Αυτά είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις όταν γυμνάζεσαι στη ζέστη, εάν φυσικά ακόμη γυμνάζεσαι και δεν τα έχεις παρατήσει. Η αλήθεια είναι ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δυσκολευόμαστε ακόμη περισσότερο να βρούμε την όρεξη για το γυμναστήριο, καθώς προτιμάμε τις βόλτες και τα μπάνια, ωστόσο ακόμη και τότε, δεν θα πρέπει να παρατάμε τη γυμναστική.
To Καλοκαίρι μπορείς να επιλέξεις διάφορα αθλήματα, όπως μεταξύ άλλων το ιδανικότερο όλων που είναι το κολύμπι. Παρόλα αυτά, εάν επιμένεις να κάνεις προπονήσεις σε εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να γνωρίζεις πώς να αντιμετωπίσεις τη ζέστη και όλους τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία σου.
Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας
Τα υψηλά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας είναι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν θερμοπληξία. Η θερμοπληξία ή θερμική εξάντληση μπορεί να πλήξει άτομα όλων των ηλικιών. Εάν την ώρα που προπονείσαι αρχίσεις να ζαλίζεσαι, να αισθάνεσαι ναυτία, παρατηρήσεις υψηλότερους καρδιακούς παλμούς ή πονοκέφαλο, τότε θα πρέπει να σταματήσεις άμεσα την προπόνηση σου και να βρεις ένα μέρος με σκιά ή κλιματισμό.
Ενυδάτωση
Δύο είναι τα πράγματα που πρέπει να θυμάσαι το Καλοκαίρι, να βάζεις αντηλιακό και να πίνεις πολύ νερό. Ειδικά όταν αθλείσαι θα πρέπει να κάνεις μικρά διαλείμματα για να πίνεις δροσερό νερό. Επίσης, είναι σημαντικό να αποφεύγεις το αλκοόλ και την καφεΐνη.
Απόφυγε να γυμνάζεσαι στις ώρες αιχμής
Οι ειδικοί προτείνουν να γυμνάζεσαι τις πρώτες πρωινές ώρες όταν έχει ακόμη λίγη δροσιά ή αντίθετα να περιμένεις μέχρι το βράδυ να κάνεις την προπόνησή σου. Σύμφωνα με τους ίδιους, όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 32 βαθμούς Κελσίου, θα ήταν προτιμότερο να μην κάνεις καθόλου γυμναστική, καθώς ο κίνδυνος για θερμοπληξία ξεπερνάει το 75%.