Marva Von Theo: Ένα συγκρότημα που μας έχει μαγέψει

Marva Von Theo

Marva Von Theo είναι ένα electropop, synthwave duo, που σχηματίστηκε το 2016 από την τραγουδίστρια-τραγουδοποιό Μάρβα Βούλγαρη, που έχει ως έδρα την Αθήνα, και τον συνθέτη-παραγωγό Τεό Φοινίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Βιέννη.

To Debut Album τους “Dream within a Dream” κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητη παραγωγή στις αρχές του 2018, έχοντας αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχουν στο ενεργητικό τους αρκετές συναυλίες σε Αθηναϊκές σκηνές σε συνεργασία με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες (πχ. MENTA, M.A.T.E, Sma Rag Da κ.ά.) ενώ από τις πιο σημαντικές live εμφανίσεις τους αποτέλεσε το opening act στην Molly Nillson τον Σεπτέμβρη του 2017. Το Νοέμβριο του 2018 θα συμμετέχουν στο Linecheck Festival στα πλαίσια του Milano Music Week, όντας μία εκ των τριών ελληνικών συμμετοχών που έχουν επιλεγεί από τον NIMPE (Νetwork for the Internationalization of Music Producers in Europe).

Στα 12 τραγούδια του Debut Album τους είναι εμφανής η προσήλωσή τους στον ηλεκτρονικό ήχο που πλαισιώνει ένα πλήθος επιρροών από την μουσική των 80’s μέχρι σήμερα. Στην μουσική τους συνηχούν Darkwave ηχοχρώματα, Jazz αρμονίες, Rock και Dance ρυθμικά μοτίβα που ωριμάζουν σε κάτι ατμοσφαιρικό και μελαγχολικά ρομαντικό.

Τα φωνητικά συνυφαίνουν το ηλεκτρονικό πέπλο με Soul, Triphop και Pop αναφορές διατηρώντας μια εσωτερική ένταση που άλλοτε σαγηνεύει και αποπλανεί τον ακροατή και άλλοτε τον οδηγεί σε ένα συναισθηματικό, μελαγχολικό ταξίδι μέσα στις προσωπικές ιστορίες που κρύβουν οι στίχοι.

Το πάθος των Marva Von Theo για πειραματισμό αποτυπώνεται στις συνθέσεις με τρόπο που θέλει να ξεπεράσει την ταυτοποίηση του είδους και να προσφέρει στον ακροατή την ευκαιρία να νιώσει την μουσική κάθε φορά διαφορετικά. Σαν ακρόαση μέσα σε ακρόαση, σαν όνειρο μέσα σε όνειρο.

Λίγα λόγια παραπάνω για τους Marva Von Theo

Η Μάρβα Βούλγαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και οι σπουδές της κινούνται τόσο στον χώρο της Αρχιτεκτονικής όσο και της Μουσικής. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την μουσική από μικρή ηλικία με κλασσικές σπουδές πάνω στο πιάνο και στα Ανώτερα Θεωρητικά. Μελέτησε jazz τραγούδι με καθηγήτριες τις Βίκυ Αλμαζίδου, Γιούλα Μιχαήλ και Αλεξάνδρα Λέρτα ενώ συνεργάστηκε με αρκετά jazz σχήματα όπως τους moonwalk jazz trio, ασταθής ισορροπία κ.ά.. Η αναζήτησή της πάνω σε ποικίλες μορφές έκφρασης και πολλά διαφορετικά είδη μουσικής σταδιακά την οδήγησε να ασχοληθεί με το Pop και Soul τραγούδι. Παρακολούθησε μαθήματα μουσικής παραγωγής και σύνθεσης με τον Θεόδωρο Φοινίδη και τα τελευταία 5 χρόνια συνθέτει δικά της τραγούδια, πολλά εκ των οποίων εμπεριέχονται στο πρώτο δίσκο των Marva Von Theo. Σήμερα, συνεχίζει την μελέτη της πάνω στις δυνατότητες της φωνής με δασκάλα την Κατερίνα Κοζαδίνου και έχει παρουσιαστεί σε πολύ σημαντικές σκηνές της Αθήνας με το electronic duo των Marva Von Theo.

Ο Tεό Φοινίδης γεννήθηκε το 1976 στην Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε Κλασικό Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά. Παράλληλα με τις κλασικές σπουδές αναπτύχθηκε και η αγάπη του για την Jazz και την τέχνη του αυτοσχεδιασμού γενικότερα. Εμπλουτίζοντας το καλλιτεχνικό του γνωστικό πεδίο αποκτά δίπλωμα Jazz πιάνου με καθηγητές τους Γ. Σημαδόπουλο και Λ. Τζήμκα και εμφανίζεται με διάφορα σύνολα και μουσικούς της jazz σε πλήθος μουσικών σκηνών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2004 συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Tεχνών της Βιέννης σπουδάζοντας Σύγχρονη Σύνθεση με καθηγητές τους D. Schermann και D. Μüller-Siemens λαμβάνοντας τον τίτλο Master of Arts όπως επίσης και Ηλεκτροακουστική Σύνθεση με τους B. Liberda και V. Klien.

Η δραστηριότητα του ως συνθέτης, ενορχηστρωτής και παραγωγός καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών ιδιωμάτων και επιρροών όπως Jazz, Contemporary, Classical, Electronic. Contemporary έργα του έχουν παιχτεί από τους: Webern Symphony Orchestra, την Belgrade Chamber Orchestra “LJUBICA MARIC”, την Haydn Orchestra Eisenstadt, το Trio Tritonus, το Triopolis Vienna κ.ά.. Έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής με το ψευδώνυμο Ιllconu, ένα άλμπουμ με συνθέσεις για ηλεκτρονικά και πιάνο ως Silicon Nectar ενώ στο τελευταίο του project με το electronic duo Marva Von Theo συνυπογράφει τις συνθέσεις με την τραγουδίστρια Μάρβα Βούλγαρη στο Album Dream within a Dream.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφτείς:

Official Websitewww.marvavontheo.com
Bandcamp: marvavontheo.bandcamp.com
Spotifyhttp://sptfy.com/13iD
Youtube Playlisthttps://goo.gl/fp4sbp
Soundcloud Playlist: soundcloud.com

Tags from the story
0 replies on “Marva Von Theo: Ένα συγκρότημα που μας έχει μαγέψει”