ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ DORCHESTER HOTEL ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ CHEF ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ MICHELIN ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ, ΑΦΟΥ Ο ALAIN DUCASSE ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ…
Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ που προσφέρεται από τον Alain Ducasse στο The Dorchester Ηοtel, μαζί με την άκρως φιλική αλλά με επαγγελματικό υπόβαθρο εξυπηρέτη- ση από τον διευθυντή του εστιατορίου, Damien Pépin, και την εξαιρετική του ομάδα, απευθύ- νεται σε ανθρώπους που δεν αναζητούν τίποτα λιγότερο από την γευστική τελειότητα! Το εστι- ατόριο άνοιξε το Νοέμβριο του 2007 και μέσα σε 3 χρόνια από το άνοιγμά του, απέκτησε τρία αστέρια της Michelin , για να γίνει το 2010 ένα από τα δύο μόνο εστιατόρια του Λονδίνου που έχει επιτύχει αυτό το υψηλό επίπεδο γαστρονομίας. Γνωστή, όχι μόνο, για την ασύγκριτη Γαλλική κουζίνα του, ο Alain Ducasse δημιούργησε καινοτόμες έννοιες για φαγητό που αντικατοπτρίζουν τις διεθνείς επιρροές και ως εκ τούτου έχει κερδί- σει τη φήμη του για την φανταστική κουζίνα. Το 2003, η Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών Φιλοξενίας τον χαρακτήρισε ως τον «καλύτε- ρο chef στον κόσμο». Με executive chef τον Jean-Philippe Blondet να
«ερμηνεύει» την κουζίνα του Alain Ducasse μ’ έναν σύγχρονο και εκλεπτυσμένο τρόπο, το εστιατόριο αποτελεί την απόλυτη εμπειρία γεύσεων και απολαύσεων, με έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Alain Ducasse, τα συστατικά είναι τα βασικά στοι- χεία και χρησιμοποιούνται μόνο τα πιο φρέ- σκα και εποχιακά προϊόντα, διαλεγμένα για την ποιότητα και τη σωστή προέλευσή τους
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ DESIGN: Σχεδιασμένο από τον Patrick Jouin και τον συνεργάτη του Sanjit Manku, το εστιατόριο εμπνέεται από τις Βρετανικές παραδόσεις, το Hyde Park και την κουζίνα του Alain Ducasse. Ο Jouin Manku συνδύασε την παράδοση με τη νεωτερικότητα, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό περιβάλλον ανάλογο των προσ- δοκιών και του πλέον απαιτητικού επισκέ- πτη. ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΥΠΟΘΕΣΉ: Το εστιατόριο φιλοξενεί 3 κομψούς prive dinning χώρους.
Το εκπληκτικό Τable Lumière είναι το κε- ντρικό στοιχείο του δωματίου, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και επτά επισκέ- πτες, περιβαλλόμενο από μια λαμπερή οβάλ κουρτίνα από βαμβάκι και πάνω από 4.500 κλώνους οπτικών ινών, οι οποίοι πέφτουν από την οροφή. Το Salon Privé είναι γεμάτο με μερικές χιλιάδες κουμπιά μεταξιού που δι- ακοσμούν το εστιατόριο, χωρητικότητας έως 12 ατόμων. Το Salon Park Lane έχει θέα στο Hyde Park με μεγάλα παράθυρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 άτομα.
WINE: Για να συμπληρώσει την εκλεπτυ- σμένη σύγχρονη γαλλική κουζίνα του Alain Ducasse στο The Dorchester, ο Gerard Margeon, διευθυντής οίνου Ducasse στο Παρίσι, δημιούργησε έναν υπέροχο κατά- λογο κρασιών που αντικατοπτρίζει την αριστεία των γαλλικών αμπελώνων με τη συντριπτική πλειοψηφία του κρασιού να προέρχεται από τη Γαλλία. Η κύρια εστία- ση είναι στην Βουργουνδία, καθώς αυτά τα κρασιά ταιριάζουν ιδιαίτερα καλά με το στυλ της κουζίνας.
DO YOU SPEAK DUCASSE?
1. Sauté gourmand’ of lobster and truffled chicken quenelles2. Oyster & seaweed
3. Celeriac and caviar
4. Dry aged beef, artichoke and bone marrow