Η καλύτερη ταινία της δεκαετίας σύμφωνα με τον Quentin Tarantino

καλύτερη ταινία της δεκαετίας
© time.com

Έχοντας περάσει τον χρόνο του στην καραντίνα γράφοντας κριτικές για τις αγαπημένες του ταινίες, ο Quentin Tarantino αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του αυτή που θεωρεί ότι είναι η καλύτερη ταινία της δεκαετίας και όχι δεν είναι ένα απ’τα δικά του αριστουργήματα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Quentin Tarantino η καλύτερη ταινία της δεκαετίας είναι το The Social Network (2010) του David Fincher (τις ταινίες του οποίου έχει εκθειάσει και στο παρελθόν), το οποίο εξιστορεί την ίδρυση του Facebook απ’ τον Mark Zuckerberg.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε απ’το γαλλικό περιοδικό Premiere για την αγαπημένη του ταινία, ο Tarantino απάντησε: «Είναι το The Social Network, χωρίς καμία αμφιβολία… Είναι το Νο1, γιατί είναι η καλύτερη ταινία. Διαλύει κάθε ανταγωνισμό». Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, ο Tarantino μίλησε και για τον θαυμασμό του για τον σεναριογράφο της ταινίας Aaron Sorkin, τον οποίο θεωρεί τον «καλύτερο σεναριογράφο διαλόγων που υπάρχει» σήμερα.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το The Social Network ήταν υποψήφιο για οκτώ Όσκαρ και κέρδισε αυτά του Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου, Μοντάζ  και Μουσικής.

Τέλος, ο αγαπημένος σκηνοθέτης που αγαπά το σινεμά, αγαπά να κάνει ταινίες, να παρακολουθεί ταινίες και να μιλάει με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτές των συναδέλφων του, ανέφερε ότι η δεύτερη καλύτερη ταινία της δεκαετίας για τον ίδιο είναι το Dunkirk (2017) του Christopher Nolan.

Tags from the story