Το Top Gun: Maverick είναι το μεγαλύτερο blockbuster της δεκαετίας

Οι πρώτες κοινωνικές αντιδράσεις στο Top Gun: Maverick είναι και είναι πολύ καλύτερες από ό,τι θα φανταζόταν κανείς. Στην πραγματικότητα, η συνέχεια της ωραιότερης εξόδου του Tom Cruise στη δεκαετία του ’80 περιγράφεται ήδη ως «ένα από τα καλύτερα σίκουελ όλων των εποχών» που, ειλικρινά, κανένας μας δεν είδε να έρχεται, ιδιαίτερα μετά από αμέτρητες καθυστερήσεις και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά τον πρόδρομό του.

Συναισθηματικά οδηγημένος, αδυσώπητα κινητικός, είναι μια ένδοξη ωδή στο είδος των υπερπαραγωγικών ταινιών που κάποτε έστελναν τους κινηματογραφόφιλους στις κινηματογραφικές αίθουσες. Είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και σίγουρα κατατάσσεται ως μια από τις πιο συναρπαστικές, παρακολουθήστε το στο IMAX, εντυπωσιακές εμπειρίες της τρέχουσας δεκαετίας, για τους θαυμαστές του franchise και οι νεοφερμένοι.

Αλλά μην παίρνετε τα λόγια μας για αυτό. Με τις πρώτες προβολές να πραγματοποιούνται πριν από την κυκλοφορία της ταινίας στις 24 Μαΐου, εδώ είναι η κριτική λέξη από τη σφαίρα του Twitter.

Είναι ένα από τα καλύτερα σίκουελ που έγιναν ποτέ…

Ένα από τα σπάνια παραδείγματα ενός σίκουελ του Χόλιγουντ που ξεπέρασε τον προκάτοχό του, το Top Gun: Maverick είναι εκεί πάνω με τους Aliens και το The Godfather: Part II ως μια από τις σπουδαίες ταινίες συνέχειας …και μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Όχι απλά καλό, αλλά “τέλειο” Απλώς δεν τους κάνουν πια έτσι, παιδιά Top Gun: Maverick επιστρέφει σε έναν παλιό τρόπο δημιουργίας ταινιών του Χόλιγουντ, όπου τα εντυπωσιακά γραφικά συνδυάζονταν με βαθιές συναισθηματικές συγκινήσεις.

Είναι νοσταλγικό, αλλά δεν λυγίζει κάτω από το βάρος του παρελθόντος Αντί να είναι άλλο ένα θορυβώδες franchise filler, το Top Gun: Maverick εξελίσσει τη φόρμουλα δράσης-θρίλερ με ουσιαστικούς τρόπους.

0 replies on “Το Top Gun: Maverick είναι το μεγαλύτερο blockbuster της δεκαετίας”