Έτσι θα αποφύγεις την υπερθέρμανση του κινητού σου

© Unsplash/Jan Böke

Οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι όσο κι εάν δεν θέλεις να το πιστέψεις μπορούν να προκαλέσουν την υπερθέρμανση του κινητού σου, ειδικά εάν το χρησιμοποιείς και το έχεις στα χέρια σου όλη την ώρα.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι οι θερμοκρασίες στις οποίες λειτουργούν σωστά οι συγκεκριμένες συσκευές είναι από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου, που σημαίνει ότι σε υψηλότερες θερμοκρασίες η απόδοση του smartphone μπορεί να αρχίσει να πέφτει.

Προκειμένου να αποφύγεις την υπερθέρμανση του κινητού σου όταν κάνεις ηλιοθεραπεία και δεν το αποχωρίζεσαι ούτε στιγμή όταν είσαι στην παραλία, αυτές είναι μερικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις:

Άφησε το στη σκιά

Η πρώτη συμβουλή είναι πολύ προφανής, αλλά είναι και η πιο αποτελεσματική. Όταν κάνεις ηλιοθεραπεία, προσπάθησε να τοποθετείς το κινητό σου σε κάποιο σημείο που έχει σκιά. Μπορείς να το βάλεις κάτω από μια πετσέτα, μέσα στην τσάντα σου ή κάτω από ένα καπέλο.

Απενεργοποίησε το GPS και το Bluetooth

Είναι δύο υπηρεσίες που ζεσταίνουν το κινητό σου γρηγορότερα έτσι κι αλλιώς, οπότε όταν είσαι στην παραλία ή οπουδήποτε αλλού και κάνει υπερβολική ζεστή, καλό θα ήταν να τις απενεργοποιήσεις. Παράλληλα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι βάλεις το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης, εκτός βέβαια κι εάν χρειάζεσαι το WiFi.

Μην το φορτίζεις όταν έχει ζεσταθεί πολύ

Όταν το κινητό σου έχει ζεσταθεί υπερβολικά, περίμενε να επανέλθει στην κανονική του θερμοκρασία πριν το φορτίσεις και το συνδέσεις με την μπαταρία. Ακόμη κι εάν δεν έχει απομείνει καθόλου μπαταρία στο κινητό σου, καλό θα ήταν να περιμένεις, γιατί αυτό μπορεί να σώσει το κινητό από περαιτέρω βλάβη.

Αφαίρεσε τη θήκη

Η θήκη του κινητού σου μπορεί να το προστατεύει από πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων και της άμμου στην παραλία, ωστόσο την ίδια στιγμή παγιδεύει τη θερμότητα που εκπέμπει η συσκευή. Στο ενδεχόμενο υπερθέρμανσης του κινητού σου, δοκίμασε να την αφαιρέσεις για λίγα λεπτά και να αφήσεις το κινητό σου στη σκιά.

0 replies on “Έτσι θα αποφύγεις την υπερθέρμανση του κινητού σου”