Industrial αισθητική στο εστιατόριο Coal Office του Λονδίνου

Coal Office στο Λονδίνο

Ο σεφ Assaf Granit και ο διάσημος Βρετανός σχεδιαστής Tom Dixon είναι ο καθένας ξεχωριστός σε αυτό που κάνει. Το εστιατόριο Coal Office είναι η δική τους αφορμή για να παίξουν με τις γεύσεις και το design και να δημιουργήσουν έναν μοντέρνο χώρο με industrial αισθητική.

«Η μοναδική μας σκέψη ήταν να προσφέρουμε μια εμπειρία πέρα από το φαγητό», εξηγεί ο σεφ Assaf Granit. Έχοντας περάσει 10 χρόνια ανοίγοντας βραβευμένα εστιατόρια, το Coal Office είναι μια νέα περιπέτεια και εμπειρία για τον ίδιο.

Coal Office στο Λονδίνο

Το Coal Office βρίσκεται στο κεντρικό κατάστημα του Tom Dixon, στο Coal Drops Yard, στο Regent’s Canal στην Granary Square. Αυτό το βικτοριανό κτίριο, στις όχθες του καναλιού, είναι ο κατάλληλος χώρος για να στεγάσει ένα εστιατόριο. Το Coal Office είναι χωρισμένο σε τρεις ορόφους, περιλαμβάνει 2 ταράτσες, ένα μπαρ, έναν φούρνο, καθώς επίσης και δημόσιες και ιδιωτικές τραπεζαρίες.

«Το concept του Coal Office είναι μοναδικό και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κουζίνα. Μια συνεργασία μεταξύ του design και του μαγειρέματος… Η ιδέα του σεφ Assaf Granit ήταν να μεταφέρουμε την κουζίνα σε τρεις ορόφους και όλοι να εμπλέκονται στη διαδικασία του μαγειρέματος, απ’ τους σερβιτόρους μέχρι τους ίδιους τους επισκέπτες. Το αποτέλεσμα; Ένα εστιατόριο, το οποίο το μισό του είναι κουζίνα και το άλλο μισό τραπεζαρία. Κάθε επισκέπτης του Coal Office, είναι μάρτυρας μιας εντελώς διαφορετικής εμπειρίας –  την οποία βλέπουν από τη δική τους ξεχωριστή οπτική γωνία», τονίζει ο Tom Dixon.

Coal Office στο Λονδίνο

Μενού

Το μενού του Granit, το οποίο βασίζεται κυρίως στη λογική του «μοιράσματος» των πιάτων, σερβίρεται από την ανοιχτή κουζίνα και είναι σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένο από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής, της Μεσογείου και των παραδόσεων της Ιερουσαλήμ.

Στον κατάλογο με τα ορεκτικά ξεχωρίζουμε το Machneyuda Polenta, το οποίο ο σεφ φέρνει στο Λονδίνο απευθείας απ’ το εστιατόριο του στην Ιερουσαλήμ και σερβίρεται σε ένα μικρό χάλκινο τηγάνι. Πρόκειται για ένα ορεκτικό με σπαράγγια, μανιτάρια, παρμεζάνα και τριμμένη μαύρη τρούφα. Το Seafood Chraime, είναι το πιάτο που ξεχωρίζει απ’ τα κυρίως πιάτα, ένα στιφάδο συνοδευμένο από τηγανίτες από την Υεμένη. Για επιδόρπιο, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ένα δροσιστικό ρυζόγαλο ή τη διάσημη Malibu panna cotta.

Φυσικά, το βράδυ συνεχίζεται στον επάνω όροφο και την εξωτερική ταράτσα του εστιατορίου με τη μοναδική θέα στις όχθες του καναλιού Regent’s και τους δρόμους της συνοικίας King’s Cross. Εκεί ένας κατάλογος με μια ευρεία γκάμα κρασιών της Μεσογείου και της Ευρώπης είναι στη διάθεση των επισκεπτών.

Interior Design

Όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση, τα διάσημα φωτιστικά ‘Melt’ του Dixon, είναι τα πρώτα που τραβούν την προσοχή των επισκεπτών στην τραπεζαρία, ενώ την τιμητική τους έχουν και τα ‘Fat’ σκαμπό μπαρ του σχεδιαστή. Στο εστιατόριο συναντάμε κι άλλα εμβληματικά έπιπλα, φωτιστικά και διακοσμητικά του Tom Dixon.

INFO


Coal Office Restaurant
2 Bagley Walk
London N1C 4PQ
T.: 0203 848 6085
E.: [email protected]
www.coaloffice.com

Tags from the story

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *