την παρακολουθήσω καθώς είναι άρτια σκηνοθετημένη με πολύ καλούς ηθοποιούς». Πώς, όμως, επηρεάζει η ξαφνική μεγάλη αναγνωρισιμότητα την καθημερινότητα μίας 21 ετών κοπέλας; «Η ζωή μου άλλαξε από την άποψη των προτεραιοτήτων μου και του ελεύθερου χρόνου με αυτή τη δουλειά. Έχω πολλές ευθύνες και μου μένει πολύ λίγος χρόνος για κάτι άλλο εκτός της σειράς» λέει η ίδια και εξηγεί ότι στην καθημερινότητα της το πρόγραμμα της πλέον έχει αλλάξει και είναι πολύ απαιτητικό, αυτό, όμως, δεν την κρατάει μακριά από τις μεγάλες της αγάπες, τον χορό, τη ζωγραφική –ναι ναι ζωγραφίζει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία- τον σκύλο της ή την μουσική και τον κινηματογράφο. Σύμφωνα με την ίδια οι ελεύθερες ώρες κάποιες μέρες της εβδομάδας αρκούν μόνο για ύπνο αλλά αυτό δεν της έχει στερήσει τις προσωπικές επαφές με τους φίλους και την οικογένεια της, για τους οποίους θα ξεκλέψει έστω και λίγα λεπτά μέσα στην καθημερινότητα.

«Ό ΤΡΌΠΌΣ ΠΌΥ ΠΡΌΣΤΑΤΕΥΌΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΏ ΣΥΜΒΌΥΛΕΣ ΑΠΌ ΑΝΘΡΏΠΌΥΣ ΠΌΥ ΞΕΡΏ ΌΤΙ ΘΕΛΌΥΝ ΤΌ ΚΑΛΌ ΜΌΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΌ ΤΌΥΣ ΓΌΝΕΙΣ ΜΌΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΌΣΠΑΘΏ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΌΥ ΑΚΌΥΏ ΝΑ ΤΌ ΣΚΕΦΤΌΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΏ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΌΙΓΌΜΑΙ ΠΌΛΥ»

Για μία όμορφη, νεαρή κοπέλα ο χώρος των media μπορεί να είναι πολύ σκληρός, αυτό δεν φοβίζει όμως την Σοφίνα καθώς δίπλα της έχει ισχυρούς συμμάχους οι οποίοι την στηρίζουν και την βοηθούν να πάρει μεγάλες αποφάσεις στη ζωή της σαν άλλοι φύλακες άγγελοι, «Ο τρόπος που προστατεύομαι είναι να παίρνω συμβουλές από ανθρώπους που ξέρω ότι θέλουν το καλό μου και ιδιαίτερα από τους γονείς μου. Επίσης προσπαθώ κάθε τι που ακούω να το σκέφτομαι καλά πριν απαντήσω και να μην ανοίγομαι πολύ». Αυτή τη θέση της την ενισχύει λέγοντας πως μπορεί ο πιο σκληρός κριτής μέχρι σήμερα να ήταν ο ίδιος της ο εαυτός όμως «πολλές φορές που δεν μπορώ να δω καθαρά κάποια πράγματα εμπιστεύομαι την μαμά και τον μπαμπά μου για συμβουλές σε οποιοδήποτε τομέα».

Και αν σου θυμίζει κάποια, καλά κάνει, άλλωστε η ομοιότητα είναι μοναδική με την μητέρα της, την Μαίρη Μηλιαρέση, στην οποία έχει μεγάλη αδυναμία και με την οποία από μικρό παιδί περνούσε πολύ χρόνο καθώς την συνόδευε σχεδόν σε όλες τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις με αποτέλεσμα, τώρα που βρέθηκε μπροστά από τις κάμερες η ίδια να μην έχει «πρόβλημα». «Δεν μου έκανε εντύπωση την πρώτη φορά που στάθηκα μπροστά στη κάμερα είναι η αλήθεια, δεν είχα ποτέ το άγχος της κάμερας ευτυχώς, γιατί θα ήταν ίσως ένας λόγος να μείνω σε κάποια πράγματα πίσω. Προφανώς παίζει μεγάλο ρόλο το ότι λόγω μαμάς το είχα αυτό το στοιχείο στην καθημερινότητά μου από νεογέννητη» εξομολογείται η ίδια χαμογελώντας. Όταν η συζήτηση μας πήγε προς το πως είναι να μεγαλώνεις με μία μαμά η οποία βρισκόταν για πολλά χρόνια στο επίκεντρο του mediaκου ενδιαφέροντος η Σοφίνα παίρνει το σοβαρό της ύφος και εξηγεί πως η μητέρα της «ποτέ δεν άλλαξε την συμπεριφορά της προς κανέναν λόγω της δουλειάς που έκανε –πόσο μάλλον προς εμένα- και πάντα μου έδειχνε με τον τρόπο αντιμετώπισης της ότι αυτό που κάνει είναι μία δουλειά όπως όλες οι δουλειές και απλά τυχαίνει να είναι στην τηλεόραση οπότε έχει ως αποτέλεσμα να την αναγνωρίζει ο κόσμος» αυτό είχε ως συνέπεια να «στάξει» στην ψυχή της Σοφίνας ότι πρέπει να είναι «πάντα ο εαυτός της και πάρα πολύ απλή στον τρόπο ζωής της» όπως ακριβώς και η μητέρα της!

«Απ’ ότι καταλαβαίνω μέχρι στιγμής στη ζωή μου γεννήθηκα με μία τάση προς τους καλλιτεχνικούς τομείς, θεωρώ πως δεν θα άλλαζε αυτό αν η μαμά μου έκανε κάποια άλλη δουλειά» εξηγεί η ίδια και βιάζεται να προσθέσει «σίγουρα μετράει και το τι βλέπεις στην καθημερινότητα σου από την ώρα που γεννιέσαι αλλά δεν ξέρω αν είναι ο βασικός παράγοντας». Όσο για το αν η ίδια θεωρεί ότι μεγαλώνοντας με μία μαμά που βρισκόταν μπροστά από την κάμερα έχεις να αποδείξεις πολλά περισσότερα από ότι οποιοσδήποτε άλλος στον χώρο η ίδια τονίζει πως «δεν έχω κανένα αίσθημα ανταγωνισμού προς τη μαμά μου και δεν ένιωσα ποτέ ότι πρέπει να αποδείξω κάτι παραπάνω στον κόσμο επειδή είναι αυτή που είναι. Είμαστε δύο ξεχωριστές οντότητες που κάνουν το καλύτερο που μπορούν η καθεμία στον τομέα της».

Πάντως, μπορεί το μήλο να πέφτει κάτω από τη μηλιά αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση το μήλο φαίνεται ότι θα κυλήσει πολύ μπροστά καθώς έχει μάθει να ελίσσεται μέσα στις καταστάσεις και τα εμπόδια με χορευτικές φιγούρες δίνοντας ελπίδα σ’ όλους τους συνομήλικους της που θέλουν να κυνηγήσουν το δικό τους όνειρο, όσο άπιαστο και να φαντάζει!

0 replies on “ΣΟΦΙΝΑ ΛΑΖΑΡΑΚΗ”