No Time to Die: Οι τοποθεσίες που έγιναν τα γυρίσματα

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που περιμένετε να δείτε σε κάθε ταινία του James Bond: gadget, κυνηγητό αυτοκινήτου και όμορφες γυναίκες. Ξέρετε όμως και τι άλλο; Εκπληκτικά τοπία. Από τους ασβεστολιθικούς βραχώδεις σχηματισμούς του Ταϊλάνδης Phang Nga Bay (The Man With the Golden Gun) μέχρι ένα μοναστήρι στην κορυφή της Ελλάδας (For Your Eyes Only), οι τοποθεσίες των γυρισμάτων είναι τόσο αξέχαστες όσο και οι σκηνές του αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους γυρισμάτων του No Time to Die. Όπως μπορείτε να δείτε, η παράδοση της ταινίας του Bond σε εκπληκτικά σκηνικά εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

1. Port Antonio, Jamaica

An aerial view of Frenchman's Cove in Port Antonio, Jamaica.

Για το No Time to Die, ένα εξοχικό σπίτι μπροστά στον ωκεανό χτίστηκε για τον James Bond στο Port Antonio. Η Τζαμάικα παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στη σειρά Bond. Υποστήριξε το φανταστικό Crab Key, όταν η Honey Ryder (Ursula Andress) και το λευκό της μπικίνι βγήκαν από το νερό στο Dr. No, μια από τις πιο εμβληματικές σκηνές της σειράς. Η Τζαμάικα είναι επίσης εκεί που ο Ian Fleming έγραψε και τα 14 βιβλία του Bond – στο κτήμα του GoldenEye.

2. Matera, Italy

Sunrise over the town of Matera, Italy.

Όταν σκέφτεστε την Ιταλία, σκέφτεστε σίγουρα την αρχαία ιστορία της. Άλλωστε, η Ρώμη είναι σχεδόν 3.000 ετών. Αλλά αν πάτε νότια, η πόλη της Matera είναι πραγματικά αρχαία. H Matera βρίσκεται εκεί όπου η φτέρνα της Ιταλίας συναντά το μποτάκι της, εδώ και περίπου 9.000 χρόνια. Στην πραγματικότητα, σε αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, θα βρείτε επίσης εκκλησίες, σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων λαξευμένα σε βράχο.

3. Norway

The Atlanterhavsveien (Atlantic Ocean Road) was named Norway's Construction of the Century in 2005.

Για το No Time to Die, μερικές σκηνές γυρίστηκαν στην παγωμένη λίμνη Langvann, βόρεια του Όσλο. Ο Bond λέγεται επίσης ότι οδήγησε την Aston Martin του στο Atlanterhavsveien (Atlantic Ocean Road). Σύμφωνα με τον Guardian, η Νορβηγία πλήρωσε 47.000.000 κορόνες (5 εκατομμύρια δολάρια) για να συμπεριληφθεί στην τελευταία ταινία.

4. Faroe Islands

The Kallur lighthouse on the Faroese island of Kalsoy.

Βρίσκονται 200 ​​μίλια βόρεια της Σκωτίας, τα απομακρυσμένα νησιά Φερόε είναι αυτοδιοικούμενα αλλά και μέρος του Βασιλείου της Δανίας. Τα 18 ηφαιστειακά νησιά του αρχιπελάγους είναι γνωστά για απόκρημνους βράχους, βραχώδεις ακτές, καταρράκτες και μερικά καταπληκτικά μονοπάτια πεζοπορίας.

5. Scotland

Fraser's Bridge in Scotland's Cairngorms National Park

Παρόλο που το το παιδικό σπίτι του Bond, ανατινάχθηκε στο Skyfall, η Σκωτία εξακολουθεί να είναι το σπίτι του. Μια σκηνή καταδίωξης στο No Time to Die λαμβάνει χώρα στις ακτές του Lock Laggan στο Ardverikie Estate, καθώς και στο Εθνικό Πάρκο Cairngorms. Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Cairngorms είναι το σπίτι των 55 Munros, οι οποίοι είναι σκωτσέζικοι λόφοι ύψους άνω των 3.000 ποδιών.

6. London

The SIS or MI6 building in London.

Οι περισσότερες ταινίες του Bond περιλαμβάνουν μια επίσκεψη στο Λονδίνο. Άλλωστε, εδώ ο 007 πήρε αρχικά την άδεια να σκοτώνει. Ενώ το κτίριο MI6 ανατινάχθηκε στο Skyfall, εξακολουθεί να βρίσκεται εδώ, ανέπαφο, στις όχθες του Τάμεση. Επιπλέον, πολλά από τα εσωτερικά πλάνα από ταινίες του Bond έχουν γυριστεί στο Pinewood Studios. Σωστά, το ιαπωνικό κρησφύγετο του ηφαιστείου του Blofeld’s (You Only Live Twice) και το νησάκι του Scaramanga (The Man With the Golden Gun) πυροβολήθηκαν και τα δύο περίπου 18 μίλια από το κέντρο του Λονδίνου στην πόλη Iver Heath.

Tags from the story
, ,
0 replies on “No Time to Die: Οι τοποθεσίες που έγιναν τα γυρίσματα”