Το επετειακό Speedmaster Apollo 11 της Omega για τα 50 χρόνια από την πρώτη προσελήνωση!

Speedmaster Apollo 11 της Omega

Για τη 50η επέτειο από την πρώτη προσελήνωση του ανθρώπου, η Omega παρουσιάζει με υπερηφάνεια ένα νέο Speedmaster περιορισμένης έκδοσης για να τιμήσει μια από τις στιγμές που άλλαξαν τον κόσμο και επισημαίνει τη μακριά και σημαντική της σύνδεση με τους αστροναύτες και την κληρονομιά της αποστολής Apollo 11.

Για να σηματοδοτήσει τη χρυσή επέτειο της πρώτης προσεδάφισης στη σελήνη, η OMEGA παρήγαγε μια νέα περιορισμένη έκδοση 1.014 τεμαχίων του μοντέλου Speedmaster, τα οποία διατίθενται με πενταετή εγγύηση. Ακολουθώντας το διάσημο σχέδιο του Speedmaster BA145.022, αυτός ο νέος χρονογράφος έχει κατασκευαστεί από ένα αποκλειστικό νέο κράμα χρυσού 18 καρατίων και διαθέτει έναν ολοκαίνουριο μηχανισμό χειροκίνητης περιέλιξης Master Chronometer 3861.

Χρυσό Moonshine™ 18 καρατίων

Η κάσα, το μπρασελέ, το καντράν, οι ενδείξεις της ώρας, οι ωροδείκτες και οι λεπτοδείκτες έχουν κατασκευαστεί από χρυσό Moonshine™ 18 καρατίων – ένα μοναδικό νέο κράμα με χρώμα εμπνευσμένο από το λαμπερό φως του φεγγαριού στον σκούρο μπλε ουρανό. Με μια απαλότερη απόχρωση από το παραδοσιακό χρυσό 18 καρατίων, το χρυσό Moonshine™ διαθέτει υψηλή αντοχή στην απώλεια του χρώματος και της λάμψης με την πάροδο του χρόνου.

Speedmaster Apollo 11 της Omega

Κάσα και μπρασελέ

Η γυαλισμένη και βουρτσισμένη κάσα 42 mm αυτού του ρολογιού διαθέτει την ασύμμετρη στεφάνη του Speedmaster 4ης γενιάς. Γύρω από τον καρπό, το σχέδιο του βουρτσισμένου-γυαλισμένου μπρασελέ περιλαμβάνει πέντε καμπυλωτούς συνδέσμους ανά σειρά και ένα αυλακωτό κούμπωμα με μια vintage επιγραφή του λογοτύπου Ω.

Μπορντό κεραμικό [ZrO2] στεφάνι

Παραμένοντας πιστή στο ιστορικό ρολόι του 1969, η OMEGA έχει συμπεριλάβει έναν μπορντό δακτύλιο στο στεφάνι της κάσας – αυτή τη φορά από κεραμικό υλικό [ZrO2], σύμφωνα με μια ειδική διαδικασία που αναμένεται να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με την κλίμακα του ταχυμέτρου σε Ceragold™. Σύμφωνα με την πρώτη γενιά της κλίμακας ταχυμέτρου του Speedmaster, η οποία διαβαθμιζόταν σε 500 μονάδες ανά ώρα, αυτό το νέο μοντέλο διαθέτει κουκίδα ένδειξης μετά τις 90 μονάδες (γνωστή και ως «Dot Over 90» ή «DON»).

Speedmaster Apollo 11 της Omega

Μαύρο χρώμα και όνυχας

Το κατακόρυφα βουρτσισμένο καντράν φέρει την ένδειξη «Au750» λόγω της χρήσης καθαρού χρυσού και γίνεται ακόμα πιο όμορφο με τον μαύρο όνυχα που είναι τοποθετημένος στην επιφάνεια των γυαλισμένων ενδείξεων της ώρας, καθώς και στον ωροδείκτη και τον λεπτοδείκτη που είναι καλυμμένοι με μαύρο βερνίκι, το οποίο υπάρχει επίσης στα δευτερόλεπτα του κεντρικού χρονογράφου και τους δείκτες των εσωτερικών καντράν.

