Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 Prototype!

Renault 5
© Renault

Είναι γεγονός, η Renault ανακοίνωσε την επιστροφή του θρυλικού R5 σε ηλεκτρική μορφή. Ένα σουπερμίνι του σήμερα που θυμίζει πολύ το υπέροχο Renault 5 της δεκαετίας του ’70 και του ’80.

Συγκεκριμένα, η Renault ανακοίνωσε το στρατηγικό πλάνο της «Renaulution», όπως το ονομάζει, να λανσάρει 14 νέα μοντέλα -εκ των οποίων τα 7 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά- έως το 2025. Κι ενώ ανυπομονούμε να γνωρίσουμε καθένα από αυτά, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην αναβίωση ενός πολύ αγαπημένου αυτοκινήτου της γαλλικής εταιρείας, του θρυλικού Renault 5.

Renault 5
© Renault

Σημειώνεται ότι μετά το R5 φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η επιστροφή του εξίσου θρυλικού Renault 4 επίσης σε ηλεκτρική μορφή. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο Luca de Meo, CEO του Groupe Renault, το πρωτότυπο R5 συνδέεται στενά με την ιστορία του, άλλα είναι απολύτως σύγχρονο. Αυτό είναι ένα cult μοντέλο σε προσιτή τιμή».

Renault 5
© Renault

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο σχεδιασμός του Renault 5 Prototype βασίζεται στο αυθεντικό R5 που παρέμεινε στην παραγωγή από το 1972 έως το 1985. Ωστόσο, εκτός του ότι θα είναι πλήρως ηλεκτρικό, η εταιρεία δεν έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά του στοιχεία, αλλά και την ημερομηνία και την ακριβή τιμή με την οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Renault 5
© Renault

Tags from the story
0 replies on “Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Renault 5 Prototype!”