Κόλπα με ταλιατέλες από τον Γιώργο Τσαπάρα


Βαρεθήκατε τις συνηθισμένες συνταγές; Έχετε απρόσμενη επίσκεψη και θέλετε να κερδίσετε τις εντυπώσεις με εύκολο τρόπο; Ο Γιώργος Τσαπάρας μας δείχνει πως να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα ταλιατέλες με πάστα τρούφας και σκληρό τυρί.  Είσαι έτοιμος να εντυπωσιάσεις τους επισκέπτες σου;

Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ ταλιατέλες (ή άλλο πλατύ ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα τρούφας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 αυγά
Λίγο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας (σας προτείνω το πεκορίνο)
Πιπέρι
Νερό και αλάτι για το βράσιμο
Αυτά τα υλικά είναι υπεραρκετά…

Τι κάνουμε:

Βάζετε 1,5 λίτρο νερό στην κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει, προσθέτετε τις ταλιατέλες και βράζετε για 5-6 λεπτά. Αφού ρίξετε τις ταλιατέλες βάζετε σε ένα τηγάνι να ζεσταίνετε το βούτυρο, η πάστα τρούφας και μια πρέζα πιπέρι. Αφού περάσουν τα 5-6’, βγάζετε τα ζυμαρικά σας με μια τσιμπίδα ή πηρούνι, τα ρίχνετε στο τηγάνι και ανακατεύεται ώστε να τραβίξει όλο το βούτυρο με την τρούφα. Σπάτα τα δύο αυγά κρατώντας μόνο τον κρόκο και τον ρίχνετε στην κατσαρόλα που πριν βράζατε τις ταλιατέλες. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο, προσθέτε το τυρί και τέλος αφήστε προσεκτικά τον κρόκο. Προτείνετε στον επισκέπτη σας να σπάσει τον κρόκο και να ανακατέψει ενώ εσείς προσθέτετε λίγο λάδι τρούφας. Καλή απόλαυση!

Κόλπα με ταλιατέλες

Tags from the story

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *