Diamonds are Forever

Για τους περισσότερους από εμάς, τους κοινούς θνητούς, η απόλαυση κρύβεται σε πολύ μικρά και καθημερινά πράγματα- ή, τουλάχιστον, έτσι λέμε. Και καλά, ανάμεσα στις κρυφές μας απολαύσεις να συγκαταλέγεται η απόκτηση της καινούριας 2022 Lexus GX. Τα πράγματα, όμως, δυσκολεύουν όταν η επιθυμία μας υπερβαίνει το μύθο, κάτι που -όπως η Ιστορία απέδειξε- αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. Όπως και να είναι τα πράγματα, τα διαμάντια- εκτός από τον πιο αγαπημένο φίλο μιας γυναίκας- είναι και… παντοτινά, μοναδικά, ανεκτίμητα και συναρπαστικά. Κύριοι, ακόμη κι αν η απόκτησή τους αποτελεί για σας όνειρο, αξίζει να γνωρίζετε τα κορυφαία διαμάντια, που έγραψαν τη δική τους ιστορία- κυριολεκτικά ή μεταφορικά!

Για το Men’s Arena από την Γεωργία Φλέσσα

KOH 1 NOOR (Το βουνό του φωτός)

Το Koh 1 Noor -ή, αλλιώς «Το βουνό του φωτός»- θα έπρεπε ίσως να μετονομαστεί σε «διαμάντι της καταστροφής», καθώς για τη λάμψη του ξέσπασαν τρεις πόλεμοι, χώρες χάθηκαν και χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν. Αν και δεν αποτελεί το μεγαλύτερο διαμάντι τους βρετανικού στέμματος, καθώς φθάνει μόλις το 108,83 καράτια, σίγουρα είναι το λαμπερότερο και ιστορικότερο όλων. Στη θέα του μαγεύτηκαν από το 1304 έως το 1850, που πέρασε στα χέρια της βασίλισσας Βικτώριας, ο Ινδός Πρίγκιπας της Μάλγας, ο Σουλτάνος του Μπαμπέρ, τρεις αυτοκράτορες της Μογγολίας, και ο Σάχης της Περσίας Ναδήρ.

ΝΙΑΡΧΟΣ

128,25 καράτια εκπληκτικά αψεγάδιαστου διαμαντιού, σε κοπή pear. Αγοράστηκε το 1956 από τον άγνωστο Harry Winston για $8.400.000. Όταν ένα χρόνο μετά ο δικός μας Σταύρος Νιάρχος, μαγεμένος από την ομορφιά του, πλήρωσε πάνω από $15.000.000 για την απόκτησή του, χάρισε στο υπέροχο αυτό διαμάντι λίγη από την αίγλη του ονόματός του.

THE BLUE HOPE (Ελπίδα)

Το περιβόητο 45,52 καρατίων, εκπληκτικής λάμψης, διαμάντι Hope -ή αλλιώς, «το μπλε διαμάντι του στέμματος του Λουδοβίκου ΧΙV»- κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό! Μια κατάρα φαίνεται να το ακολουθεί, καθώς όλοι οι ιδιοκτήτες και τα  μέλη των οικογενειών τους κατέληξαν να πεθάνουν περιφρονημένοι και άφραγκοι. Σήμερα φυλάσσεται στο μουσείο Smithsonian, στην Ουάσιγκτον, περιμένοντας αυτόν που θα την αψηφήσει…

THE HORTENSIA (Ορτενσία)

Το 20 καρατίων, σπανίου ροδακινί  χρώματος, διαμάντι Ορτενσία πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα της Ολλανδίας Ορτενσία ντε Μπεαρνές. Όπως και η Ελπίδα, έτσι και η Ορτενσία αποτέλεσε διαμάντι του στέμματος του Λουδοβίκου XIV, χωρίς όμως να συνοδεύεται και από το άσχημο κάρμα της πρώτης. Σήμερα φυλάσσεται στο Λούβρο, όπου και μπορείτε να το θαυμάσετε από κοντά.

THE IDOL’S EYE (Το μάτι του ειδώλου)

Το φημισμένο 70,2 καρατίων «Μάτι του ειδώλου» σε σχήμα pear, λέγεται ότι δόθηκε ως λύτρα για την πριγκίπισσα Ρασχετάχ από τον πατέρα της, Σεϊχη του Κασμίρ, στο Σουλτάνο της Τουρκίας, ο οποίος την είχε απαγάγει για να την παντρευτεί.

THE DRESDEN GREEN (Το διαμάντι της Δρέσδης)

Το 41 καρατίων σπάνιας κοπής, αμυγδαλωτό πράσινο διαμάντι αποτελεί παγκοσμίως το μεγαλύτερο και καθαρότερο στην κατηγορία του. Ο μύθος του εξαπλώθηκε γρήγορα, όταν το 1743 αγοράστηκε από τον βασιλιά της Σαξονίας- Αύγουστο ΙΙ με το αμύθητο -για εκείνη την εποχή – ποσό των &150.000. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το απαράμιλλής ομορφιάς πράσινο διαμάντι πέρασε στην κατοχή των Ρώσων έως και το 1958, όπου πήρε ξανά τη δικαιωματική θέση του δίπλα στους αμύθητους θησαυρούς της Δρέσδης.

Tags from the story
0 replies on “Diamonds are Forever”