10 αθλήματα ιδανικά για το καλοκαίρι!

αθλήματα για το καλοκαίρι
© Unsplash/Austin Neill

Για να διατηρήσεις τη φόρμα σου δεν είναι απαραίτητο να κλείνεσαι για ώρες σε ένα γυμναστήριο, καθώς υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για άθληση ακόμη κι έξω από αυτό. Το ερώτημα είναι πόσο διατεθειμένος είσαι να αφήσεις για λίγο στην άκρη τις διακοπές σου και να τις εντάξεις στην καθημερινότητα σου;

Η γυμναστική κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου είναι ήδη αρκετά περίπλοκη υπόθεση. Είχες αποφασίσει ότι φέτος θα ακολουθήσεις μια ρουτίνα, θα πηγαίνεις στο γυμναστήριο τακτικά, θα προσέχεις τη διατροφή σου κτλ. Κι αφού μπήκες σε αυτή την ρουτίνα, που είναι και το πρώτο μεγάλο βήμα, ξαφνικά έρχεται το καλοκαίρι. Και τι κάνεις το καλοκαίρι όταν η ζέστη είναι υπερβολική και η ιδέα και μόνο του γυμναστηρίου μοιάζει με βασανιστήριο;

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που έχουμε συνδέσει με τις διακοπές και τη χαλάρωση, και γι’ αυτό συνήθως το πρώτο πράγμα απ’ το οποίο αποφασίζουμε ότι χρειαζόμαστε χαλάρωση είναι η γυμναστική. Εξάλλου, οποιαδήποτε δικαιολογία φαίνεται καλή για να την εγκαταλείψουμε.

Παρόλα αυτά, το σώμα μας χρειάζεται άσκηση και το καλοκαίρι, όσο κι εάν έτρεχες στα γυμναστήρια όλους τους υπόλοιπους μήνες. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γυμναστούμε; Τα αθλήματα έξω στη φύση και στην παραλία. Τα αγαπημένα όλων είναι σίγουρα τα θαλάσσια σπορ, ωστόσο θα μπορούσες να κάνεις προπονήσεις όπως Crossfit και HIIT ακόμη και σε κάποιο κοντινό πάρκο. Απαριθμούμε τα σπορ που θα μπορούσες να ξεκινήσεις τους επόμενους μήνες:

  1. Ρακέτες
  2. Beach Volley
  3. HIIT, Cardio & Core
  4. Bootcamp & TRX
  5. Crossfit
  6. SUP & Windsurf
  7. Ιστιοπλοΐα
  8. Τρέξιμο
  9. Ποδήλατο
  10. Κολύμπι

Σημείωση: Πριν από οποιαδήποτε άσκηση, θα πρέπει να κάνουμε προθέρμανση και διατάσεις για να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς, αλλά και να πίνουμε πολύ νερό για να μην αφυδατωθούμε. Επίσης, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να ανανεώνουμε συνεχώς το αντηλιακό μας για να μην καούμε όση ώρα ασκούμαστε.

Tags from the story
0 replies on “10 αθλήματα ιδανικά για το καλοκαίρι!”