Τα αλκοολούχα ποτά που παχαίνουν λιγότερο

αλκοολούχα ποτά που παχαίνουν λιγότερο
© AVIATION GIN

Υπάρχει ένας πάρα πολύ εύκολος τρόπος για να χάσεις κιλά κι αυτός είναι να αποφύγεις εντελώς το αλκοόλ και τα ζαχαρούχα ποτά. Ωστόσο, επειδή είναι Καλοκαίρι και ξέρουμε ότι δεν θα πιεις σκέτο νερό στο μπαρ που θα πας, βρήκαμε ποια είναι τα αλκοολούχα ποτά που παχαίνουν λιγότερο και μπορείς να καταναλώνεις χωρίς τύψεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο περιοδικό GQ, ο διατροφολόγος και εκπρόσωπος του Academy of Nutrition and Dietetics, Angel Plannels η υγιεινότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις όταν παραγγέλνεις αλκοόλ είναι το κόκκινο κρασί. Και όχι, η απάντηση του δεν έχει να κάνει με τις θερμίδες, αλλά ο διατροφολόγος προτείνει αυτό το ποτό γιατί είναι πλούσια πηγή πολυφαινολών, ενώσεων που χαρακτηρίζονται ως αντιοξειδωτικές και που αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, αλλά και εμποδίζουν τις θρομβώσεις σε φλέβες και αρτηρίες. Επίσης, το κόκκινο κρασί περιέχει την ίδια στιγμή και την αντιοξειδωτική κερκετίνη.

© Unsplash/Terry Vlisidis

Η δεύτερη υγιεινότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι το ρούμι, καθώς αυτό περιέχει συστατικά που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του άγχους, στη μείωση του μυικού πόνου, αλλά και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση και το Αλτσχάιμερ.

Το χάλκινο μετάλλιο πηγαίνει στην τεκίλα και είναι η τρίτη υγιεινότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, γιατί οι αγαυίνες απ’ το φυτό μπλε αγαύη, απ’ το οποίο προέρχεται κι αυτό το δυνατό ποτό, δεν αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα.

Για να συνοψίσουμε, εάν βρίσκεσαι σε διακοπές και θέλεις να προσέξεις τη διατροφή σου, θα πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στα εξής ποτά: κόκκινο κρασί, ρούμι ή τεκίλα. Cheers!

Tags from the story
0 replies on “Τα αλκοολούχα ποτά που παχαίνουν λιγότερο”