Η ιδιαίτερη πίσω όψη

Ο εξωτερικός δακτύλιος της πίσω όψης φέρει μηχανικά χαραγμένες επιγραφές: «1969-2019», τον αριθμό της περιορισμένης έκδοσης σε μπορντό χρώμα, καθώς και την επιγραφή «Master Chronometer».

Ο εσωτερικός διακοσμητικός δακτύλιος, ο οποίος έχει κατασκευαστεί επίσης από χρυσό Moonshine™ 18 καρατίων, έχει υποβληθεί σε δύο χωριστές διαδικασίες εκτομής λέιζερ (laser ablation), καθώς και δύο επεξεργασίες χρώματος σε μπλε και μαύρο με φυσική απόθεση ατμού (PVD). Αυτή η διαδικασία έφερε τα παρακάτω εξαιρετικά αποτελέσματα:

  • έναν μπλε ωκεανό με ματ φινίρισμα που περιβάλλει ένα μέρος του παγκόσμιου χάρτη με την αμερικανική ήπειρο (με γυαλιστερό φινίρισμα), όπου εμφανίζεται φευγαλέα η τοποθεσία εκτόξευσης του πυραύλου στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ (γνωστό και ως Ακρωτήριο Κένεντι την περίοδο 1963-1973)
  • ένα μαύρο φόντο με ματ φινίρισμα που τονίζει ακόμα περισσότερο τις γυαλιστερές επιγραφές «APOLLO 11 – 50th ANNIVERSARY» και «THE FIRST WATCH WORN ON THE MOON».

Τέλος, ένα θολωτό ένθεμα σεληνιακού μετεωρίτη που αναπαριστά το φεγγάρι έχει τοποθετηθεί προσεκτικά στην κοιλότητα του δακτυλίου. Είναι ενδιαφέρον ότι η Γη και η Σελήνη στον εσωτερικό δακτύλιο έχουν παραχθεί σε πραγματική αναλογία (3,67: 1 σε διάμετρο).

Κίνηση

Το συγκεκριμένο Speedmaster διαθέτει τον μηχανισμό OMEGA Master Chronometer 3861 – μια κίνηση χειροκίνητης περιέλιξης με Co-Axial σύστημα διαφυγής, ελατήριο τυμπάνου από σιλικόνη Si14, κεντρική πλάκα και συνδέσμους επιχρυσωμένους με χρυσό Moonshine™ και μπορντό ενδείξεις.

Vintage λογότυπα

Οι λάτρεις της ιστορίας της OMEGA θα βρουν διάφορα vintage λογότυπα της OMEGA σε ολόκληρο το σχέδιο – μεταξύ άλλων στο καντράν, την κορώνα και το κούμπωμα του μπρασελέ.

Κασετίνα

Ένα μοναδικό ρολόι σε μια μοναδική θήκη! Εμπνευσμένη από την αρχική συσκευασία του μοντέλου BA145.022 του 1969, η OMEGA έχει δημιουργήσει μια νέα κασετίνα για κάθε ρολόι της περιορισμένης έκδοσης. Οι πλευρές της κασετίνας είναι από γκρι κεραμικό υλικό με τρισδιάστατη εκτύπωση της επιφάνειας της σελήνης. Δεδομένου ότι κάθε πλευρά έχει διαφορετική κατασκευή, καμία κασετίνα δεν θα είναι ίδια με την άλλη. Επιπλέον, στην επάνω πλευρά κάθε κασετίνας είναι εκτυπωμένη η εικόνα της Θάλασσας της Ηρεμίας και η θέση προσεδάφισης του Apollo 11.

www.omegawatches.com

Tags from the story
0 replies on “Το επετειακό Speedmaster Apollo 11 της Omega για τα 50 χρόνια από την πρώτη προσελήνωση!”