Ελαστικό αυτοκινήτου βασισμένο στο Nike Air Force 1

Sole of the UX
© Lee Funnell

Ο βιομηχανικός σχεδιαστής απ’ το Λονδίνο Tej Chauhan σχεδίασε ίσως ένα απ’ τα ωραιότερα ελαστικά αυτοκινήτου που έχουμε δει ποτέ. Ένα ολόλευκο ελαστικό βασισμένο στα αθλητικά της Nike, Air Force 1!

Πιο συγκεκριμένα, η Lexus και η διαφημιστική TeamOne ζήτησαν απ’ τον Chauhan να βάλει την δική του καλλιτεχνική πινελιά στα ελαστικά του νέου crossover Lexus UX. Τα ελαστικά αυτά φέρουν το όνομα, «Sole of the UX», και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στον Tej Chauhan, τη Lexus και τον σχεδιαστή των Nike Air Force 1, John Elliot.

Ο Chauhan οραματίστηκε τα ελαστικά ως τα “υποδήματα” του αυτοκινήτου, αντλώντας έμπνευση απ’ τη σόλα των Air Force 1 του Elliot. Τα ελαστικά είναι σε λευκό χρώμα και σε αυτά βλέπουμε τόσο το εμβληματικό λογότυπο της Nike, όσο και εκείνο της Lexus. Παράλληλα, οι διάφορες πτυχώσεις και η μεταλλική βαλβίδα αέρα στα «Sole of the UX», θυμίζουν κι αυτά τα διάσημα αθλητικά Nike Air Force 1.

«Ήθελα να συνδυάσω τις κλασικές λεπτομέρειες του AF1 και τα εμβληματικά στοιχεία του Elliott με την προσέγγιση του βιομηχανικού σχεδιασμού», δήλωσε ο Chauhan, σύμφωνα με το Dezeen.

Σημειώνεται ότι τα «Sole of the UX» παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της φετινής Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης (7-15 Φεβρουαρίου).

Tags from the story
, ,
0 replies on “Ελαστικό αυτοκινήτου βασισμένο στο Nike Air Force 1”