Η απογείωση του “Silver Spitfire”

Silver Spitfire – The Longest Flight
Photo: Remy Steiner/Getty Images for IWC

Η IWC Schaffhausen και η Boultbee Flight Academy σε συνεργασία με την Aviation Adventures Ltd. γιόρτασαν την επίσημη έναρξη της αποστολής “Silver Spitfire – The Longest Flight” στο Goodwood. Κάτω από τα δυνατά χειροκροτήματα των 400 καλεσμένων, το προσεκτικά ανακατασκευασμένο και καλογυαλισμένο αεροσκάφος Spitfire ξεκίνησε την πτήση του για το γύρο του κόσμου. Η IWC υποστηρίζει την αποστολή ως ο βασικός της συνεργάτης και επίσημος χρονομέτρης.

Τα τελευταία 2 χρόνια, πάνω από 12 ειδικοί εργάστηκαν για την ανακατασκευή του αεροσκάφους Spitfire MK IX, το οποίο κατασκευάστηκε στο Castle Bromwich το 1943. Μετά από αρκετές επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις τον Ιούλιο, το “Silver Spitfire” τελικά απογειώθηκε στις 5 Αυγούστου από το αεροδρόμιο του Goodwood, ξεκινώντας τον πολυαναμενόμενο γύρο του κόσμου. Πιλότος του θρυλικού αεροσκάφους, στο πρώτο του ταξίδι, είναι o Matt Jones, συνιδρυτής της Boultbee Flight Academy.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παρευρέθηκα στην έναρξη της αποστολής» δήλωσε ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen. «Ποτέ στην ιστορία της αεροπλοΐας δεν έχει πραγματοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο και επίπονο ταξίδι από ένα Spitfire. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Steve Boultbee Brooks, στον Matt Jones και σε ολόκληρο το πλήρωμα εδάφους».

Photo: Remy Steiner/Getty Images for IWC

«Οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ έντονοι και γεμάτοι δραστηριότητες. Είμαστε συγκινημένοι που ξεκινάμε τη μεγάλη μας περιπέτεια και που θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τη δόξα του Silver Spitfire με ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα και είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε συμμετάσχει σε ένα τέτοιο project. Τώρα ήρθε η στιγμή να γράψουμε ιστορία» δήλωσε ο Boultbee Brooks πριν την αναχώρηση.

Photo: Remy Steiner/Getty Images for IWC

Αποκλειστικό δείπνο και αεροπορική επίδειξη

Την Κυριακή το βράδυ, πριν από την πτήση, η IWC διοργάνωσε ένα prive δείπνο με τους δύο πιλότους και το πλήρωμα τους στο Goodwood House. Περίπου 400 καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν στο Goodwood Estate για ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι. Η εκδήλωση περιλάμβανε ζωντανή μουσική, αεροπορική επίδειξη και πολλά παράλληλα events. Το παρόν έδωσαν η βρετανίδα ηθοποιός Rosamund Pike και ο σταρ της Formula 1 David Coulthard – πρεσβευτές της IWC και οι δύο- οι Βρετανοί ηθοποιοί Taron Egerton και Finn Cole, καθώς και ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παρουσιαστής Dermot O’Leary. Στην απογείωση του, το “Silver Spitfire” συνοδεύονταν από δύο διθέσια Spitfire και την Βασιλική Αεροπορία.

Photo: Remy Steiner/Getty Images for IWC
Photo: Remy Steiner/Getty Images for IWC

Κατά τη διάρκεια της πτήσης του για το γύρο του κόσμου, οι δύο Βρετανοί πιλότοι θα καλύψουν περισσότερα από 43.000 χιλιόμετρα και θα επισκεφτούν 30 χώρες. Η διαδρομή θα τους φέρει αρχικά στην Ισλανδία και από εκεί στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Θα χρειαστούν περίπου 100 πτήσεις για την ολοκλήρωση της αποστολής. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που θα περάσει μέσα από αρκετές διαφορετικές ζώνες ώρας, ο Boultbee Brooks και ο Jones θα φορούν το Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight” ( Ref. I W395501). Το επίσημο ρολόι της πτήσης, δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης μιας διαφορετικής ζώνης ώρας απλά με την περιστροφή της στεφάνης στην επιθυμητή θέση.

Tags from the story
0 replies on “Η απογείωση του “Silver Spitfire””