Mr. Chow Restaurants: Τα εμβληματικά εστιατόρια που μας γνώρισαν την κινεζική κουζίνα

Στην Κίνα, ένα γεύμα είναι μια κοινωνική εκδήλωση που πρέπει να βιώσετε μαζί με άλλους. Το φαγητό μοιράζεται σε κοινόχρηστο περιβάλλον. Τα πιάτα σερβίρονται σε «οικογενειακό στυλ» για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι επισκέπτες θα πάρουν μια γεύση από τα πάντα.

Οι αρχές της κινεζικής κουζίνας εδραιώνονται σε μια θεωρία αρμονίας, υπαγορεύοντας ότι όλες οι όψεις των αισθήσεων διεγείρονται εξίσου. Μια ισορροπία γεύσεων, υφών, αρωμάτων και χρωμάτων παρουσιάζεται με τρόπο που ενισχύει και τονίζει τον άλλο. Για να εξασφαλιστεί η πιο ευχάριστη εμπειρία, η παραγγελία γίνεται παραδοσιακά από ένα μόνο άτομο, συνήθως από τον οικοδεσπότη.

To εστιατόρια Mr. Chow εδραιώνεται στο Λονδίνο, στο Μπέβερλι Χιλς, το Μαιάμι, το Λας Βέγκας, ενώ υπάρχουν δύο ακόμα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη.

Πλέον έχουν περάσει 53 χρόνια εξαιρετικού φαγητού και εξαιρετικής παρέας στην δυναστεία Chow.

Στα μέσα της δεκαετίας του εξήντα, οπλισμένος με επιθυμία και πάθος, ο Μ. (γνωστός και ως Michael Chow) καθιέρωσε το όραμά του να γεφυρώσει την Ανατολή με τη Δύση μέσω της κουζίνας της Κίνας σε ένα συμμετοχικό θέατρο τέχνης, αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού. Κατά τη διάρκεια πέντε δεκαετιών, ανέπτυξε στενές σχέσεις με πολλούς από τους γίγαντες της σύγχρονης τέχνης, συμπεριλαμβανομένων των Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Julian Schnabel, Ed Ruscha και Keith Haring και μέχρι και σήμερα κατάφερε να εισάγει την κινεζική κουζίνα και κουλτούρα σε Αμερική και Αγγλία και φυσικά να αποκτήσει παγκόσμια φήμη.

Tags from the story
, ,