Το νέο ηλεκτρικό «Hyper-Jet» υπόσχεται να είναι το πιο γρήγορο και ακριβό τζετ σκι στον κόσμο

Φαίνεται ότι κάτι συμβαίνει στον κόσμο του τζετ σκι—κάτι πολύ πολυτελές και γρήγορο. Πρώτον, οι νέοι ιδιοκτήτες της Cigarette Racing, της εταιρείας κατασκευής σκαφών go-fast με έδρα το Μαϊάμι, ανακοίνωσαν ότι θα έβγαιναν με ένα νέο τζετ σκι Cigarette, με τιμή περίπου 50.000 $. Στη συνέχεια, μια startup που ονομάζεται Tempest, που ιδρύθηκε από στελέχη τεχνολογίας της Καλιφόρνια που είναι επίσης σέρφερ, ανακοίνωσε το ακόμη πιο ακριβό Maverick GT Jet RIB και Energy Platform. Ο συνδυασμός ηλεκτρικού τζετ σκι και φουσκωτού άκαμπτου κύτους έχει κυμαίνεται από 150.000 έως 500.000 δολάρια.

Αν και η επίσημη τιμή του δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα, το πλήρως ηλεκτρικό Supermarine MMO1 θα μπορούσε να κοστίζει σχεδόν διπλάσια από το Maverick GT.

Το Supermarine MM01, το οποίο μοιάζει με μια διασταύρωση ενός αμφίβιου οχήματος που φανταζόταν για τον Πόλεμο των Άστρων και ενός συμβατικού τζετ σκι, θα κατασκευαστεί στη Γαλλία από την Bouvet Frères Marine σε μια περιορισμένης έκδοσης σειρά 30-15 σε ένα εξωτερικό μαργαριτάρι. Η εταιρεία το αποκαλεί το πρώτο «hyper-jet» στον κόσμο. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2024. Το MM01 θα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει 220 kW (ή 300 ίππους) για να του προσφέρει ένα άκρως βρυχηθμό πάνω από 75 mph.

Αυτό το νέο Bouvet Supermarine MM01 υπόσχεται να είναι το πιο γρήγορο και ακριβό τζετ σκι στον κόσμο!

Το κομψό αεροδυναμικό σχήμα, με τις καμπύλες στην πλώρη, σχεδιάστηκε σε συνεννόηση με μηχανικούς αεροδιαστημικής.

Οι αδελφοί Germain και Léopold Bouvet έχουν συνεργαστεί στο σχεδιασμό αυτοκινήτων και άλλων χερσαίων οχημάτων και κατά την ανάπτυξη του πρώτου τους σκάφους, συμβουλεύτηκαν μηχανικούς αεροδιαστημικής για τη δημιουργία ενός ακριβούς, αεροναυπηγικού σχεδίου. Αλλά χρησιμοποίησαν επίσης τεχνικές παλιάς σχολής: Το πρώτο μοντέλο MM01 διαμορφώθηκε από ένα μεγάλο κομμάτι πηλού για να πάρει τις ακριβείς καμπύλες και γραμμές.

Οι τελικές χειροποίητες εξωτερικές όψεις θα κατασκευαστούν με μια διάταξη από άνθρακα-Kevlar, ένα ισχυρό, άκαμπτο υλικό που ο Germain λέει ότι είναι σχεδιασμένο σαν «σπονδυλική στήλη» στην οποία «μπολιάζονται» τα άλλα εξαρτήματα.

Η εταιρεία λέει ότι βάζει τη «δημιουργικότητα» έναντι της «κερδοφορίας» στο σχεδιασμό και την παραγωγή της – θα χρειαστούν πάνω από 500 ανθρωποώρες για να κατασκευαστεί κάθε υπερ-τζετ – εξ ου και η ανάγκη για μια ακριβή περιορισμένη έκδοση.

 

Το Supermarine MM01 υπόσχεται να είναι το πιο ακριβό τζετ σκι στο νερό!

Το σκάφος θα κατασκευαστεί στο χέρι, χρησιμοποιώντας μια εξωτερική διάταξη από άνθρακα/κεβλάρ που έχει σχεδιαστεί για να είναι ελαφρύ και σκληρό.

Με τη γρήγορη ταχύτητά του, η σχεδίαση περιλαμβάνει ένα αεροδυναμικό μπροστινό άκρο που μετακινείται προς τα πίσω για να καλύψει τον οδηγό, αντί να αφήνει τα πόδια και τον κορμό εκτεθειμένα σε κύματα και ψεκασμό.

Υπάρχουν όμως και πινελιές πολυτέλειας. Ο αποθηκευτικός κορμός είναι επενδεδυμένος με δέρμα και μια θήκη σαμπάνιας βρίσκεται κάτω από τη σέλα για να απολαμβάνετε λίγο αφρώδη αέρα μετά την προσγείωση σε αυτό το άδειο τροπικό νησί.

 Το Supermarine MM01 υπόσχεται να είναι το πιο ακριβό τζετ σκι στο νερό!

Το πέλμα των ποδιών στο νέο hyper-jet προστατεύει τα πόδια και τον κορμό από τους κυματισμούς και τον ψεκασμό.

Η Bouvet Frères Marine δεν βλέπει το MM01 να ανταγωνίζεται άλλα προσωπικά σκάφη. «Αυτό είναι για το τζετ σκι ό,τι είναι ένα υπεραυτοκίνητο για ένα αυτοκίνητο», είπε ο Germain στο Robb Report. «Είμαστε μέρος ενός ριζικά διαφορετικού τμήματος, χωρίς να επιδιώκουμε να ανταγωνιστούμε την υπάρχουσα αγορά, είτε όσον αφορά την προσφορά είτε τον όγκο».

Tags from the story
, ,
0 replies on “Το νέο ηλεκτρικό «Hyper-Jet» υπόσχεται να είναι το πιο γρήγορο και ακριβό τζετ σκι στον κόσμο”