Louis Vuitton Café: Το νέο κομψό σημείο στο Παρίσι

Αν τύχει να βρεθείτε στο Παρίσι μετά τις 12 Δεκεμβρίου, τότε οπωσδήποτε προσθέστε στη λίστα με τις «υποχρεώσεις» σας μια επίσκεψη στο ολοκαίνουργιο «Maxime Frédéric at Louis Vuitton» – ένα καφέ και σοκολατερί  που στεγάζεται στο πολυτελές ξενοδοχείο Cheval Blanc.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Μην περιμένετε τίποτα λιγότερο από φρέσκα αρτοσκευάσματα εμπνευσμένα από τα μοτίβα και τις σοκολάτες του Maison Louis Vuitton που παίζουν με τα σύμβολα του, συσκευασμένα σε εμβληματικά κουτιά!

Το καφέ Louis Vuitton αποτελεί μέρος της εκπληκτικής έκθεσης LV DREAM, η οποία καλωσορίζει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν μια πλούσια εξερεύνηση των συνεργασιών της Louis Vuitton στο πέρασμα του χρόνου και σε ένα ευρύ φάσμα ιστορικών και σύγχρονων κομματιών.

Η έκθεση LV DREAM στο Παρίσι

Σχεδιασμένη τόσο για Παριζιάνους όσο και για τουρίστες, η έκθεση LV DREAM βασίζεται σε προηγούμενες εκθέσεις που έχουν εξερευνήσει την ιστορία των συνεργασιών του Οίκου. Εδώ, η φαντασία και το δημιουργικό αποτέλεσμα γίνονται μια εμπειρία που πρέπει να ανακαλύψουν όλοι.

Με το LV DREAM, ο Louis Vuitton γιορτάζει αυτές τις εμπνευσμένες ιδέες και τους δημιουργούς τους ως μια εκτεταμένη έκθεση στο κτίριο του πρώην πολυκαταστήματος La Belle Jardinière, δίπλα σε ένα καφέ και ένα κατάστημα σοκολάτας σε συνεργασία με τον Chef-pâtissier, Maxime Frédéric.του υπέροχου ξενοδοχείου Cheval Blanc Paris.

Για να επεκτείνει την εμπειρία, η LV DREAM παρουσιάζει το Maxime Frédéric at Louis Vuitton» ένα καφέ και Chocolaterie, και τα δύο υπό την επίβλεψη του διάσημου Chef-Pâtissier του Cheval Blanc Paris.

Μεταξύ των κορυφαίων ονομάτων στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής και της σοκολατοποιίας, ο Maxime Frédéric εξέλιξε την τέχνη του σε πολυτελή ξενοδοχεία του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένων των Le Meurice και George V, πριν ενταχθεί στο Cheval Blanc Paris το 2020 και κερδίσει το βραβείο Gault & Millau Guide 2022 για τον Pastry Chef της Χρονιάς.

Πάνω από την έκθεση, οι δύο χώροι εξελίσσονται σε ένα υπέροχο σκηνικό με πλούσια έμφαση στα τροπικά φυτά. Ο σεφ Pâtissier του Cheval Blanc Paris, ο Frédéric μεταφράζει τα χαρακτηριστικά μοτίβα του Louis Vuitton σε μια επιλογή από γλυκά, πολλά από τα οποία σκηνοθετούνται σαν αντικείμενα τέχνης πάνω σε έναν κυματιστό πάγκο.

Η La Chocolaterie αποτελείται από έναν καμπυλόγραμμο πάγκο από φυσική βελανιδιά που περιβάλλεται από στοιβαγμένους κορμούς διάσπαρτους με κόγχες για να εμφανιστούν οι δημιουργίες σοκολάτας.

Παίζοντας ξανά με τους κωδικούς του Οίκου, ο Frédéric δημιούργησε πλάκες σοκολάτας στο κλασικό σχήμα «Damier», μια σοκολάτα marshmallow Vivienne, καραμέλες «Monogram» μεταξύ άλλων γλυκισμάτων.

Παρόμοια με την κατασκευή κορμού, αυτές οι μικρές απολαύσεις συνεπάγονται μια εξειδικευμένη τεχνογνωσία και δεξιοτεχνία. Ο Frédéric είναι επιλεκτικός σε όλες τις πρώτες ύλες, επιλέγοντας κόκκους βανίλιας και καφέ από κορυφαίες πηγές, ενώ συστατικά όπως τα αβγά προέρχονται από τη δική του οικογενειακή φάρμα στη Νορμανδία. Από παιδική και ιδιότροπη έως μεστή και εκλεπτυσμένη, υπάρχει μια γλυκιά δημιουργία για όλους.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία έναρξης: 12 Δεκεμβρίου 2022
Τοποθεσία: 2 rue du Pont Neuf – Paris 1er (πρώην πολυκατάστημα Belle Jardinière)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή, 11 π.μ. έως 8 μ.μ

Δωρεάν είσοδος στην έκθεση κατόπιν κράτησης μέσω Louisvuitton.com

Δωρεάν είσοδος χωρίς κράτηση στο «Maxime Frédéric at Louis Vuitton» και στο κατάστημα δώρων

0 replies on “Louis Vuitton Café: Το νέο κομψό σημείο στο Παρίσι”