Τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου που θα φωτίσουν τις πιο ξεχωριστές στιγμές σας!

Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια στο Λονδίνο, που αν τα επισκεφτείτε θα κρατήσετε τις αναμνήσεις σας ζωντανές!  Είναι φαντασμαγορικά και ειδικότητά τους είναι να κάνουν τις λαμπερές σας στιγμές ακόμα λαμπερότερες. Πάμε να εξερευνήσουμε μερικά από αυτά.

 

Toklas

Τα μικρά πιάτα – καλλιτεχνικά πιάτα που αποτυπώνουν τις αποχρώσεις και τη ροή των εποχών – είναι τα πρωταρχικά αντικείμενα λατρείας στο Λονδίνο. Το Toklas, το οποίο άνοιξαν οι ιδρυτές πίσω από το περιοδικό τέχνης Frieze και το πανηγύρι, και λαξευμένο από την πλευρά ενός κτιρίου μπρουταλισμού της δεκαετίας του 1970 στα ανοιχτά του The Strand, θέτει ίσως τον ρυθμό όταν πρόκειται να παρουσιάσει τις φρέσκες, απλές γεύσεις της στιγμής: λαχανικά και ψητά κρέατα κοντά στην ιδανική τους μορφή. Το μενού είναι κάθε βδομάδα διαφορετικό και ανανεώνεται συνεχώς. Ο χώρος είναι εξίσου φαντασμαγορικός, ενώ επίσης διαθέτει και βεράντα.

Alain Ducasse at The Dorchester

Αν υπάρχει ένα εστιατόριο του Λονδίνου που αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε είναι φυσικά The Dorchester, ένας προορισμός που αποκρυστάλλωσε την παρουσία του σεφ-ιδιοκτήτη του στην πόλη το 2007 με το πολιτισμένο σύμπαν του υπέροχου. κρασιά που εκτείνονται από την Αλσατία μέχρι την κοιλάδα Yarra.  Το εστιατόριο ειδικεύεται στη βρετανική και στη γαλλική κουζίνα.

The Midland Grand Dining Room

Το στυλ μαγειρικής του Πάτρικ Πάουελ μπορεί να συγκριθεί καλύτερα με ένα κομψό ναυτικό κοστούμι: αειθαλές, κομψό, κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις και τους ανθρώπους. Είναι ο σεφ που έκανε 600 εξώφυλλα την ημέρα όταν το αστέρι του Chiltern Firehouse ήταν στην κορυφή. Η κουζίνα του στο Allegra – ένα μείγμα από το γαλατικό ντουλάπι, υποδείξεις της εποχής του που εργαζόταν με τον Nuno Mendes, ένα μενού που περιλαμβάνει είδη όπως σκουμπρί στη σχάρα αγκυρωμένο με ζωμό καπνιστή ντομάτας και ένα διακριτικό τηγανητό κοτόπουλο που πιθανότατα θα σας φέρει στο μυαλό το τελευταίο σας ταξίδι στη Λουιζιάνα – είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί τολμούν να βγουν στο ανατολικό άκρο της γραμμής Jubilee. και είναι τα δακτυλικά του αποτυπώματα που πιέζονται σε όλη τη γαστρονομική κατεύθυνση μέσα στο θολωτό νεογοτθικό αίθριο του Booking Office 1869.

Sketch Gallery

Το Sketch Gallery είναι ένα σετ τέχνης που προορίζεται για τη φωτογραφική σας μηχανή! Ο Pierre Gagnaire, ο οποίος επιβλέπει την κουζίνα από μακριά, έχει πολλές δουλειές προς θαυμασμό και η μαγειρική του φημίζεται για τις συγκλονιστικές αντιπαραθέσεις και τις άγριες ανατροπές και τις λίστες των συστατικών που δεν πρέπει να φαίνονται το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα μενού. Στο μενού υπάρχει ένα αυγό ποσέ ανακατεμένο με χαβιάρι, Oscietra, ξινή κρέμα και καπνιστό μπακαλιάρο. Τα ψητά χτένια σερβίρονται με χυμό κλημεντίνης και το αρνί ναβαρίν που λαχταράτε σερβίρεται με μια στοίβα ροδέλες κρεμμυδιού – και θα σας παρασύρει σε μια χαρούμενη ομίχλη όταν συνδυάζεται με μια μεγάλη καράφα Monbazillac Merlot.

Dinner by Heston

Ξέρετε το μπριός που ανθίζει από ένα σιδερένιο σκύος και παραγγέλνεται από σχεδόν όλα τα εξώφυλλα στο Dinner by Heston; Αυτό είναι το Tipsy Cake, το επιδόρπιο σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, ένα φρεσκοψημένο, γλυκό ψωμάκι τρυπημένο σε πέντε διαφορετικές κατευθύνσεις,  εμποτισμένο με Sauternes, που σερβίρεται με μια φέτα ανανά, που έχει ψηθεί σε σούβλα μπροστά στον ανοιχτό φούρνο της κουζίνας για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η ιστορία του πιάτου του 19ου αιώνα αρωματίζει πραγματικά τη στιγμή; Ισως; η γεύση είναι θεϊκή.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα είναι το  Rice and Flesh – ένα riff που μοιάζει με ριζότο, με αμύγδαλο και καπνιστό χέλι, αρωματισμένο με σαφράν που έχει καταγωγή από την αυλή του Richard II. Η χοιρινή μπριζόλα που κρίνεται από πολλούς ως η καλύτερη του είδους της, κομμένη σε φέτες και που φουσκώνει σαν χαρτιά σε ένα τραπέζι του Λας Βέγκας – είναι ένα νεύμα για να μια στιγμή την εποχή που η Marie-Antoine Carême, η πρωτοστάτης της γαλλικής κουζίνας του 19ου αιώνα, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο.

Στο τέλος του γεύματος, το τρόλεϊ παγωτού εμπνευσμένο από τη βικτοριανή εποχή θα εμφανιστεί και θα σας κάνει να μην μπορείτε να αντισταθείτε στην καραμέλα, τη σοκολάτα και το παγωτό με καρύδια και  σμέουρα.

Ελπίζουμε σύντομα να εξερευνήσετε ένα ή και περισσότερα από τις παραπάνω προτάσεις μας!

0 replies on “Τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου που θα φωτίσουν τις πιο ξεχωριστές στιγμές σας!”