7 τύποι ανθρώπων που μπορεί να συναντήσεις σε ένα meeting!

meeting

Εάν κάτι χαρακτηρίζει το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, τότε αυτό είναι τα meetings. Αυτά που στην καλύτερη των περιπτώσεων γίνονται γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι με φρέσκο καφέ και κρουασάν κι αυτά που όταν ολοκληρώνονται, δεν είμαστε σίγουροι εάν όλοι έχουν καταλάβει το ίδιο ή εάν ο καθένας έχει καταλάβει αυτό που ήξερε και από πριν. Ξέρουμε, όμως, ότι σ’ αυτά τα meetings, θα υπάρχουν πάντα ορισμένοι τύποι ανθρώπων – εργαζομένων που δεν γίνεται ούτε να αγνοήσεις, αλλά ούτε και να μην αναγνωρίσεις.

Κι επειδή στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία, θα ακολουθήσουν πολλά τέτοια meetings, σου παρουσιάζουμε μερικούς τύπους που δεν θα λείπουν σε κανένα από αυτά.

Τον εμψυχωτή

Μπορεί να είναι εννέα το πρωί, αλλά αυτός ο τύπος έχει καλή διάθεση από τις έξι. Μιλάει δυνατά, είναι πάντα χαμογελαστός κι είναι αυτός που βάζει τη θετική και αισιόδοξη σκέψη στο τραπέζι.

Αυτόν που πάντα διαβάζει

Φυσικά, διαβάζει κάτι που έχει να κάνει με τη δουλειά, αλλά δεν σταματάει να το διαβάζει ακόμα κι όταν έχει ξεκινήσει το meeting. Παρόλα αυτά, επειδή είναι πάντα ενημερωμένος, όταν σταματήσει να διαβάζει, θα προτείνει και την καλύτερη ιδέα.

Αυτόν που δεν ακούει

Δεν ακουεί, γιατί έχει κάτι να πει και θα το κάνει, απλά προσπαθεί να βρει την κατάλληλη στιγμή, ψάχνει τη σωστή παύση για να κάνει την παρέμβασή του κι έτσι δεν τον απασχολεί το τι λέγεται πριν ή μετά από αυτή την παύση.

Photo: Unsplash/Dylan Gillis

Αυτόν που μουρμουράει

Δεν συμφωνεί με όσα ακουεί, αλλά ούτε και διαφωνεί, απλά μουρμουράει, κάτι λέει κι εσύ δεν είσαι ποτέ σίγουρος τι τελικά είπε, με αποτέλεσμα να τον ρωτάς ξανά και ξανά εάν μίλησε. Μίλησε, απλά κρατάει αυτό που είπε για τον εαυτό του.

Τον αστείο

Είναι ο κατάλληλος τύπος για να «σπάσει τον πάγο» τουλάχιστον στα πρώτα meetings. Το χιούμορ του δεν το καταλαβαίνουν κι ούτε το εκτιμούν όλοι, αλλά στο τέλος της ημέρας κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη συνεισφορά του σε μια επαγγελματική συνάντηση, που μπορεί να κρατά και ώρες.

Αυτόν που αργεί πάντα

Πάντα. Είτε το meeting ήταν προγραμματισμένο να γίνει πριν από ένα μήνα, είτε πριν από μία ημέρα, αυτός είναι ο τύπος που θα μπει στην αίθουσα 10 λεπτά αφού έχει ξεκινήσει ήδη η συνάντηση. Παρόμοιο με αυτό τον τύπο, είναι κι εκείνος που διακοπτεί πάντα το meeting, επειδή μιλάει στο τηλέφωνο κι επειδή όλοι πρέπει να γνωρίζουν πόσο πολυάσχολος είναι!

Τον γκρινιάρη

Όλα τα γραφεία κι όλα τα meetings έχουν στην καλύτερη περίπτωση κι έναν γκρινιάρη. Αυτόν που δεν συμφωνεί ποτέ με καμία ιδέα, παρά μόνο με τη δική του. Αυτόν που θα βρει χίλιους λόγους που όλες οι ιδέες δεν μπορούν να υλοποιηθούν, αλλά δεν πρόκειται να προτείνει κάποια καλύτερη.

Tags from the story
,
0 replies on “7 τύποι ανθρώπων που μπορεί να συναντήσεις σε ένα meeting!”