Αποκαλύφθηκαν οι εσωτερικοί χώροι του Ole Scheeren’s Fifteen Fifteen στο Βανκούβερ

Το συναρπαστικό Βανκούβερ στο μακρινό Καναδά κατατάχθηκε ως μία από τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση Resonance Consultancy’s World Best Cities 2021. Φέτος, το Βανκούβερ κατέλαβε την 34η θέση, αμέσως μετά το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, αλλά μπροστά από τη Βοστώνη των ΗΠΑ και τη Ζυρίχη της Ελβετίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάταξη του Βανκούβερ ανέβηκε επτά θέσεις φέτος από την προηγούμενη θέση της 41ης. Παλαιότερα, είχε βρεθεί και στην πρώτη πεντάδα με τις πιο ευχάριστες πόλεις που μπορεί να ζήσει κανείς.

Από την Πασχαλιά Πυρένη 

Ο Ole Scheeren αποκάλυψε την ιδέα του για την αρχιτεκτονική του Fifteen Fifteen, ένα από τα νεότερα πολυτελή οικιστικά έργα του Βανκούβερ το 2018. Παρουσίασε, λοιπόν, ένα εντυπωσιακό, ψηλό ύψωμα που μοιάζει με Jenga, αφήνοντας σίγουρα το στίγμα του στον ορίζοντα της καναδικής πόλης.

Πάμε όμως γρήγορα στο σήμερα, όσοι βρίσκονται πίσω από το σχέδιο – με επικεφαλής το διεθνές στούντιο και την Bosa Properties, σε συνεργασία με την Kingswood Properties – μόλις αποκάλυψαν τους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των ευρύχωρων ρετιρέ και τους χώρους αναψυχής των κατοίκων.

Το Fifteen Fifteen είναι το πρώτο κτήριο κατοικιών του Ole Scheeren στη Βόρεια Αμερική. Ο πύργος, που βρίσκεται στη συνοικία Coal Harbour του Βανκούβερ, περιλαμβάνει 42 ορόφους και 202 κατοικίες, που εκτείνονται από στούντιο έως σπίτια τριών υπνοδωματίων. τέσσερα ρετιρέ και 18 προβεβλημένα «Παρατηρητήρια».

Οι Scheeren και Bosa Properties, το χαρτοφυλάκιο των οποίων περιλαμβάνει έργα διάσημων αρχιτεκτονικών πρακτικών όπως το Gensler και το Heatherwick Studio, έδωσαν επίσης έμφαση στη δέσμευσή τους για βιωσιμότητα, διασφαλίζοντας ότι αυτός ο σχεδιασμός διαθέτει επίσης φιλικά προς το περιβάλλον στοιχεία. Αυτά περιλαμβάνουν προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και προηγμένα συστήματα φιλτραρίσματος που παρέχουν καθαρό αέρα και νερό σε όλη την έκταση. Ο στόχος είναι το πρόγραμμα να επιτύχει τελικά μια διεθνή πιστοποίηση αειφορίας LEED Gold.

Ο πλούσιος κατάλογος ανέσεων της ανάπτυξης περιλαμβάνει 24ωρη υπηρεσία παρκαδόρου και θυρωρείου, αίθουσα γυμναστικής και γιόγκα και το Sky Lounge, έναν ιδιωτικό χώρο που μοιάζει με κλαμπ για τους κατοίκους που καταλαμβάνει τον 29ο και τον 30ο όροφο, προσφέροντας όχι μόνο εντυπωσιακή θέα στο Βανκούβερ γύρω από τη φύση, αλλά και εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Οι προπωλήσεις στο Fifteen Fifteen ξεκινούν αυτόν τον Οκτώβριο, ενώ πρωτοποριακή είναι προγραμματισμένη για το 2022, με στόχο τους πρώτους κατοίκους να μετακομίσουν μέχρι το 2027.

0 replies on “Αποκαλύφθηκαν οι εσωτερικοί χώροι του Ole Scheeren’s Fifteen Fifteen στο Βανκούβερ”