Λίλα Δημοπούλου: Ένα success story για το πρώτο ελληνικό Premium Gin

1. Ποια ήταν η αφορμή για να οραματιστείτε και να δημιουργήσετε το πρώτο ελληνικό premium gin, το GRACE GIN;

Όταν έχεις πάθος για δημιουργία, όταν θέλεις να δίνεις το καλύτερο σου εαυτό σε ότι κάνεις και όταν αγαπάς την δουλειά σου δεν χρειάζεσαι άλλη αφορμή εκτός από κάποιον που θα πιστέψει σε εσένα και θα σε στηρίξει σε όλες τις αποφάσεις σου. Για εμένα αυτό ο κάποιος είναι ο σύζυγός μου ο Τζον με καταγωγή από την Σκωτία και με μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα. Η κοινή μας εμπειρία στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών και η εμμονή μας στην δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας μας έκανε να δημιουργήσουμε το brand GRACE, το πρώτο premium ελληνικό Gin!

 

2. Η ετικέτα του GRACE GIN απεικονίζει τις Τρείς Χάριτες, σωστά? Πως προέκυψε αυτή η εικαστική κατεύθυνση;

Πολύ σωστά στην ετικέτα του το Grace Gin απεικονίζονται τις Τρείς Χάριτες! Πράγματι η έμπνευση προέκυψε από την «πραγματική ζωή» καθώς για να υλοποιηθεί το project χρειάστηκε η πολύτιμη εμπειρία και συμβολή της Κατερίνας και της Χαράς που είναι δύο εξαιρετικές αποσταγματοποιοί δεύτερης γενιάς από την ποτοποιία Αβάντες. Γνωριστήκαμε σε μια εμπορική έκθεση τον Φεβρουάριο του 2016 και δημιουργήσαμε αυτό το εξαιρετικό απόσταγμα, το Grace Gin!

3. Ποιες είναι οι αξίες που ενσωματώνει το GRACE GIN και κατά πόσο ταυτίζεστε και εσείς με αυτές;

Οι αξίες της μάρκας είναι η «Χάρη» (Grace) που για εμάς μεταφράζεται σε καθαρότητα, γοητεία, γενναιοδωρία, η «Περηφάνεια» (Pride) με την έννοια της αυτοπεποίθησης, της ελληνικής καταγωγής, και το «Sophistication» υπό την έννοια της συνεχούς προσπάθειας για την ποθητή αριστεία, την αποφυγή του μέτριου και του απλοϊκού! Στο ερώτημα σας για το αν ταυτίζομαι προσωπικά, θεωρώ ότι δεν θα μπορούσα να μην ταυτιστώ με αξίες που σε ωθούν να γίνεσαι πάντα καλύτερος!

4. Ποια είναι τα συστατικά του Grace Gin και τι είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό;

Το Grace Gin έχει όλα τα βασικά συστατικά ενός εξαιρετικά premium Gin , όπως Άρκευθος, Κάσια, ρίζες Αγγελικής και ίριδας , Κόλιανδρο, Κάρδαμο κ.λ.π, Είναι όμως τα Ελληνικά στοιχεία που το διαφοροποιούν: ο Κρίταμος, ο Σχίνος, η Μυρτιά , τα Άνθη πορτοκαλιάς και οι φλούδες εσπεριδοειδών από τα οποία προκύπτουν τα εξαιρετικά αρώματα και η μοναδική γεύση του Grace Gin!Προκειμένου να αναδειχθούν στο έπακρο τα αρώματα των παραπάνω στοιχείων, διατηρώντας παράλληλα γευστική ισορροπία, αξιοποιούμε καινοτόμες και χρονοβόρες τεχνικές όπως αυτή της υδροατμοαπόσταξης, τεχνική που χρησιμοποιείται συνήθως από αρωματοποιούς.

5. Tο GRACE GIN έχει «ταξιδέψει» στο εξωτερικό;

Δεν θα ήταν δυνατό ένα προϊόν με την χάρη του GRACE GIN να μην έχει γοητεύσει καταναλωτές και σε άλλους χώρες. Είμαστε ευτυχείς που τα τελευταία χρόνια έχουμε παρουσία σε Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Κύπρο, Βέλγιο ,Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Αμερική και Αυστραλία, έχοντας δημιουργήσει πιστό κοινό τόσο ανάμεσα σε καταναλωτές όσο και σε επαγγελματίες του χώρου των αλκοολούχων ποτών. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι στην πορεία αυτού του ταξιδιού το GRACE GIN έχει διακριθεί σε πληθώρα αναγνωρισμένων διεθνών διαγωνισμών. Ενδεικτικά αναφέρω:

• Gold βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Europe Wine & Spirits Trophy 2021
• Silver βραβείο στην κατηγορία World Spirit Competition στο διεθνή διαγωνισμό San Francisco 2020
• Master βραβείο στην κατηγορία Ultra- Premium Gin στο διεθνή διαγωνισμό Business Spirits 2019
• Χρυσό μετάλιο στη κατηγορία Packaging Innovation στο διαγωνισμό Innovation Awards 2019
• Χρυσό μετάλιο στη κατηγορία Packaging & Design στο διεθνή διαγωνισμό IWSC 2018
• Winner 2018 στη κατηγορία distilled Gin του Gin Guide Awards
• Ασημένιο μετάλιο στη κατηγορία London Dry στο διεθνή διαγωνισμό IWSC 2018
• Ασημένιο μετάλιο στη κατηγορία Gin & Tonic στο διεθνή διαγωνισμό IWSC 2018
• Ασημένιο μετάλιο στη κατηγορία tasting awards στο διεθνή διαγωνισμό ISC 2021

6. Πως πρέπει να πίνει κανείς το GIN του κατά την γνώμη σας;

Υπάρχουν προτάσεις σερβιρίσματος οι οποίες έχουν δοκιμαστεί ξανά και ξανά από επαγγελματίες προκειμένου να είναι γευστικές και ισορροπημένες. Όλοι γνωρίζουμε το κλασικό gin & tonic για όσους «παίζουν εκ του ασφαλούς». Εμείς το καλοκαίρι, δημιουργήσαμε μια ιδιαίτερη καμπάνια με πολύ premium προτάσεις σερβιρίσματος, εμπνευσμένες από ελληνικούς προορισμούς που μπορούσε κάποιος να βρει στο www.greekspirited.com αποδεικνύοντας ότι η δημιουργικότητα δεν γνωρίζει όρια. Οπότε, μέσα από την δημιουργική διάθεση προκύπτουν νέες γευστικές προτάσεις. Δοκιμάστε, μυρίστε, αναδεύστε και βρείτε τον τρόπο σερβιρίσματος που ταιριάζει σ’ εσάς.

0 replies on “Λίλα Δημοπούλου: Ένα success story για το πρώτο ελληνικό Premium Gin”