Πόσο τελικά δύσκολο είναι για τις γυναίκες να αποδεχτούν την «χυλόπιτα»

Πέρα το ότι είναι αδύνατον από τη γυναικεία φύση να δεχτεί την απόρριψη, είναι φύση αδύνατον οι γυναίκες να αποδεχτούν την ερωτική απόρριψη.

 

Μια γυναίκα σπάνια ασχολείται με κάποιον, ο οποίος δεν έχει δείξει εξ’ αρχής ενδιαφέρον για αυτήν. Αν όμως δείξει έστω και λίγο, αυτομάτως έχει μερίδιο στη σκέψη του μυαλού της.

Για το Men’s Arena aπό την Βικτώρια Παντελίδου

Το σενάριο αρχίζει λοιπόν να καταγράφεται από εκείνη τη στιγμή. Αν εκείνη δεν αποδεχτεί την προσέγγιση, απλά φόρτωσες τις μπαταρίες της. Αν όμως το ενδιαφέρον, έστω και στην αρχή είναι αμοιβαίο, η ιστορία αρχίζει να καταγράφεται. Η απόρριψη, ποτέ δεν παίζει στο σενάριο του έργου της, γι’ αυτό κυριαρχεί το suspense. Είναι η στιγμή που ενώ όλα βαίνουν πρίμα με τα κατάρτια της σιγουριάς ορθάνοιχτα, όλα ξαφνικά βουλιάζουν…Αυτομάτως επιρρίπτει ευθύνες στο αχάριστο ταίρι της και μετά στην ίδια για τις βεβιασμένες κινήσεις της και τα λανθασμένα ένστικτά της!

Όταν μια γυναίκα απορρίπτεται, τα πράγματα είναι πολύπλοκα. Ο πόνος είναι ακριβώς ο ίδιος είτε τον ήθελε πραγματικά για κόλακά της, είτε τον ήθελε για να της ανεβάσει το ego της. Οι διαδικασίες είναι σταθερές και πάντα ίδιες, ασχέτου ηλικίας. Καθοδηγούνται από το πανούργο ένστικτό τους…

Το αρχικό στάδιο είναι η συνειδητοποίηση της λεγόμενης «χυλόπιτας». Αυτό είναι το πιο επίπονο στάδιο, γιατί δεν νοεί ο εγκέφαλός της να χωνέψει την απόρριψη. Σ’ αυτήν την περίπτωση αρχίζουν τα απανωτά τηλεφωνήματα στις κολλητές, οι ατελείωτοι καφέδες και οι επαναλαμβανόμενες συζητήσεις με κύριο θέμα «πώς έγινε το κακό» ή συγκεκριμένα «πώς τόλμησες να κάνεις αυτό το κακό» εσύ (ο άνδρας), ή ο κολλητός σου, ή ο γνωστός σου. Στη συγκεκριμένη φάση, είσαστε ταπεινά όλοι ίδιοι. Αρχίζει τα τηλέφωνα και τα μηνύματα, ενώ ρωτάει για σένα, γνωστούς και αγνώστους. Άλλοτε σε πιάνει με το καλό, άλλοτε με το κακό, άλλοτε πάλι προσπαθεί να σε πικάρει. Ο ξανθός εγκέφαλός της, απλά πλάθει και προσπαθεί να την πείσει, ότι για να μην επιδιώκεις κάθαρμα (εσύ) να την πάρεις τηλέφωνο ή να την δεις, συμβαίνει κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Από το να έγινε κάτι οικογενειακό, να καταστράφηκες οικονομικά, να έπαθες κάποιο ατύχημα ή να πήγες στον πόλεμο.

Το δεύτερο στάδιο είναι το πιο μαρτυρικό, γιατί αρχίζει να αποδέχεται τη χυλόπιτα, φυσώντας την, χωρίς όμως να κρυώνει. Είναι η περίπτωση που δίνουν χρονικά περιθώρια τηλεφωνήματος, πηγαίνουν σε γνωστές για να τους ρίξουν τα χαρτιά και φυσικά κάνουν παρακολουθήσεις κάτω από το σπίτι σου ή την δουλειά σου (τσεκάροντας ότι είσαι υγιέστατος), μήπως και συμπληρώσουν κάποιο κομμάτι από το ατελές παζλ τους. Έφτασε η στιγμή που σκέφτονται το κακό-ενδεχόμενο της πρώην «σου».

To τελικό στάδιο έχει πολλά παρακλάδια που επηρεάζονται από το πόσο σε θέλουν και από την έκβαση της υπόθεσης. Συνήθως περνά ένα εύλογο διάστημα και η χυλόπιτα χωνεύεται. Σ’ αυτό τον έναν περίπου μήνα, η αγαπημένη της ασχολία είναι συνειδητά η κατάθλιψη, θέλει να πιάσει το λεγόμενο «πάτο» και να σε «κλάψει», όπως και τους προηγούμενους. Αν δεν χωνεύεται, αρχίζει η διαδικασία της παρενόχλησης. Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να φανείς παλικάρι και να της κόψεις το βήχα, γιατί το πολύπλοκο διαβολικό μυαλό της κρέμεται από μια λεπτή κλωστή, μέχρι να σπάσει και να φτάσει στην αφετηρία της εκδίκησης, σπάζοντας σου τα…νεύρα.

Οι άνδρες είναι και σ’ αυτό πιο προχωρημένοι. Έχουν μόνο δύο στάδια και αυτά χωρίς παρακλάδια. Όταν αντιληφθούν την απόρριψη, είτε θα αποσυρθούν με το κεφάλι ψηλά και έχει ο Θεός… είτε θα πολιορκήσουν με άλλα μέσα (υλικά και πνευματικά) μέχρι να την κατακτήσουν. Το πολύ-πολύ να πάνε ένα βράδυ στα μπουζούκια, να βγούνε με καμιά πιτσιρίκα (δηλώνοντάς την…ξαδερφούλα του) ή να πάνε ταξίδι με τον κολλητό, σε κάποιον εργένικο προορισμό. Με λίγα λόγια normal αντιμετώπιση.

Οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες κατατάσσονται σε τέσσερεις κατηγορίες:

  1. Σ’ αυτούς που απλά θέλουν να ικανοποιήσουν την αυτοπεποίθησή τους και φεύγουν.
  2. Σ΄ αυτούς που θέλουν να ικανοποιήσουν την ερωτική τους λίμπιντο…και φεύγουν.
  3. Σ’ αυτούς που νόμιζαν ότι κάτι ήθελαν, αλλά τώρα δε θέλουν…και φεύγουν.
  4. Και σ’ αυτούς που απλά γουστάρουν και μένουν.

Συνειδητοποίησε σε ποια κατηγορία είσαι και καν’ την/τον να καταλάβει που παίζει. Η χυλόπιτα έχει το απροστάτευτο physique της γυναίκας αλλά τη δυναμική ενός άνδρα. Διαφώνησε κανείς;

0 replies on “Πόσο τελικά δύσκολο είναι για τις γυναίκες να αποδεχτούν την «χυλόπιτα»”