Lotus Emira: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο υπερπολυτελές αυτοκίνητο

Είχαμε την Elise. Οδηγήσαμε το Exige. Δοκιμάσαμε το Evora. Δοκιμάσαμε το Evija. Αλλά ποιο αυτοκίνητο θα ακολουθήσει αυτή την υπέροχη ακολουθία; Ποια συγκλονιστική, επερχόμενη λέξη πέντε γραμμάτων θα βγει στη συνέχεια από τη γραμμή παραγωγής της Lotus;

Απάντηση: η Emira. Προφέρεται «eh-mee-ra», το πιο πρόσφατο κουπέ από τη μάρκα με βάση το Norfolk έχει ένα όνομα που σημαίνει «διοικητής» ή «αρχηγός». Και, μετά από μια μεγάλη αποκάλυψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ρίξαμε μια πιο προσεκτική ματιά στο νέο τολμηρό αθλητικό – από το τετραγωνισμένο τιμόνι του μέχρι το ηχοσύστημά του…

1. Η Lotus είναι το τελευταίο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο

Τα μεγάλα νέα, φυσικά, είναι ότι η Lotus σύντομα θα γίνει ηλεκτροκίνητη. Το Emira, λοιπόν, είναι η τελευταία ρίψη των βενζινοκίνητων ζαριών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αφού κυκλοφορήσει και ανάψει, η Lotus θα επικεντρωθεί στο συναρπαστικό, δυναμωτικό «Evija» – ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ σε περιορισμένη παραγωγή. Αλλά υπάρχουν υπαινιγμοί του Evija που μπορούν να βρεθούν στη σχεδίαση του Emira – αν όχι στο χώρο του κινητήρα. Σε μια προσπάθεια να ενοποιήσει τη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, το τελευταίο βενζινοκίνητο κουπέ της Lotus δανείζεται σημαντικά στιλιστικά στοιχεία από τον ηλεκτρικό διάδοχό του. Έτσι, ενώ αυτός ο τελευταίος στο είδος του κινητήρας μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος της εξωτερικής καύσης, η σχεδίασή του ατενίζει το μέλλον.

2. Και αυτός ο σχεδιασμός έχει να κάνει με την κάθετη δύναμη και την αεροδυναμική

Από την ταπεινή αρχή της Lotus – ο μηχανικός Colin Chapman έχτισε το πρώτο εργοστάσιο της μάρκας σε ένα παλιό σταθερό μπλοκ – η εστίαση του σχεδιασμού ήταν πάντα στην αποτελεσματική αεροδυναμική απόδοση. Το Emira ακολουθεί σε αυτές τις γρήγορες, ρυθμισμένες πίστες ελαστικών, με τον κύριο σχεδιαστή Daniel Durrant να το περιγράφει ως «παιδικό υπεραυτοκίνητο». Χάρη στην «έξυπνη μηχανική» (μια υψηλών ταχυτήτων, χαμηλής σημασίας τσιτάτο), το Emira έχει γίνει το μόνο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που δημιουργεί τόσο σημαντική κάθετη δύναμη – δίνοντάς του ασυναγώνιστο κράτημα σε οποιαδήποτε ταχύτητα. Αλλά, ακόμη και με το σβέλτο, βαθμονομημένο σώμα του, υπάρχει ακόμα χώρος για αποσκευές. Ο χώρος φόρτωσης, διαβεβαιώνει η Lotus, θα έχει «ένα σετ μπαστουνιών γκολφ κανονικού μεγέθους» με ελεύθερο χώρο.

 

3. Μπορεί να είναι μια παλιά βιομηχανία αυτοκινήτων- αλλά η τεχνολογία είναι ολοκαίνουργια…

Πίσω από τα καθίσματα του, ένας υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας AMG φεύγει. Είναι ένα δυναμικό σύστημα κίνησης. και ένα που θα δώσει στους επίδοξους δρομείς δρόμου ένα χρόνο 0-60 mph μόλις 4,5 δευτερολέπτων. Η τελική ταχύτητα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τα 180 mph. Όμως, δεδομένου ότι οποιοσδήποτε βενζινοκινητήρας θα θεωρείται λείψανο σε λίγα χρόνια, στρέφουμε την προσοχή μας στην τεχνολογική πλευρά των πραγμάτων… Η έξυπνη τεχνολογία και τα συστήματα αισθητήρων εξισορροπούν την οδική συμπεριφορά και αξιοποιούν στο έπακρο αυτό το χαμηλό κέντρο βάρους. Ο συνδεδεμένος χειρισμός, επίσης, ηλεκτρίζει την εμπειρία διεύθυνσης – και οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν τα πάντα, από λειτουργίες έως μουσική χρησιμοποιώντας την κεντρική οθόνη αφής 10,25 ιντσών.

