Το αεριωθούμενο Volante Vision Concept της Aston Martin

Volante Vision Concept
Photo: Eleanor Bentall

Το Volante Vision Concept είναι η κατασκευή της Aston Martin που υπόσχεται πολυτελής εναέρια μεταφορά. Είναι ένα design που έχει σχεδιάσει η Aston Martin σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cranfield, την Cranfield Aerospace Solutions και την Rolls-Royce και είναι μια κατασκευή με δυνατότητα κάθετης προσεδάφισης και απογείωσης.

Το Volante Vision Concept υπόσχεται πολυτελή αστικά και διεθνή αεροπορικά ταξίδια, τα οποία μπορούν να σε μεταφέρουν αρκετά γρήγορα μακριά από το άγχος και την κίνηση στους δρόμους.

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και τρεις ενήλικους επιβάτες και πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα προεπισκόπηση ενός πτητικού αυτόνομου υβριδικού και ηλεκτρικού οχήματος.

Συνδυάζοντας τη δυναμική του Πανεπιστημίου Cranfield, της Cranfield Aerospace Solutions, της Rolls-Royce και φυσικά της Aston Martin, το Volante Vision Concept ενσωματώνει τις γνώσεις των καλύτερων εμπειρογνώμονων στον τομέα της αεροδιαστημικής, της πρόωσης και του σχεδιασμού.

Ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Καθώς ο πληθυσμός στις αστικές περιοχές συνεχίζει να αυξάνεται, η συμφόρηση στις πόλεις γίνει όλο και πιο έντονη. Πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις για τη μείωσή της, την ελάττωση της ρύπανσης και τη βελτίωση της κινητικότητας. Τα αεροπορικά ταξίδια θα αποτελέσουν καθοριστικό κομμάτι για το μέλλον των μεταφορών. Το Volante Vision Concept είναι η λύση της πολυτελούς κινητικότητας», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Το Volante Concept Vision θα μας επιτρέψει να ζούμε πιο μακριά από το σημείο όπου εργαζόμαστε. Οι πόλεις θα μεγαλώνουν συνέχεια και οι περιοχές που σήμερα θεωρούνται μακρινές σε σχέση με τα αστικά αυτά κέντρα θα μεταβληθούν σε προαστιακές. Χάρη στο Volante Vision Concept θα μπορεί κανείς να ζει πολύ πιο μακριά από εκεί που εργάζεται».

Σημείωση: Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες και πληροφορίες για το Volante Vision Concept, την Georgina Cook.
www.astonmartin.com

0 replies on “Το αεριωθούμενο Volante Vision Concept της Aston Martin”