Η φυλακή όπου ο El Chapo μάλλον θα περάσει τις υπόλοιπες μέρες της ζωής του

© Getty Images

Ο Joaquín Guzmán Loera ή ο El Chapo όπως είναι ευρύτερα γνωστός έχει ήδη αποδράσει από δύο φυλακές, γι’ αυτό κι αυτή τη φορά αναμένεται να οδηγηθεί σε αυτή απ’ την οποία δεν απέδρασε ποτέ κανείς.

Ειδικότερα, η φυλακή όπου ο El Chapo μάλλον θα περάσει τις υπόλοιπες μέρες της ζωής του είναι η ADX Florence Supermax στο Κολοράντο, η οποία αποκαλείται και «Alcatraz of the Rockies» και ιδρύθηκε το 1994.

© Jason Connolly, AFP/Getty Images
© Kevin Kreck, AP

Πρόκειται για ένα συγκρότημα φυλακών περίπου 185 χιλιόμετρα νότια του Ντένβερ και διαθέτει 490 κελιά κατασκευασμένα από πέτρα και τσιμέντο. Τα κελιά είναι ηχομονωτικά, διαθέτουν τηλεόραση και οι κουκέτες στο εσωτερικό τους είναι από τσιμέντο. Οι κρατούμενοι περνούν 23 ώρες την ημέρα εντός του κελιού, που είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, αλλά ούτε και με τους άλλους κρατούμενους. Παράλληλα, τα γεύματά τους γλιστράνε μέσα από μικρά ανοίγματα στις πόρτες.

© GQ Mexico
© GQ Mexico

«Τα κελιά είναι έτσι κατασκευασμένα έτσι ώστε οι κρατούμενοι να μην μπορούν να δουν τον ουρανό», δήλωσε στο CNN ο πρώην φύλακας της Supermax Robert Hood, ενώ πρόσθεσε ότι η φυλακή «είναι περικυκλωμένη από συρματόπλεγμα έτσι ώστε τα ελικόπτερα να μην μπορούν να προσγειωθούν».

«Αυτό το μέρος δεν έχει σχεδιαστεί για την “αναμόρφωση” (των κρατουμένων)», πρόσθεσε ο ίδιος στους The New York Times.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο προαυλισμός επιτρέπεται μόνο για μία ώρα την ημέρα, ενώ μεταξύ των άλλων κρατούμενων βρίσκονται και μέλη της Αλ Κάιντα όπως ο Ramzi Yousef, ο βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστώνης, Dzhokhar Tsarnaev, ο Unabomber Ted Kaczynski και ένας εκ των τρομοκρατών της 11ης Σεπτεμβρίου, Zacarias Moussaoui.

© Mark Reis, AP
Με πληροφορίες από GQ Mexico, USA TODAY

Tags from the story
0 replies on “Η φυλακή όπου ο El Chapo μάλλον θα περάσει τις υπόλοιπες μέρες της ζωής του”