Γιατί πάντα θα θυμόμαστε τον Dylan McKay του Beverly Hills, 90210

Dylan McKay
©AARON SPELLING PROD./EVERETT COLLECTION

Η είδηση θανάτου του Luke Perry σκόρπισε θλίψη σε όλους όσους τη δεκαετία του ’90 στέκονταν μπροστά από τις τηλεοράσεις τους για να δουν ένα ακόμη επεισόδιο του Beverly Hills, 90210, της σειράς που μας σύστησε στον Dylan McKay, το “κακό παιδί” που συνέβαλε όσο λίγοι άλλοι στην ποπ κουλτούρα.

Όλα όσα γνωρίζουμε για τα ‘teen dramas’ σήμερα δεν υπήρχαν πριν την προβολή του πρώτου επεισοδίου του Beverly Hills, 90210, το 1990. Ποιος ήταν ένας από τους λόγους που έκαναν αυτή τη σειρά να αγαπηθεί τόσο; Φυσικά, ο Dylan McKay, ο ρόλος που θα είναι πάντα συνδεδεμένος με τον Luke Perry, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 52 χρονών μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019.

Ο Dylan McKay δεν εμφανίστηκε καν στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, αλλά πολύ γρήγορα έγινε ο λόγος που αρκετοί θαυμαστές και για την ακρίβεια θαυμάστριες συντονίζονταν για να τη δουν κάθε εβδομάδα. Το πλούσιο παιδί με τα πολλά προβλήματα, έγινε γρήγορα ο αγαπημένος όλων.

©AARON SPELLING PROD./EVERETT COLLECTION

Ο Dylan ήταν το 1990 το “κακό” ευαίσθητο αγόρι στη σειρά. Είχε τον ρόλο που έκανε εκατομμύρια κορίτσια εκείνη την εποχή να τον ερωτευτούν. Είχε την εμφάνιση και το στυλ του James Dean, μαλλιά πάντα άψογα φτιαγμένα και πρόωρες ρυτίδες στο μέτωπο, που τον έκαναν ακόμα πιο γοητευτικό.

Ήταν το “κακό” παιδί με τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πάντα αναζητούσε την αγάπη των δύο γονιών του. Θύμωνε εύκολα και ήταν εθισμένος στις ουσίες και ο μπαμπάς της Brenda δεν τον ήθελε για την κόρη του, κάτι που έκανε την ίδια να τον θέλει ακόμα πιο πολύ. Οδηγούσε Porsche και μηχανή, έκανε σερφ, φορούσε σκουλαρίκι και είχε ένα σημάδι στο φρύδι που σύντομα πολλοί έσπευσαν να το αντιγράψουν.

Ήταν το παιδί που πονούσε επειδή δεν είχε ποτέ την προσοχή του πατέρα του και είχε ένα σκανδαλώδες παρελθόν παρόλο που ήταν μόνο 16. Σε μαγνήτιζε σε κάθε επεισόδιο, με την ψιθυριστή φωνή και το πονεμένο βλέμμα του, αλλά φυσικά και με τα ερωτικά τρίγωνα στα οποία έμπλεκε. Πρώτα, αυτό με την Brenda και την Kelly και στη συνέχεια εκείνο με την Kelly και τον Brandon. Και μπορεί τα ερωτικά τρίγωνα να είναι το κύριο θέμα στις περισσότερες εφηβικές σειρές σήμερα, πριν το Beverly Hills, 90210 όμως, δεν είχαμε ιδέα περί τίνος πρόκειται, γι’ αυτό και εκατομμύρια τηλεθεατές τότε περίμεναν αγωνιωδώς να δουν εάν ο Dylan θα καταλήξει τελικά με την Brenda ή την Kelly, αλλά και να παρακολουθήσουν με μεγάλο ενδιαφέρον τον πρώτο χωρισμό Dylan – Brenda ενώ οι δυο τους κάθονται στην Porsche και ακούνε το “Losing My Religion”.

©Ron Galella/WireImage

Και όσο η σειρά προσπαθούσε να πείσει ότι ο Brandon ήταν ο πρωταγωνιστής, ο ρόλος και η εμφάνιση του Dylan μας διαβεβαίωναν ότι η σειρά χωρίς το “κακό παιδί” που αγαπούσε τη λογοτεχνία και κατά βάθος ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητο, δεν θα ήταν ίδια. Χαρακτηριστικό είναι ότι Dylan ανέβηκε στη μηχανή του και αποχαιρέτησε την υπόλοιπη παρέα του Beverly στην έκτη σεζόν της σειράς, μόνο και μόνο για να γυρίσει ξανά σε αυτή στην ένατη σεζόν.

Ο Luke Perry φυσικά έπαιξε και σε άλλες σειρές, μεταξύ των οποίων και στο Riverdale από το 2016, αλλά οι θαυμάστριες του θα τον θυμούνται για πάντα ως τον Dylan McKay, αυτόν για τον οποίον έκαναν ουρές για να δουν από κοντά και αυτόν που σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone έκανε μια κοπέλα να λιποθυμήσει στο πέρασμά του.

Tags from the story
,
0 replies on “Γιατί πάντα θα θυμόμαστε τον Dylan McKay του Beverly Hills, 90210”