Mr. David Beckham: Fabulously Champion…In Marketing

David Beckham

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένα αγόρι σε μια οικογένεια εργατικής τάξης, με πατέρα ηλεκτρολόγο και μητέρα κομμώτρια. Το όνειρο του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Αρκετά χρόνια αργότερα, έκανε το όνερο του πραγματικότητα και τώρα πια συνεχίζει να το ζει μέσα…από διαφημίσεις. Το όνομα προκαλεί ενθουσιασμό που ξεπερνά τον χώρο του αθλητισμού και φτάνει τη μόδα, το lifestyle, αλλά και τον κόσμο των επιχειρήσεων. Κυρίες και κύριοι…είναι ο David Beckham.

O David Robert Joseph Beckham γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1975. Από την πρώτη φορά που κλώτσησε μια μπάλα στα λασπωμένα επαρχιακά γήπεδα της Αγγλίας, η καρδιά του χτυπούσε δυνατά για την στρογγυλή θέα. Στα πρώτα παιδικά του χρόνια και ύστερα στην εφηβεία του, έχοντας πάντα την υποστήριξη του ποδοσφαιρόφιλου πατέρα του, έκανε τα πρώτα του βήματα με την τοπική ομάδα (Ridgeway Rovers) και στα 12 του, έπαιξε στο γήπεδο του Old Trafford. The rest is history. Το 2000 πήρε το περιβραχιόνιο του Αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας, για έναν φιλικό με την Ιταλία και δεν το αποχωρίστηκε για 6 χρόνια (15 Νοεμβρίου του 2000 έως τις 2 Ιουλίου του 2006). Το καλοκαίρι του 2003, εμφανίστηκε η ευκαιρία της υπογραφής συμβολαίου με την Real Μαδρίτης, της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου.

Ο David Beckham έχει παίξει με τις Manchester United, Preston North End, Real Madrid, Milan, LA Galaxy, Paris Saint-Germain και την Εθνική Αγγλίας, για την οποία διατηρούσε το ρεκόρ εμφανίσεων μέχρι και το 2016 που τον ξεπέρασε ο Wayne Rooney. Έγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που κατέκτησε πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Αγγλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία). Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το ποδόσφαιρο στο τέλος της σεζόν 2012-2013 και στις 18 Μαΐου, έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στην 20ετή του καριέρα.

Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταλέντο που εμφανίστηκε στα γήπεδα, αλλά ο David Beckham δούλεψε σκληρά για να χτίσει την πετυχημένη καριέρα του. Μια καριέρα που για πολλούς επισκιάστηκε από το brand που δημιούργησε στο όνομα του. Μπορεί οι απόψεις για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο να δίστανται. Αυτό, όμως, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και την ικανότητα του να έχει στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας συνεχώς πάνω του, χωρίς απαραίτητα να έχει πια μια μπάλα στα πόδια. Άλλωστε κατάφερε να κερδίσει και το ενδιαφέρον ανάμεσα στους 600 καλεσμένους του βασιλικού γάμου, όταν εμφανίστηκε με ένα κοστούμι Dior Homme, σχεδιασμένο από τον Kim Jones.

WPA POOL

Πίσω από κάθε ισχυρό άνδρα…
…κρύβεται ένας άλλος ισχυρός άνδρας

Λέγεται ότι πίσω από κάθε ισχυρό άνδρα κρύβεται συνήθως μια ισχυρή γυναίκα. Και ναι ισχύει και στην περίπτωση του David, εάν σκεφτείς ότι εδώ και χρόνια είναι παντρεμένος με την Victoria Beckham, αλλά στην περίπτωση των Beckhams, πίσω και από τους δύο, κρύβεται ένας ισχυρός και πολυ έξυπνος άνδρας. O Simon Fuller. Ο άνθρωπος που έκανε τις Spice Girls πρώτο όνομα στη Μεγάλη Βρετανία και που εμπνεύστηκε την κατάλληλη στιγμή ένα reality που συγκεντρώνει τεράστιες θεαματικότητες σε περισσότερες από εβδομήντα χώρες – το γνωστό και στην Ελλάδα Pop Idol, είναι εδώ και αρκετά χρόνια ο μάνατζερ του David Beckham. Λέγεται ότι χωρίς αυτόν, το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού δεν θα γινόταν ποτέ. Ο γάμος του Beckham με την Victoria Adams, την οποία ο Fuller εκπροσωπούσε ακόμα και μετά τη διάλυση των Spice Girls, αποτέλεσε το λαχείο για την λαμπρή καριέρα του έξυπνου μάνατζερ. Εκμεταλλεύτηκε με τον πιο κατάλληλο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια τη λάμψη και τη δημοσιότητα του ζευγαριού, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τις μετοχές της 19 Entertainment, την οποία και ίδρυσε σε ηλικία 25 ετών: «Με την βοήθεια του David Beckham και των μοναδικών αθλητικών του ταλέντων, βοηθήθηκα να πετύχω τον στόχο μου», συμπληρώνει, έχοντας υπόψη το νόμιμο ποσοστό που θα μεταφερθεί στο λογαριασμό του, από τα κέρδη του Άγγλου μέσου.

Σήμερα ο David Beckham, έχει δημιουργήσει τη συλλογή grooming House 99. ΜΙα συλλογή που μας παρουσιάζει 17 προϊόντα για τα look που θέλουν οι άνδρες σήμερα, την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα κι όλο το χρόνο.

Δύσκολα, κάποιος ποδοσφαιριστής (με εξαίρεση ίσως τον Cristiano Ronaldo), καταφέρει να ξεπεράσει το brand Beckham, ενώ μπορεί στο μέλλον να δούμε κάτι άντιστοιχο από ένα ή και περισσότερα από τα 4 παιδιά του. Γιατί όχι;

God Save David Beckham!

Κεντρική Φωτογραφία: Associated Press

Tags from the story
0 replies on “Mr. David Beckham: Fabulously Champion…In Marketing”