Άιώνιος ρομαντισμός σε παριζιάνικο φόντο
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ EVOK HOTELS COLLECTION ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΠΤΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΗ ΜΟΔΑ ΟΠΟΥ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΖΕΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ και καλλιτεχνική καρδιά του Παρισιού, το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin εστιατόριο Palais Royal είναι το αποτέλεσμα της γενναιόδωρης επένδυσης ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ της αλυσίδας ξενοδοχείων στην οποία ανήκει – η Evok Hotels Collection ηγεί- ται επίσης των τριών υπερλούξ σαλέ Homeau de la Voliere στην Κουρσεβέλυποβάλλοντάς το σε ένα ριζικό facelift. Το νέο του look, σύγχρονο, κομψό και πολύ παριζιάνικο, αποτίει φόρο τιμής στη γύρω περιοχή και αποτελεί πρόσκληση σε μια εμπειρία γεύσεων και απολαύσεων. Εδώ η ευχαρίστηση είναι υψίστης σημασίας και η έμφαση στη λεπτομέρεια αυτονόητα αναγκαία.
Στημένο στο λόμπι του ξενοδοχείου, το σκηνικό χαρακτηρίζεται από απλότητα και κομψότητα. Διασχίζοντας την rue de Valois και την γκαλερί de Valois διακοσμημένη με έργα του Pierre Roy-Camille και καταλήγοντας στους διάσημους κήπους του Palais Royal, ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται απόλυτα την ιστορικότητα του χώρου: αψίδες, στύλοι, βάθρα, και πέτρινοι τοίχοι. Τα πέτρινα πατώματα δίνουν την αίσθηση συνοχής σε παρόμοιο layout με την γκαλερί. Το παρόν προδίδεται από τη μοντέρνα οροφή σε ματ μαύρο χρώμα με κρυμμένο φωτισμό που καυτευθύνει το φως έμμεσα στο χώρο αναδύοντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.
Το ισόγειο αποτελείται από δύο χώρους όπου η επίπλωση σε φυσικούς δρύινους τόνους, τα επιτοίχια φωτιστικά σε καφέ- χρυσό και η κυριαρχία του ζεστού μπεζ δίνουν μια αίσθηση οικειότητας. Οι κήποι αποκτούν άλλη μορφή πίσω από τα παράθυρα. Η ταράτσα φιλοξενεί μέχρι και πενήντα άτομα, οι καρέκλες και τα τραπέζια είναι τόσο απλά, στο ανοιχτό χρώμα της πέτρας, ώστε να μην κλέψουν την παράσταση από την ομορφιά των κήπων, ενώ μιξάρονται τέλεια με τις στοές του Palais Royal.
Ακριβώς επειδή η υπέρβαση γίνεται στον πάνω όροφο με την ατμόσφαιρα να θυμίζει σοφιστικέ ξενοδοχείο. Δυο σαλόνια με νεοκλασικά έπιπλα, μια ανεκτίμητη συλλογή πινάκων αποτελούμενη από σκίτσα, πορτρέτα και κάποια πιο σύγχρονα έργα, αντικείμενα τέχνης, βιβλιοθήκες και ξύλινα πατώματα καλωσορίζουν τον επισκέπτη στο «σπίτι του». Τα πάντα εδώ κινούνται υπό την εποπτεία του έλληνα σεφ Philip Chronopoulos, του οποίου το μενού είναι ένας φόρος τιμής στη γαλλική κουζίνα. Η έμφαση δίνεται στα υλικά, τα οποία ο σεφ χρησιμοποιεί προσεκτικά για να βγάλει από το καθένα το δυνατότερό του σημείο. Οι μυρωδιές, οι υφές και τα αρώματα που δημιουργεί είναι μοναδικά, ενώ στη συνέχεια, εμπνευσμένος από τις εποχές, «ζωγραφίζει» τα πιάτα με μεγάλη γενναιοδωρία και φαντασία: περίτεχνα τοποθετημένα υλικά σε τρεις διαστάσεις και έντονους χρωματισμούς.
Η πολυχρωμία κυριαρχεί ακόμα και στην πιο απλή συνταγή που είναι αδύνατο να αντιγραφεί ακόμα και από τον πιο έμπειρο μάγειρα. Πίτα φρέσκων βοτάνων, ζαχαρωμένα κάστανα και χυμός λαχανικών, χταπόδι με κόκκινη πιπεριά και καραμελωμένες πατάτες, τραγανό ρύζι, αγγινάρες και φρέσκα σταφύλια με σος παρμεζάνας, κοτόπουλο με σέλινο, φουντούκι και σος foie gras, καραμελωμένος μπακαλιάρος, ψητό λεμόνι και σπανάκι και για το τέλος, μήλο που έχει ψηθεί οκτώ ώρες, σιρόπι ιβίσκου και παγωτό βανίλια ή μαρένγκα λεμονιού και πανα- κότα καρύδας απαρτίζουν μεταξύ άλλων ένα μενού αρκετά προσιτό στον μέσο πελάτη που μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο lunch μενού και το a la carte ή ακόμα το tasting μενού που αποτελείται από οκτώ συγκεκριμένα πιάτα που καλύπτουν τα περισσότερα γούστα.
INFO
The Palais Royal Restaurant
110 Galerie de Valois
75 001 Paris
T: +33 (0)1 40 20 00 27
www.restaurantdupalaisroyal.com