Το νέο πλωτό…σπίτι του Fernando Alonso

Πρώτα ο σούπερ σταρ του τένις Rafael Nadal, τώρα ο θρύλος της Formula 1, Fernando Alonso.

Ο δύο φορές πρωταθλητής της Formula 1 μόλις υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής ενός Sunreef Yachts power cat, που συνδυάζει την πράσινη τεχνολογίας με τον κομψό και βιώσιμο σχεδιασμό.

Aπό την Πασχαλιά Πυρένη

Ο 40χρονος αγωνιστικός επαγγελματίας υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του custom 60 Sunreef Power Eco την 1η Σεπτεμβρίου στο Yacht Club de Monaco, μαζί με τον ιδρυτή και πρόεδρο της πολωνικής αυλής, Francis Lapp. Έρχεται μόλις ένα χρόνο αφότου ο Ισπανός Nadal παρέλαβε το πολυτελές Sunreef 80 Power Great White, το οποίο κέρδισε κορυφαίες διακρίσεις στο Robb Report’s Best of the Best του 2021.

Μετρώντας 60 πόδια από την πρύμνη ως την πλώρη, η πλωτή κατοικία του Alonso θα είναι κατά 20 πόδια μικρότερη από αυτή του Nadal, αλλά υπόσχεται να είναι πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτική. Το πολυώροφο θα είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικούς κινητήρες για ομαλή και αθόρυβη πλεύση χωρίς εκπομπές ρύπων. Το Great White, από την άλλη πλευρά, τροφοδοτείται από δύο κινητήρες 1.200 ίππων.

Το cat θα αξιοποιήσει και θα αποθηκεύσει καθαρή ενέργεια χάρη στο φουτουριστικό «ηλιακό δέρμα» του. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα προηγμένο σύστημα ηλιακών συλλεκτών που θα καλύπτει περίπου 738 τετραγωνικά πόδια από το εξωτερικό του σκάφους. Η καινοτόμος εγκατάσταση έχει μέγιστη ισχύ 13 kWh και κάθε παραγόμενη ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μια εξαιρετικά ελαφριά τράπεζα μπαταριών.

«Παρατηρώ την εξέλιξη αυτής της μάρκας εδώ και λίγο καιρό και εκτιμώ τη δέσμευσή τους να προωθήσουν την καινοτομία με τη σειρά Sunreef Yachts Eco», δήλωσε ο Alonso σε δήλωσή του. «Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάω αυτό το έργο καθώς γνωρίζω ότι το 60 Sunreef Power Eco αντιπροσωπεύει όλα όσα αναζητώ: κορυφαία μηχανική, εκπληκτική τεχνογνωσία και εκπληκτικό οικολογικό προϊόν.»

Όσον αφορά το εσωτερικό, το 60-πόδι θα προσφέρει αρκετό χώρο για 12 επισκέπτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος. Οι υπερσύγχρονοι χώροι διαμονής θα τελειώσουν σε μια σειρά από βιώσιμα υλικά και θα διαθέτουν επίσης σύστημα κλιματισμού εξοικονόμησης ενέργειας.

Όπως όλα τα Sunreef, θα προσφέρει επίσης μια σταθερή δόση πολυτέλειας μέσω μιας σειράς επίπλων υψηλής ποιότητας. «Κάνουμε ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς μια πιο βιώσιμη εμπειρία σκάφους και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα το κάνουμε μαζί με έναν εξαιρετικό και εμπνευσμένο πρεσβευτή στο πλοίο», πρόσθεσε ο Lapp.

0 replies on “Το νέο πλωτό…σπίτι του Fernando Alonso”