Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που μπορείς να βρεις στο Netflix

© Netflix

Όσο κι εάν το καθυστερούσαμε, τελικά ήρθε ξανά η περίοδος που ο κορονοϊός μας έκλεισε όλους ξανά στα σπίτια μας και έτσι θέλοντας ή μη έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας για να κάνουμε ή να δούμε όσα τόσο καιρό αναβάλλαμε. Για όσους μέχρι και σήμερα έχουν εξαντλήσει τις επιλογές τους σε ταινίες και σειρές στη συνδρομητική πλατφόρμα, εμείς συγκεντρώσαμε τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που μπορείς να βρει κανείς αυτή τη στιγμή στο Netflix.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Πλέον είμαστε όλοι αρκετά ενήμεροι για τα εγκλήματα του Jeffrey Epstein, αλλά αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ μας τα αποκαλύπτει όπως τα ίδια τα θύματα τα έζησαν. Ο Jeffrey Epstein συναναστρεφόταν με προέδρους και πρίγκιπες και έδειχνε τη δύναμή του με κτηνώδεις τρόπους. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, τα θύματα διηγούνται πώς ο Epstein χρησιμοποιούσε τα πλούτη και τη δύναμή του για να κακοποιεί.

Don’t F**k With Cats: Hunting An Internet Killer

Ακόμη μια σειρά ντοκιμαντέρ που απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν γερό στομάχι. Όταν ανεβαίνει στο Internet ένα βίντεο με έναν μυστηριώδη άντρα που σκοτώνει δύο γατάκια, χρήστες του Internet από όλο τον κόσμο αναλαμβάνουν να βρουν τον δράστη. Απολαμβάνοντας την προσοχή που έχει τραβήξει, ο φονιάς συνεχίζει να ανεβάζει ακόμα πιο φρικιαστικά βίντεο, καταλήγοντας και στον φόνο.

Have A Good Trip: Adventures In Psychedelics

Πού μπορείς να βρεις τους Sting, A$AP Rocky, Ben Stiller και Nick Offerman όλους μαζεμένους σε ένα μέρος; Στο Have A Good Trip: Adventures In Psychedelics. Το ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει συνεντεύξεις σχεδόν με όλους στο Hollywood, καθώς και των Anthony Bourdain και Carrie Fisher, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή το 2018 και το 2016 αντίστοιχα. Σ’ αυτές τις συνεντεύξεις οι ίδιοι μας περιγράφουν διάφορες αναμνήσεις από τη χρήση LSD και άλλων ψυχεδελικών ουσιών.

The Great Hack

Για όσους είδαν πρόσφατα το The Social Dilemmaτο The Great Hack είναι το επόμενο ντοκιμαντέρ που πρέπει να δουν. Σε αυτό βλέπουμε πώς η εταιρεία δεδομένων Cambridge Analytica κατάφερε να αποτελεί σύμβολο της σκοτεινής πλευράς των social media μετά τις προεδρικές εκλογές της Αμερικής το 2016. Το ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στον σκοτεινό κόσμο της εκμετάλλευσης δεδομένων μέσα από τις δυνατές προσωπικές ιστορίες παραγόντων και απ’ τις δύο πλευρές του τεράστιου σκανδάλου για τα δεδομένα που εμπλέκει την Cambridge Analytica και το Facebook.

13th

Η 13η Τροπολογία ήταν υποψήφια για Όσκαρ και κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στην απονομή BAFTA και NAACP. Το ντοκιμαντέρ της Ava DuVernay είναι ίσως το πιο πολυσυζητημένο της φετινής χρονιάς και είναι ένα σημαντικό μάθημα ιστορίας που θα έπρεπε όλοι να έχουμε διδαχτεί. Σε αυτό το τολμηρό ντοκιμαντέρ, επιστήμονες, ακτιβιστές και πολιτικοί αναλύουν την ποινικοποίηση των Αφροαμερικανών και την αύξηση του ποσοστού τους σε φυλακές των ΗΠΑ.

Making A Murderer

Πιθανόν κάποια στιγμή να έχεις πετύχει αυτό το ντοκιμαντέρ – παγκόσμιο φαινόμενο σε κάποιο άρθρο που το προτείνει. Το Making A Murderer είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Steve Avery. Γυρίστηκε σε διάρκεια 13 ετών και αφηγείται την αληθινή ιστορία δύο αντρών οι οποίοι κατηγορούνται για ένα φρικαλέο έγκλημα που ίσως να μη διέπραξαν.

Tags from the story
0 replies on “Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που μπορείς να βρεις στο Netflix”