Οι πιο αξιόλογες φωτογραφίες της βασίλισσας κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ ήταν μόλις 13 ετών όταν ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Βρετανίας και Γερμανίας το 1939 – αλλά η μελλοντική Βασίλισσα έπαιζε ακόμα αναπόσπαστο ρόλο στην πολεμική προσπάθεια. Ενώ ο βασιλιάς Γεώργιος VI και η βασίλισσα Ελισάβετ (αργότερα η βασίλισσα Μητέρα) παρέμειναν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η Ελισάβετ και η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα μεταφέρθηκαν στο Κάστρο του Ουίνδσορ για την ασφάλειά τους πριν από το Blitz, παραμένοντας εκεί μέχρι την ανακωχή. «Το θεωρώ σαν ένα σπίτι με έναν τρόπο που κανένα άλλο μέρος δεν μπορεί να είναι», παραδέχτηκε στη συνέχεια για το κάστρο.

Είναι γνωστό ότι, στις 13 Οκτωβρίου 1940, η Αυτού Μεγαλειότητα έκανε την πρώτη της δημόσια ομιλία που τονώνει το ηθικό από το σαλόνι του στο πλαίσιο της Ώρας των Παιδιών του BBC, μιλώντας απευθείας σε παιδιά που απομακρύνθηκαν από το σπίτι: «Η αδερφή μου Μάργκαρετ Ρόουζ και εγώ νιώθουμε τόσο πολύ για σένα όπως ξέρουμε. από την εμπειρία τι σημαίνει να είμαστε μακριά από αυτούς που αγαπάμε περισσότερο από όλα». Καθώς ο πόλεμος προχωρούσε, αναλάμβανε όλο και περισσότερα καθήκοντα, από την υπεράσπιση της κυβερνητικής εκστρατείας Dig for Victory με την ανάληψη της δικής της κατανομής μέχρι την ένταξή της στη Βοηθητική Περιφερειακή Υπηρεσία, όπου εκπαιδεύτηκε τόσο ως οδηγός όσο και ως μηχανικός.

Όταν τελικά ανακηρύχθηκε η νίκη στην Ευρώπη το 1945, στάθηκε με τη βασιλική οικογένεια και τον πρωθυπουργό Ουίνστον Τσόρτσιλ στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ για να χαιρετήσει το χαρούμενο κοινό – πριν ξεφύγει με τη Μάργκαρετ και περιπλανηθεί μέσα και ανάμεσα στα πλήθη. «Θυμάμαι ουρές άγνωστων ανθρώπων που ένωναν τα χέρια και περπατούσαν στο Whitehall, όλοι μας παρασύραμε μια παλίρροια ευτυχίας και ανακούφισης», θυμάται σε μια συνέντευξη στο Radio 4 το 1985. «Νομίζω ότι ήταν ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα νύχτες της ζωής μου».

Επισκεφτείτε ξανά 21 εκπληκτικές φωτογραφίες της Αυτού Μεγαλειότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου, παρακάτω.

1940 Η πριγκίπισσα Ελισάβετ και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα δουλεύουν δίπλα σε πίνακες στην αυτοσχέδια σχολική αίθουσα στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

1940 Με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα και το κατοικίδιό τους corgi Jane ένα ελεύθερο απόγευμα στο κάστρο του Windsor.

1940 Απευθυνόμενος στα «παιδιά της Αυτοκρατορίας» από το Κάστρο του Ουίνδσορ στις 10 Οκτωβρίου 1940, προτρέποντας όσους είχαν χωρίσει από τους γονείς τους να πάρουν θάρρος.

1940 Πλέξιμο για τις δυνάμεις στους χώρους της Βασιλικής Στοάς στο Windsor Great Park μια γαλήνια μέρα της άνοιξης.

1941 Η πριγκίπισσα Ελισάβετ και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα με το κατοικίδιο χαμαιλέοντα τους στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ.

1941 Με τη μητέρα και την αδερφή της στα σκαλιά στο Κάστρο του Ουίνδσορ για ένα επίσημο πορτρέτο.

1941 Η Αυτού Μεγαλειότητα ντύθηκε Γοητευτικός Πρίγκιπας για μια παράσταση της Σταχτοπούτας – της πρώτης βασιλικής παντομίμας στο Κάστρο του Ουίνδσορ κατά τα χρόνια του πολέμου.

1942 Στο πιάνο καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα κοιτάζουν στη Βασιλική Στοά στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

1942 Φορώντας στολή οδηγού κοριτσιών για να εγγραφείτε στην πολεμική υπηρεσία ως μέρος του Προγράμματος Εγγραφής Νέων του Υπουργείου Εργασίας.

1943 Η Αυτού Μεγαλειότητα με την οικογένειά της σε μια περιοδεία στους χώρους του Σάντριγχαμ, που είχε μετατραπεί σε αγροτική γη για να υποστηρίξει την πολεμική προσπάθεια.

1943 Η πριγκίπισσα Ελισάβετ και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα περιποιούνται το κτήμα τους στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ ως μέρος της κυβερνητικής εκστρατείας Dig for Victory.

1943 Οι πριγκίπισσες με ένα μέλος του Γυναικείου Στρατού Γης με επίκεντρο τη γεωργία στο Sandringham κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής συγκομιδής.

1944 Με τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ και τη Βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε αεροδρόμιο της RAF Bomber Command.

1944 Η Αυτού Μεγαλειότητα χαλαρώνει με τη μητέρα και την αδερφή της σε μια ξαπλώστρα στους κήπους του Κάστρου του Ουίνδσορ.

1944 Διαβάζοντας στο γραφείο της στο κάστρο του Ουίνδσορ.

1944 Η Αυτού Μεγαλειότητα συναντά τα στρατεύματα κατά τη βάπτιση του Boeing B-17 Flying Fortress «Rose of York».

1944 Οδηγώντας ένα άλογο και μια άμαξα μέσα στους κήπους την άνοιξη.

1944 Η πριγκίπισσα Ελισάβετ και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα με κοστούμια για μια παράσταση με τις κοκκινομπότες της Old Mother.

1945 Στην εργασία ως κατώτερος διοικητής στη Βοηθητική Εδαφική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανοκίνητων Μεταφορών στο Camberley, Surrey.

1945 Εκμάθηση βασικών μηχανικών αυτοκινήτων στην Επικουρική Περιφερειακή Υπηρεσία.

 

0 replies on “Οι πιο αξιόλογες φωτογραφίες της βασίλισσας κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου”