Asiate, New York: Εστιατόριο με θέα που σου κόβει την ανάσα

ASIATE, NEW YORK

Asiate, New York: Private taste – Σε μια πόλη πασίγνωστη (και) για την κουζίνα της, το Asiate υπερέχει σε όλα.

Η «ψυχή» του Mandarin Oriental Hotel στη Νέα Υόρκη χτυπά 35 ορόφους πάνω από το έδαφος, όπου η θέα κόβει απλά την ανάσα. Το βραβευμένο εστιατόριο Asiate βλέπει κατάματα το Central Park και τον απέραντο ουρανό του Μανχάταν μέσα από τις τεράστιες τζαμαρίες που ξεκινούν από το πάτωμα και φτάνουν ως στο ταβάνι. Πρόκειται για έναν πολύ μοντέρνο χώρο, τον οποίο επιλέγουν για το γεύμα τους επιχειρηματίες της πόλης και πολλοί άνθρωποι των media. Μπαίνοντας, δεν μπορεί να μην προσέξει κανείς το γιγαντιαίο διάφανο κλαδί που κρέμεται από το ταβάνι και συμβολίζει τα δέντρα του Central Park το χειμώνα. Ένας εντυπωσιακός «τοίχος από κρασιά» (πάνω από 3000 μπουκάλια) στην είσοδο είναι από τα πρώτα που θα δει όποιος βρεθεί εκεί.

ASIATE, NEW YORK

Οι χρωματισμοί στη διακόσμηση είναι σκούροι με αρκετές λεπτομέρειες σε έντονο ροζ που δίνουν την μοντέρνα νότα στο χώρο. Εκτός από το κυρίως εστιατόριο υπάρχει και ένας πριβέ χώρος που φιλοξενεί μέχρι και δώδεκα άτομα. Το design εδώ είναι απλό, αλλά σοφιστικέ, στον τοίχο του δεσπόζει ένας μοντέρνος πίνακας του νεοϋορκέζου καλλιτέχνη Steve Wasterval, ενώ το πάτωμα είναι βαμμένο σε καφέ σοκολατί τόνους, ενώ το ταβάνι διακοσμεί ένα τρισδιάστατο έργο τέχνης από κρύσταλλα Swarovski. Η κουζίνα, μοντέρνα αμερικάνικη, χρησιμοποιεί με σοφιστικέ τρόπο τα παραδοσιακά υλικά απογειώνοντάς τα γευστικά με μικρές δημιουργικές πινελιές όπως αρώματα, ενδιαφέρουσες υφές και ευφάνταστη παρουσίαση.

ASIATE, NEW YORK

Το πρωί μπορεί να απολαύσει κανείς υγιεινά πιάτα όπως φρέσκιες φρουτοσαλάτες, ομελέτα με ασπράδια αβγών και σπανάκι, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και γκρανόλα. Υπάρχει όμως και το γιαπωνέζικο πρωινό με ταμαγκογιάκι (είδος γιαπωνέζικης ομελέτας σε ρολά), πατάτες soy taro, σούπα μίσο, ρύζι ατμού, τόφου και σολομό. Για το μεσημέρι υπάρχουν διάφορα έτοιμα μενού των τριών και των έξι πιάτων. Τα καλύτερα περιλαμβάνουν Foie Gras Terrine με ένα είδος βατόμουρου, κέικ από φιστίκι και μάραθο, Maine Lobster με δαμάσκηνα, μαύρο ρύζι και μικρά τατσόι (κάτι σαν baby σπανάκι) και Wagyu Beef Tenderloin με μανιτάρια nebrodini, ένα είδος λάχανου και καπνισμένο μαύρο σκόρδο. Για ένα γρήγορο γεύμα, υπάρχει το μενού δύο πιάτων με Wild Mushroom Veloute με μανιτάρια πορτσίνι, φουντούκια και τυροκροκέτες και Truffle Gnocchi με φρέσκια ρικότα, άγρια μανιτάρια και παρμεζάνα. Για το Σαββατοκύριακο σερβίρεται brunch που θυμίζει σπιτικό φαγητό και νοσταλγικές γεύσεις όπως καπνιστό σολομό μπενεντίκτ με αβγά ποσέ, σος ολαντέζ και εγγλέζικο μάφιν όπως και πάπια με βάφλες με πόδι πάπιας σιγοβρασμένο, τηγανητά βιολογικά αβγά, φουά γκρα και μουστάρδα από σφένδαμο. Η απόλαυση μιας εφευρετικής κουζίνας μέσα σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον στη μητρόπολη του κόσμου είναι σαν να έχεις κατακτήσει τον κόσμο ολόκληρο…

ASIATE, NEW YORK

ASIATE, NEW YORK

INFO


80 Colombus Circle at 60th Street, New York, New York 10023, USA +1 (212) 805 8881

Tags from the story
,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *