Γιατί οι έξυπνες γυναίκες «κολλάνε» σε ανθυγιεινές σχέσεις;

Δεν φαίνεται λογικό ότι τόσες πολλές γυναίκες ερωτεύονται «ανθυγιεινούς», ακόμη και επικίνδυνους, άνδρες ή καταλήγουν σε ανθυγιεινές σχέσεις. Είμαστε έξυπνες, έμπειρες, έχουμε αυτοπεποίθηση. Θα έπρεπε να ξέρουμε καλύτερα. Σωστά; Κι όμως, τελικά κάνουμε το λάθος. Ποιοι είναι όμως, οι βαθύτεροι ψυχολογικοί λόγοι που μας κάνουν να μένουμε σε μη υγιείς σχέσεις;

Για διάφορους λόγους, όλες αυτές οι έξυπνες και γεμάτες αυτοπεποίθηση γυναίκες μπορεί να «λιώσουν» και να αφεθούμε στο έλεος των σχέσεων που μπορεί να μας ρουφήξουν να στεγνώσουν συναισθηματικά και διανοητικά.

Πολλοί από αυτούς τους λόγους είναι κάτι περισσότερο από πολιτιστικές πεποιθήσεις ή την επιρροή της τηλεόρασης, των ταινιών και της μουσικής.

Για πολλές από εμάς, το θέμα είναι ψυχολογικό, με βαθιές συναισθηματικές ρίζες που δεν μπορούμε απλά να αγνοήσουμε – ακόμα και όταν γνωρίζουμε καλύτερα και θέλουμε να έχουμε μια υγιή σχέση με ένα υγιές άτομο.

Το να γνωρίζουμε γιατί τείνουμε να ερωτευόμαστε το «κακό παιδί» είναι το πρώτο βήμα για να σπάσουμε αυτόν τον αυτοκαταστροφικό κύκλο, αν και η βοήθεια από έναν επαγγελματία, όπως έναν θεραπευτή ή έναν ψυχολόγο, είναι συχνά πολύ χρήσιμη. Η απλή αναγνώριση δεν είναι αρκετή για να βοηθήσει μια γυναίκα να ξεφύγει από ανθυγιεινούς άντρες ή σχέσεις.

Οι 3 ψυχολογικοί λόγοι για τους οποίους ερωτευόμαστε «ανθυγιεινούς» άντρες και μένουμε σε κακές σχέσεις.

1. Έχουμε άλυτα θέματα με τους πατεράδες μας
Γνωρίζατε ότι οι γυναίκες που έχουν μια υγιή σχέση με τους πατεράδες τους τείνουν να εξελίσσονται σε πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένες και δυνατές γυναίκες; Δυστυχώς, για πολλές από εμάς, αυτές οι υγιείς σχέσεις δεν υπάρχουν.

Αν είστε από τις τυχερές, μπράβο! Εάν είστε μία από τους υπόλοιπες, τότε καταλαβαίνετε ή ας το αναλύσουμε:

Ο πατέρας απουσίαζε. Ήταν από τους μπαμπάδες που δούλευαν πολύ και άφησαν τη φροντίδα του παιδιού στη μητέρα. Ήταν τριγύρω αλλά δεν ήταν παρών. Και όταν ήταν παρών ήταν πολύ σαρκαστικός. Κάθε φορά που η κόρη του μιλούσε για έναν στόχο ή ένα επίτευγμα, την υποτιμούσε ή ακόμη και τη χλεύαζε.

Μπορεί επίσης, να είχε υπάρξει ένας κακός χωρισμός. Ένας πατέρας που απλά δεν ενδιαφερόταν πλέον, κάτι που θα άφηνε την κόρη του να νιώθει εγκαταλελειμμένη και ότι δεν την αγαπούσε.

Το αποτέλεσμα συχνά είναι στην κατοπινή ζωή, αυτή η κόρη να επιλέγει μία σειρά από σχέσεις με ανθυγιεινούς άντρες. Να την ελκύουν άντρες σαν τον πατέρα τους, αυτούς που μπορούμε να «φτιάξουμε» και ελπίζουμε να αναπληρώσουμε τον πόνο που προκάλεσε ο μπαμπάς.

Επίσης, μπορεί να επιλέγει άντρες που λένε ψέματα. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί ποτέ να τους εμπιστευτεί και αυτό οδηγεί σε μια καθοδική σπείρα στη σχέση που την αφήνει πάντα με την καρδιά ραγισμένη.

Πώς είναι λοιπόν η σχέση σας με τον πατέρα σας; Αν δεν είναι καλή, μπορεί να εξηγήσει γιατί ερωτεύεστε ανθυγιεινούς άντρες.

2. Νιώθουμε άβολα με την ασφάλεια, την άνεση ή την ηρεμία
Δεν ξέρω τι είναι για τα ανθρώπινα όντα, αλλά μερικοί από εμάς νιώθουμε σαν να χρειαζόμαστε πάντα να μας προκαλούν – ειδικά στις σχέσεις!

Ας είμαστε ειλικρινείς: Πόσες φορές έχετε κάνει σχέση με έναν άντρα και είπατε ότι ήταν «πολύ καλός» ή ότι «ήταν βαρετός» ή ότι δεν «σε προκάλεσε;» Και σε πόσες από αυτές τις σχέσεις είστε ακόμα;

Το θέμα με τους κακούς τύπους είναι ότι αποτελούν πρόκληση. Τους βλέπουμε ως «κατατρεγμένα κουτάβια» που χρειάζονται απλώς την αγάπη μιας καλής γυναίκας για να διορθωθούν. Και εμείς οι γυναίκες αγαπάμε να αντιμετωπίζουμε τέτοιες προκλήσεις. Ειδικά αν μεγαλώσαμε σε ένα χαοτικό σπίτι.

Όπως λένε οι ψυχολόγοι αντιμετωπίζουν πολύ συχνά τέτοιες καταστάσεις. Γυναίκες που ενώ κατανοούν ότι βρίσκονται σε μια τοξική σχέση, δεν μπορούν να βγουν από αυτή. Χωρίς εξαίρεση, υποδεικνύουν ότι το άτομο είχε από την αρχή θέματα, τα σημάδια ήταν εκεί αλλά τα αγνόησαν επειδή ήθελαν να πιστέψουν ότι αυτό το άτομο ήταν το άτομό τους.

Ως αποτέλεσμα της αγνόησης αυτών των ζητημάτων, έχουν κολλήσει σε σχέσεις με ανθυγιεινούς άνδρες που μερικές φορές γίνονται επικίνδυνοι.

Τα άτομα που δεν έχουν λύσει τα θέματά τους, μπορεί να είναι επιρρεπή σε θυμό και βία και, δυστυχώς, το άτομο που συχνά δέχεται αυτόν τον θυμό και τη βία είναι η σύντροφος.

Λοιπόν, ρίξτε μια ματιά στην τάση σας να κυνηγάτε ανθυγιεινούς τύπους. Είναι λόγω της πρόκλησης που μπορεί να σας παρουσιάσει, του δράματος που μπορεί να κάνει τα πράγματα ενδιαφέροντα;

Σίγουρα θέλετε απλώς μια υγιή σχέση και ότι δεν θέλετε να παίξετε παιχνίδια. Αλλά μια υγιής σχέση βρίσκεται στην ισορροπία μεταξύ κακών και… βαρετών αγοριών. Μια υγιής σχέση είναι μια σχέση όπου αισθάνεσαι πρόκληση αλλά νιώθεις και καλά με τον εαυτό σου.

3. Δεν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας
Δυστυχώς, πολλές γυναίκες που έλκονται από ανθυγιεινούς άνδρες είναι γυναίκες που δεν αισθάνονται πολύ καλά με τον εαυτό τους.

Γυναίκες που είχαν κακές εμπειρίες στο παρελθόν τους, κυρίως στην παιδική και εφηβική ηλικία, ακόμη και αν έχουν π.χ. μία επιτυχημένη καριέρα, δεν πιστεύουν στον εαυτό τους. Δεν πιστεύουν ότι αξίζουν να αγαπηθούν και οπωσδήποτε όχι από έναν καλό άνθρωπο.

