Το πρώτο dessert bar στο Βερολίνο

ΣΤΟΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DRINKING & DINING, Η ΙΔΕΑ ΕΝΟΣ ΜΠΑΡ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΟΚΤΕΪΛ, ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ.

CODA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΑΛΟ ΣΒΗΣΙΜΟ της μουσικής που μένει στο αφτί λίγο πριν το φινάλε ενός τραγουδιού και μάλλον αυτό σκέφτονταν ο Rene Frank με τον Oliver Bischoff όταν αποφάσισαν να το κάνουν πράξη στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής και να ανοίξουν το ομώνυμο dessert bar τον περασμένο Αύγουστο. Μόνο που εκείνοι εννοούσαν την αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο η τελευταία κουταλιά μιας δικής τους συνταγής που δε θα άφηνε κανέναν ασυγκίνητο. Η κεντρική ιδέα είναι απλή: η επεξεργασία και ο συνδυασμός ασυνήθιστων υλικών με κλασικές τεχνικές, ώστε γεύση και σύσταση να επαναπροσδιοριστούν εκ νέου. Τεχνητά αρώματα, γλυκαντικά, συντηρητικά, λευκή ζάχαρη, αλεύρι και οτιδήποτε λιπαρό απαγορεύονται. Η φυσική γλύκα των φρούτων και των λαχανικών, η αλμύρα του τυριού, η πικρή γεύση των βοτάνων, η ξινή γεύση των εσπεριδοειδών, η ευχάριστη νοστιμιά των πρωτεϊνούχων οσπρίων, ακόμα και το σκόρδο που έχει υποστεί ειδική ζύμωση είναι τα «όπλα» τους για δημιουργίες που μένουν στη μνήμη. Το καυτό με το κρύο, το δροσερό με το ζεστό συνδυάζονται στις σωστές δόσεις για να μετατρέψουν το κάθε πιάτο σε μια μικρή «περιπέτεια» για την αίσθηση της γεύσης και να σημάνουν συναγερμό στην όσφρηση και την όραση. Για την ομάδα του Coda όλα είναι πειραματισμός, έκπληξη, καινοτομία.

Κατηγορία από μόνο του

Η ίδια έμφαση δίνεται και στα κοκτέιλ. Η ποικιλία από κρασιά, σπιτικά λικέρ, αυτοσχέδιους χυμούς φρούτων, σαμπάνιες που έχουν υποστεί ειδική ζύμωση και οινοπνευματώδη μικρών παραγωγών μπερδεύονται με άλλα υλικά και φτιάχνουν ειδικά κοκτέιλ για τα επιδόρπια. Το Coda διαθέτει επίσης κομπούχα και ένα είδος κεφίρ δικής του παραγωγής. Στο μενού θα βρει κανείς ένα εξωτικό κοκτέιλ από ανανά και καρύδα, έναν συνδυασμό σύκου, πόρτο και σάκε σε βαθυκόκκινο χρώμα, ένα ροζέ κοκτέιλ με ρόδι, πορτοκάλι, μαύρη ελιά και παντζάρι και πολλά ακόμα. Ο χώρος είναι σύγχρονος και νεανικός. Τοίχοι σε σκούρο χρώμα πίσω από τη μεγάλη μπάρα, τραπέζια για όσους δε θέλουν να μπερδευτούν με τον κόσμο, σποτ που το βράδυ σκοτεινιάζουν το περιβάλλον όσο πρέπει και ανοιχτή κουζίνα. Όσοι έχουν πάει, ισχυρίζονται ότι δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο…

Τα τέσσερα από τα έξι πιάτα του Coda

INFO
Coda Friedelstrasse 47 12047 Berlin
T. +49 030-91496396

Tags from the story
,
0 replies on “CODA / BERLIN”