4. Οι τροχοί είναι 20 ιντσών, πολύ μεγάλοι για ένα πολύ μικρό αυτοκίνητο

Το πλαίσιο του Emira είναι μια εξέλιξη της δομής Evora της αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι το ίδιο μεταξόνιο – αλλά πιο φαρδύ μετατρόχιο, και τώρα διαθέτει τροχούς 20 ιντσών σε μια προσπάθεια να «βελτιωθεί» η δυναμική του προκατόχου του. Αυτό είναι αρκετά μεγάλο μέγεθος τροχού για ένα τόσο χαμηλό σπορ σπορ – αλλά η μάρκα ήταν αποφασισμένη να δώσει αυτά τα μεγαλύτερα κράματα ως στάνταρ. Και δεν έχουν τσιγκουνευτεί τα στυλ. Διατίθενται σχέδια πέντε τροχών, που κυμαίνονται από απλό «κράμα ασημιού» έως «διαμάντι κομμένο εξαιρετικά ελαφρύ σφυρήλατο κράμα V-ακτίνων». Και, για να εξατομικεύσετε περαιτέρω το Emira σας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ασημί, κόκκινες, κίτρινες και μαύρες δαγκάνες φρένων.

5. Οι Βρετανοί μαέστροι ηχείων KEF δημιούργησαν το ηχητικό σύστημα

Δεδομένου ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος βενζινοκινητήρας με βαρύ χτύπημα που κυκλοφόρησε από τη Lotus, η αυτοκινητοβιομηχανία επένδυσε σε ένα ηχοσύστημα που ακούγεται πάνω από το βρυχηθμό της Emira. Για να το κάνουν αυτό, οδήγησαν 130 μίλια κάτω από το δρόμο προς το KEF, όπου ο πολυτελής Βρετανός κατασκευαστής ηχείων τοποθέτησε στο Emira ένα απίστευτο σύστημα ήχου 10 καναλιών. Είναι μια καλύτερη διάταξη από ό,τι έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι στα σπίτια τους. Και, με τη μοναδική τεχνολογία Uni-Q της KEF που αναπαράγει αυθεντικά ολόκληρο το φάσμα ήχου μεσαίας και υψηλής συχνότητας, θα είναι τα πιο ρεαλιστικά προγράμματα οδήγησης ήχου που έχουν βιώσει ποτέ. Και το ότι κρατά τα πάντα στο σπίτι είναι απλώς ένα εξ ολοκλήρου βρετανικό μπόνους.

6. Κάτι δεν πάει καλά με αυτό το τετράγωνο τιμόνι…

Αυτό είναι ένα περίεργο. Δεν φαίνεται να υπάρχει πολύς λόγος για τη Lotus να έχει ξεπεράσει το τιμόνι της Emira – αλλά το έχουν κάνει ούτως ή άλλως. Δεν μας αρέσει. αλλά δεν το μισούμε. Αντίθετα, επανερχόμαστε συνέχεια στην ίδια ερώτηση. Γιατί; Η απάντηση του Lotus; Για να το κάνουμε πιο «σπορ». Με τη μαύρη επένδυση Alcantara, τη νεκρή λωρίδα και τις κίτρινες ραφές, έχει κάτι περισσότερο από μια ένδειξη «F1». Προσθέστε συνολικά τα κουμπιά αφής και το υψηλής τεχνολογίας διαμορφώσιμο ψηφιακό ταμπλό και θα αισθανθείτε σχεδόν σαν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ήδη. Αλλά, για την τελευταία φασαρία εσωτερικής καύσης, οι οδηγοί δεν θα προτιμούσαν κάτι λίγο πιο απλό;

7. Η καλύτερη επιλογή χρώματος τιμά το σπίτι του Lotus

Το Emira διατίθεται σε επτά χρώματα. Αυτό που βλέπετε παραπάνω είναι το «Seneca Blue». Οι περισσότερες από τις άλλες χρωματικές επιλογές, παρά το γεγονός ότι είναι οπτικά εντυπωσιακές, έχουν ονόματα χωρίς φαντασία, όπως «Shadow Grey» ή «Magma Red». Αλλά ένα προσφέρει μια εικόνα για την αυτοκινητιστική κληρονομιά της Lotus. «Hethel Yellow». Το Hethel, όπως αναμφίβολα θα γνωρίζουν οι σούπερ θαυμαστές της μάρκας, είναι το μικρό χωριό Norfolk όπου έχει την έδρα της η αυτοκινητοβιομηχανία. Και το κίτρινο, που εμφανίζεται στο σήμα της Lotus και σε μεγάλο μέρος του ιστορικού αγωνιστικού της χρώματος, είναι μια απόχρωση τόσο συνδεδεμένη με τη μάρκα όσο και το εμβληματικό σκούρο πράσινο – επίσης μια επιλογή χρώματος εδώ. όπως ακριβώς και για το «Dark Verdant». Και μαζί, αυτά τα χρώματα διατηρούν την κληρονομιά της Lotus – ακόμα κι αν το βενζινοκίνητο κεφάλαιο της πλησιάζει στο τέλος της με το Emira.

Tags from the story
, ,
0 replies on “Lotus Emira: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο υπερπολυτελές αυτοκίνητο”