Γιατί τελικά ένας υγιής άντρας να θέλει να είναι μαζί μου; Με αυτή την πεποίθηση στο μυαλό, το αποτέλεσμα είναι βρεθείτε από τη μία τοξική σχέση στην επόμενη. Και αυτό, συνεχίζοντας να υποβιβάζει τον εαυτό της, προσπαθώντας να κάνει τον σύντροφό της να την αγαπήσει και να της φερθεί καλά.

Δυστυχώς, οι άντρες που προσελκύονται λόγω των ανασφάλειών μας, είναι επίσης βαθιά κατεστραμμένοι και ανίκανοι να κάνουν οποιαδήποτε γυναίκα να νιώσει καλά με τον εαυτό της. Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται…

Μόλις αρχίσετε να αντιμετωπίζετε καλύτερα τον εαυτό σας και να ξεκαθαρίζετε τη θέση σας στον κόσμο, θα αρχίσει να ανεβαίνει η αυτοεκτίμησή της και να κάνετε πιο σοφές επιλογές όσον αφορά τους άνδρες.

Όπως λένε οι ψυχολόγοι: «Υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες που ζουν με θανάσιμο φόβο ότι δεν θα βρουν ποτέ τον σύντροφό τους. Ότι θα μείνουν μόνες και άτεκνες και μίζερες».

Ως αποτέλεσμα, παύουν να είναι επιλεκτικές σχετικά με το ποιον επέλεξαν να αγαπήσουν και έτσι ερωτεύονται ανθυγιεινούς τύπους. Θεωρούν ότι κάποιος άντρας είναι καλύτερος από κανένας άντρας και ότι, τουλάχιστον, δεν θα είναι μόνες.

Δυστυχώς, αυτό που ανακαλύπτουν στην πορεία είναι ότι το να είσαι σε σχέση με έναν ανθυγιεινό άντρα είναι πολύ συχνά χειρότερο από το να είσαι μόνη. Έχουν έναν σύντροφο στο πλευρό τους σε κοινωνικές εκδηλώσεις και μπορεί να κάνουν παιδιά, αλλά η πραγματικότητα της ζωής τους είναι πολύ διαφορετική.

Ίσως αυτός ο άνδρας να είναι τοξικός και βίαιος. Ή ίσως να πάσχει από μια κατάσταση ψυχικής υγείας που τον καθιστά ανίκανο να φροντίσει μια οικογένεια. Ή ίσως έχουν ζητήματα εμπιστοσύνης από μια προηγούμενη σχέση.

Ανεξάρτητα από το θέμα, μεγάλο ή μικρό, μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε μια σχέση. Λοιπόν, σκεφτείτε το την επόμενη φορά που θα ετοιμάζεστε να σχετισθείτε με έναν ανθυγιεινό άνδρα. Το κάνετε λόγω του άντρα που έχετε απέναντί ​​σας ή το κάνετε επειδή φοβάστε να μείνετε μόνες;

Τόσες πολλές γυναίκες ερωτεύονται ανθυγιεινούς άντρες…

Είτε είναι λόγω των προηγούμενων προβλημάτων τους με τους πατέρες τους, της επιρροής των μέσων ενημέρωσης, της ανάγκης τους για πρόκληση ή του φόβου τους να μείνουν μόνες, οι γυναίκες που επιλέγουν και μένουν με τοξικούς και επικίνδυνους άνδρες προορίζονται για μια σχέση που δεν θα είναι εύκολη.

Έτσι, ρίξτε μια καλή ματιά στις απόψεις που έχετε για τις σχέσεις. Χρειάζεστε μια πρόκληση; Θέλετε να αλλάξετε κάποιον; Χρειάζεται να βρείτε το «παλιόπαιδο» για να είστε ευτυχισμένη;

Η κατανόηση του τι πιστεύετε ότι θέλετε έναντι αυτού που πραγματικά θέλετε είναι ένας καλός τρόπος για να βρείτε την υγιή σχέση που αναζητάτε, ώστε να δημιουργήσετε μία καλύτερη κατάσταση και περιβάλλον για τη ζωή σας.

0 replies on “Γιατί οι έξυπνες γυναίκες «κολλάνε» σε ανθυγιεινές σχέσεις;”